Te citav pred prviot poragaj... Bas mi e zal sto ne ste nasle zaednicki jazik so soprugot... Ama me raduva ovaa tvoja odluka da si go zadrzis i ova bebence sto idi na pat. Ke uspees vo se nie sme majki tigrici toa sekogas da go imas na um. Ako ti e uredna bremenosta ne gledam precka za da go does drugoto dete. Konsultiraj se so lekar. Znam deka si vo stranstvo i neznam kako odi toa tamu za termini za pregled. A ako cuvstvuvas nelagodnost koga go krevas gledaj da ne go pravis toa tolku cesto, barem prvoto tromesecje
Значи овие киселини и болки во желудникот како аларм ми се секој вечер во ниедно време..и се расонувам и толку од спиењето, па уште и повраќање од мака. Многу споро ми се вари храната, не знам што веќе да правам не е толку нимдо киселините како што ми стои храната во желудник толку време..
Уште не, првата провокација не беше успешна, за жал му го качи висок пулсот и мораше да ја тргнат вагиналетата после 21ч. Ме проверија и не бев отворена воопшто, а болки имав многу сигурно 17-18 саата. Па ме ставија на инфузија да ме освежат и пулсот на бебе да го симнат и ме оставија цела ноќ да одморам. Сабајле ми го пукнаа водењакот и ми пуштија нова инфузија, има напредок имам контракции на 10 мин кои одат до 100, па се надеваат дека нема фа има потереба од окситоцин,цело време сум на цтг и малце тешко со контракции да лежиш ама се издржува. Ако пулсот не се стабилизира ќе прават царски и така, јас бев малце психички падната се исплашив за него ама сега сум добра дека одморив. И тоа е, кога ќе ми текне дека мислев порано ќе се породам се смеам сама на себе.
Со лесно да е, не е битно како е родено само да сте живи и здрави. Чекаме убави вести Слична ситуација на мојата, провокација, болки јаки, отворање ама бебе високо не слезе во родилен канал и така си ги истрпив болките цел ден за природно, плус прегледи со рака цел ден, кои беа салам болни за мене башка и ме раскрварија лом бев долу и на крај царски завршив. А си велев само 36та да влезам, се молев а тоа одвај 40 +1 се роди
@1209 со лесно ќе биде се во ред,опушти се побргу ќе оди процесот. @AlchinovaR1979 јас постам овие 3 дена т.е од вчера, не ја зедов цела недела оти сум со гестациски и малце сум ограничена ама не гледам проблем во постењето.
Јас не :/ И јајца не исфарбав вчера, некако сум многу пасивна @1209 бебушов велигденче да не биде? Со лесно❤
Jas ne postam. Nikogas nemam posteno. Bog neka mi prosti. Ama podobro da ne se zarekuvam a da prekrsam. Ne znam da vodam smetka mnogu okolu toa. Inaku da ne se urocam malku podobro sum denes, uspeav i vo wc da izlezam i snosti pospav malku, so budenje ama pospav. Kiselinite veren prijatel mi se nikako ne me ostavaat sama . Bebe si mrda dosta. Zabavno mu e i ne e bitno mama sto ne moze da spie Vie kako ste mesinja moi. Neka ni e za mnogu godini denesniot den
Не, не постам. Во ситуации како хронични болести и бременост е дозволено да не се пости. Сум постела секогаш, за ваквите големи празници, по неколку дена, освен во бременостите.
Здраво девојки, нека ни е за многу години. Јс секоја година постам оваа со бебе во меше прескокнувам. Денес реков ќе постам ипак е најтешкиот ден годинава ќе издржам без сиренце Во вторник сум пак на преглед да видиме што ќе биде тогаш. Времево ме убива уште толку не ми се излегува надвор мислам ќе ми се снеарни
Јас завршив со преглед. Денес ми зеде брисеви за стрептокока. Бебњ има качено 100г негде за 1 недела. Вода ми рече ок е, не ми мери колку цм. Цервикс должина ми рече супер, во правилна позиција е наместена Палешка, протоци во ред. Се смирив малце, на мисла ми беше. Сега сум за недела дена во болница, матичнава ми е и главна докторка на геникологија кај што ќе се пораѓам и ептен е смирена и добра, и верувам. Се надевам само нема да ми е потебна на пораѓај ако е на смена хаха денес сум 36+1. Отоци имам на нозеве и ми зеде крв за да провери детално ама па и нормално е, ми рече не седи многу на нозе.. еее какоо ај кажи како торбица си купив ама немам ништо наместено во неа и никако да исперам, на ред не можат да дојдат алиштата од бебе.