Кога ја видов сликава,уште не беше породена @1209 и баш мислев да ја објавам Честит Велигден мајки,да сте здрави и живи и вие и бебињата што следат
Останав и забушавам ме фати и некоја сува кашлица и растечен нос, сега ако не ја раздрмам да се спушти, никад Само некој ковид да не е, да ми прават на крај трансфер на ГАК... Претпоставувам вас ве пуштија дома веќе, уживајте и гушкајте се во празнична идила
Домче сме од петокот, се учиме, си фаќаме ред. Јас инаку со провокација се породив, така да има начин за сѐ. Доаѓа и твоето маченце наскоро. За девојките личи да се последни.
Mene da vi kazam denes pocna da me fakja strav od poragaj... se zagledav na youtube za pravilno disenje, edno drugo I podobro da ne znam otkolku da znam se... sea bas mi e misla.. denes sum vo takov mood
Ее зашо така? Мора да дојде тој ден, и да не знаеш како треба да се диши (џабе и јад вежбав) ќе ти кажат, и да не ти кажат чудо големо, треба само да соработуваш со бабица/докторка, за полесно да поминеш кога имаш ете напони пример. За контракции "помага" да се накрепиш пример на кревет и да мрдаш со колкови, ако имаш некој со тебе да те помасира на кичма. На нозе полесно се поднедувааѕ болки, тешки се кога се цтг на ред и имаш контракции, бар мене тога ми беа поболно. Ич да не се мислиш, најдобро ќе биде се, паниката само одмага.
Ova kje mi bide vtor poragaj, prviot bese induciran vo 21 nedela I sea si vikam kolku bev togas hrabra, sea se mi e strav ..koga imas vreme da mislis, mislis na se I sesto, koga kje ti dojde nema da mislis I kje teras. Fala za sovetite. Taka mi dojde da se pozhalami kazham denes.
Тогаш знаееш како треба мисли само позитивно и ќе си дојде на свет живо и здраво, верувам дека си поминала кроз преголем стрес и затоа и те фаќа паника. Мене највеќе ми прпа од епизиотомија. Со првото тоа го избегнав
Mnogu sakam prirodno I jas bez secenje da mozhe.. nekako za carski ne ni mislam a ne sum ni spremna psihicki. Samo na prirodno mislam
Жени имате ли зголемена влакнетост? забележав дека имам . јас никогаш не сум имала многу влакна. се надевам ќе се стабилизирам после пораѓај Христос воскресна! за многу години нека е !
Јас не сум забележала промени со влакна, дури и поспоро ми растат после депилација. Ќе паднат ваљда после породување.
Среќен празник на сите, навистина воскресе! Јас па приметив обратно. Воопшто немам нови влакна никаде по тело освен на коса Косата ми расте ко луда, ем во густина ем во должина. На нозе не сум депилирана од октомври денес се видов, трчи трчи по некое влакно имам. Исто и на интима, се депилирав пред месец и пол, денес се гледам ко вчера да сум се депилирала. Нека продолжи вака и после бременост
Тешко тоа Барем кај мене се врати во нормала после породување. Инаку, покрај косата и ноктите ми растат како луди. Само што сум ги исекла, гледам за ден-два пак се за сечење.
Ако ми се погоди соба со џакузи дефинитивно, уствари не знам дали сите имаат или пак така ми се погоди прошлиот пат оти сега ќе се пораѓам во друга болница ама ако имам опција ДА
Супер, се надевам ќе ти се погоди пак да можеш. Штета нема никаде во Скопје и мене ќе ми беше инаку опција.
Си правам бајрам на умот. Знам дека не само шо нема да остане вака, туку и таа коса што ми порасна ќе падне. Убаво е додека трае Леле јас реков дека сакам да пробам во вода, ама ми е страв пошо не може епидурал нели. Имам опција и на сред пораѓај да кажам дека сакам да прекинам се и да се префрлам на епидурал,само ми е страв и да пробам во вода. Пошо кај мене генерално чекаат болките да се на 3 мин за да те примат во болница, ако влезам во вода при прием, тоа може да ме опушти нели, но да нема време за епидурал кога ќе дојдат јаките болки. Многу сум на мисла.
Не знам оти приватниве до сега не направиле да има опција.. @Giovanna Леле не знам како е со епидуралната, мене не ми ја ставаа иако не ми ни понудија до тогаш за во вода, на болница стасав со 1цм отворена шо значит имаше времее ехее ама на игнор бев. Иначе мене ми беше преубаво, баш имам пишувано дека нешто многу да намалува болки не ама одморот меѓу контракции ми беше врв, жешката вода ме опушташе и можев да затворам малу очи, подобро него да шетам низ ходници. А и многу беше интересен делот кога излезе главчето и ме гулицкаше на нозе со косичето, тогаш поставив глупаво прашање да не и биде нешто оти си седи во вода иначе мене не ми паѓаше косата после пораѓај
Ќе видиме како ќе се одвива, па во зависност од околностите мислам дека на лице место ќе носам одлука. Јас тука во породилен план пишав дека сакам да пробам се, вклучувајќи вода, но дека сакам опција за епидурал доколку осетам дека водата не ми помага доволно. А од две колешки имам исто искуство ко што кажа ти, дека многу ги опуштала водата и дека им делувала смирувачки.
Неколку дена ми е премногу мачно одвај чекам да се породам, денес еве 38+5... Стомакот тврд го осеќам и тежок, бебето само се тегне и тоа тегнење до болка навечер никако неможам да заспијам, се вртам де на лева де на десна страна, таман сум заспала почнуваат колковите да ме болат, таман пак сум заспала ми се оди во вц па станувам едно 15 минути од кревет зато што неможам да се помрднам Дали е некоја како мене, или сама сум?