Честиткии мила Пресреќна сум за тебе бидејќи го заслужуваш најдоброто Сега гушкајте се и уживај во секој миг, ми го разубави денот штом видов ваква вест баш денес на Велигден Господ нека ни ги чува дечињата на сите
Мила, не памтам од која недела имам болка во колкови, еве сега сум 36+3 не можам повеќе, ме боли се на мене, тежи стомак, тешко станувам кога ќе седнам на под, не спијам исто на вечер, од цел ден на нозе, вака на вечер ми се плаче од нозеве.. при крај си, тоа е, ќе се издржи
Оуу, овие неколку денови се неподносливо тешки. И овој 9ти месец трае предолго хахаха Ајде при крај сме уште малку имаме
Исто сме до ден, јас петокот вечерта имав ваква вечер, се надевам нема да се повтори бидејќи од очај заплакав, не можев да се наместам никако, се ме болеше. Не беше болка која исчезнува доколку се напиеш нешто, туку од тие глупите шо само ствара нервоза. Вчера и денес сум ок, денес со многу стврднувања, ама воглвном ок.
I jas fativ da citam kako da dises kako ova kako ona. I ne mi deluva na psihata dobro. Me faka strav i mene. I prestanav da citam da bidam iskrena. Za da ostanam prisebna i da slusam sto mi kazuvaat doktorot i babicata tamu, a ne da mi se vrti vo glavata toa so ke go iscitam. Mislam ako citam poveke samo panika pogolema ke me fati , poznavajki se. Ovoj internetot kolku e dobar tolku e i los po moe. Inaku denes dva pati izlegov po malku da prosetam i me fakaat brexton hiks i vo odenje. Da ne mu tekni ovoj mojov nemirko da izleguva porano . Neli velat ubavo e da se pesaci za polesno da se porodis, jas ne znam kako ke go izvedam toa koga ednostavno ne biva. Jas sakam ama ete ne biva. Celiot stomak mi se stvrdnuva i me seci dolu nisko. Sega udriv eden magnezium i se nadevam ke nemam potreba od uste eden.
Немааа да излегуваа не се секирај. Мене ми се најнепријатни кога сум во движење, се фаќам за стомак, а најчесто ги имам кога пешачам. Јас без 2км не сум на ден, а за викенд и повеќе, плус дома клекни стани, и на вечер офкам и потекувам, докторка ми вели не седи ѓногу на нозе ама ај како, сеа па и табаниве ме болат последниве дена
E jas taka si ofkam. A ke moram na maz mi da mu kazam ovoj posledniov mesec da bara da ne odi na teren. Iskreno stav me faka da spijam sama veke.
Подобро да има некој со тебе за било шо, маж ми "мора" да оди канцеларија 2 пати неделно инаку е од дома ама ако мајка ми е тој ден на работа и не можи да не посети со малава, он останува обавезно ама фала Богу има таква работа. Тешко е сам ако нешто порано се деси, плус на мислам мене ми е и детево шо ќе му праам ако морам итно, а никој дома.. видете опции.
Svekorot i svekrvata se tuka. Ama pak maz mi treba da bide pokraj mene vo toj moment, ne tie. Neka bara toj mesec da raboti tuka vo okolinata da mi bide vo blizina i dur raboti, a navecer da si e doma. Dosega go imat ispostovano za se, mislam deka ke bide i ovoj pat
мислам дека 90 / од нас во тие недели сме на исто еве јас конкретно се на лева страна спијам сега се разбудив рамото лево ме вие како реума да имам за левата нога на сред ноќ или ми трне или имам грч а десната почнаа грчеви од колено да ме фаќаат што не ни знаев дека е можно сакајки да одморам лева страна легнувам на грб и за 2 минути се чуствувам како да од мене душата ке излезе снемувам воздух и така а да ќе заборавев на десна страна нешто сум успеала да се истегнам потпирајки се да станам валда и сега десните ребра ми се како скршени ни да се потпрам сни ништо можам и тоа
Што убав совет и даде. И јас како неа веќе почнува да ме фаќа паника… И јас почнав видеа да гледам, и некако ми се искомплицира се во глава…
Јас бев исто укочена од десна страна кај ребрата, малку тука ме болеше па пробував да станам и се фатив целата... Се туширав со топла вода, користев еден крем ама само два пати се намачкав за болки диклофен дали беше мислам гинекологот ми ги препорача, и фала богу ми пушти. Сега имам проблем поголем при ќивање пак се укочувам.. А за останатото секој ден нешто ново, денес чувствувам некоја жештина во стомакот како за добивање исто... Се нешто ме боли
Дааа ептен досадна тапа и постојана болка... Еве сабајлево сум со нешто слично на менструални болки и некое клукање во јајниците
Здраво женски, И јас сум веќе од тие што не памтат која недела се. 40 +5 може и 6 Ми се здосади веќе трудно. Една пријателка вика ти 10 месеци трудна Ајде аман нека излегува небо. Во среда здравје ќе ме задржат на патологијата и ќе почнат со некакви топки. Ај ве молам ако некој има искуство да ми каже што да очекувам од тие топки. Второ, многу грчеви во нозете имам... Може да пијам еден магнезиум или не? И тоа е, постелка нема знаци на стареење, грло на матка долго, грчеви во стомак чат пат навечер, сигурно од тежината, од премореност.
Даа, од плави влакна бели што се вика, иман црни на стомак никогаш сум немала влакна на стомак сега црни, кај што се депилирам козметичарката ми рече да не ги чепкам, дека ке паднат после пораѓај.
Имам и јас на стомак некој чудно без корен влакна, чим го чепнам паѓаат сами никогаш не сум ималаа А на нозе трчај трчај влакно соо месеци дип мора за на прегледи да се средувам скроз и тие шо ги имам
За на нозе раце интима и поспоро ми растат за на стомаков се изненадив ама сега хормони лудуваат ќе се средат, барем така сите викаат
Иста бев и јас во првата бременост, на стомак црни влакна, кои паднаа после пораѓај. Исто и сега сум во оваа бременост ми потемнееа од светли не приметливи, станаа црни и како подолги да се.