So les DA ti e blaze vas so po bluski terminivke so GI vidite ke si GI izguskate I izbacvate bebuskite
Vcera se vidov so snaa mi taa raboti kako farmacevt 15 god mi rece za nekoj prasaci deka mnogu pomagale se vika edniot urifar drugiot utisept rasprasajse vidi na prirodna baza bile I GI zemale trudnici se rastvorale vo voda I se pie a isto mi rece 10 semki of ljubenica vareni vo 500 ml voda DA ja pies vodata mozis po 1 - 2 l dnevno DA pies isto odmivanje dolu samo so soda medicinska I mnogu malku blago DA madam oti e-colito ja hranele sekerite pozzzz so les
Ова со семките од лубеница многу помага, од искуство ви кажувам. Инаку за спиењето, спијам и на десно и на лево, наизменично. Позгодно ми е мене на десно свртена, некогаш и цела ноќ така ја преспивам. Некогаш па како да ми тежи бебушот на десно, па за 5 мин се вртам на лева страна. Кога како. На грб нема шанси да спијам, ме притиска одма. И јас почнав да се мачам со несоници, а кога спијам некои глупи работи сонувам па така по цели денови ко на лева да сум станала.
Вчера ме закажаа со мој термин дури денес поручек за вадење на забот па еве си ги бројам сатите и си кукам од болка ми иди сама да си го тргнам
Ај со лесно да поминеш мила, само би ти препорачала да им нагласиш да ти стават анестезија без адреналин, заради бебето
Јас жива ненаспана сум... двете раце ми трпнат само што ќе легнам, од рамена надолу до самите прсти ми чукаат и ме трнат. На десна рака два прста (среден и предпоследен) не осеќам еве веќе цел месец. Пијам магнезиум 300 мг. директ, бедоксин 2х1 така ми препиша невролог, ама џабе е се, докторот ми вели од накачена килажа можно е од вратните нерви да потиска па да ти трнат. А еве 22 недела имам 5,6 кила накачено. Некоја со сличен проблем да не има ???
@ladymici пред некој ден пребарував на интернет за ова, се вика carpal tunnel syndrome во бременост, чест проблем е и е предизвикан од отекувањата и течноста што се задржува и притиска на зглобови итн. Имаше и некои совети, пребарај на интернет има многу информации.
Istiot problem go imam i jas ama so nozete. Pijam magnezium 300mg ama dzabe e...edinstveno sto mi pomaga e masaza od soprugot sekoja nok pred legnuvanje so mrsno mleko za telo i nekolku kruga okolu soba pred spienje. Vo posledno vreme i spijam so pernica megju noze i poveke na leva strana (taka mi preporacaa) i ponekogas zaspivam inace isto, ziva nenaspana, a veke sum 30+4 i imam kaceno 15kg
I jas sum 30+3 Spijam i na dvete strani, a mojot bebus posto e mnooogu nemiren go osekam postojano i nekogas od silni udari mi sozdava i bolki koga spijam na leva i ke se svrtam na desna strana dodeka ono se namesti mi dava po nekolku boksa pa se smiruva Inace najpreporaclivo e da se spie na leva strana
Мамички кај мене многу работи се слуција ама немав време да пишувам.Во Недела после односи со сопругот ми се појави епрен малку крв.Па коа си испаничам таксито и одма на Клиника.Ме прегледа докторката и вика нема уште бременост на ехото, можеби е мало.Јас и викам па на едно 10 тестови покажа бременост, а она ме гледа и вика зашто си правила толку многу тестови?И викам беше ги купила цело ќесе од интернет и прво не покажуваа и кога покажа на еднен од др. фирма ги искористив и овие за да не одат зијан, а после тоа сите излезеа позитивни.Ми земаа крв и ми ја потврдија бременоста.Морав после два дена на матичен гениколог, да виде дали бременоста е во матката и дали е се во ред. Денеска бев на матичен гениколог, пак на ехо и го видеме бебушчето. Големо колку зрнце, уште нема срцева реакција оти сум 5 недела.Кажа Др. дека за две недели на контрола треба да одам.Ми вика да не се плашам оваа бременост ќе ја следиме со внимание и се би требало да е во ред и да ви кажам малку ми е утреха оти многу сум наплашена од претходниот пат. Поздрав мами јас отиде да спиам оти ме фаќа страшна дремка.
haha i jas se osekam kako burence Se dvizam se potesko i potesko, a spijam i za da se svrtam od edna na druga strana mm vika kako slon da se vrti
Девојки во втората половина од бременоста малку е магнезиум 300, барем 500. А симптомите тие се...кај сите
мое мислење е дека не е до килажата јас сум 30 недела и досега имам 14 кг накачено и немам никаков проблем понекогаш ми потекваат нозете но легнувам да одмарам и кога ке станам како нови ми се мислам дека 6 кг не се нисто во бременоста
Уф и јас имам проблеми со несоница, ем рано станувам и ноќе пак не можам да заспијам, а и кога ќе заспијам се будам на 2 часа и никако да се наспијам, па на работа сум буквално како утепана Инаку бебуш го осеќам повеќе на десна страна, па кога ќе легнам на десна веднаш почнува да се буни и клоца Сега штом неможам да се наспијам одкога ќе се роди пак ич
Како си Дани? уште ли си во болница? температурата се спушти?ајде ќе издржиме, низ што се не поминавме од септември наваму, сега е крајот. @Maceto123 тука сум, и редовно на брзински читкам се што се пишува, ама расчеречена сум на сите страни, па немам време да си седнам на компјутер, освен навечер. Сеуште одам на работа, и еден куп контроли по доктори имам, и плус спремање на куќата за бебе, абе што да ви кажам, ама ако, бар неможе да ми залута паметот кон лоши мисли. Иначе мене ми го прекинаа магнезиумот кога влегов во 36 недела, со образложение телото треба да се спрема за раѓање, и бев извадена од памет како без него зошто цел живот имам мака со грчеви, ама еве па фала богу, добро си терам. Јас утре сум на преглед и второ ЦТГ, па да видиме што ќе каже доктор. Знаете имам причина за царски на писмено и он знае и сега незнам како оди тоа, дали ќе ме чека спонтано да си дојде ден, или се договара тоа. Јас не би форсирала ништо и би оставила докторот да си го има последниот збор, НО многу ми е глупаво и непријатно да го прашам . Повеќе се секирам за инекциите за димерите што ги примам секој ден и сакам тоа да се заврши, него процесот на раѓање. Инаку понов момент ми е трнењето на едната нога, најверојатно бебе притиска некој нерв, како мравки да ме лазат, ама не е страшно. Ве гушкам сите, најголема поддршка сте ми.
Мамички.. Моето бебе е многу послушно.. Краен термин ни беше 09.06.2015.. Епа синко се роди 09.06.2015 во (отприлика 19часот, оти немав тел со мене поради брзање), 4100 кг со 53 см.. Многу сум среќна.. Плачевме и двајцата кога се видовме.. Љубов на мама, малку ме исплаши оти беше мнг модар, ама ми рекоа дека се е ок.. Мама лежи на одделение, со болки оти многу ме исекоа, ама се бори да стане и побрзо оздрави за јунакот.. Повеќе информации во породилни приказни бацки до сите
zdravo feminki , sakam da prasam dali e normalno da se javi nekakov vid na kontrakcija ili grubo kazano kako igranje na matkata za vreme na bremenost (inaku sum vo 5 nedela) ?dali i vie ste imale takva pojava za vreme na rana bremenost?
@mon4i91 честитки голем да расти Јас добро поминав со вадењето на забот немам ни болка после дејството на анестезијата.Од забар на шетање па дури и сладолед си јадевме .Сега не можам да спијам од возбуда потајно ми беше страв ама фаламу на Бога до сега не се појави никаква контракција дека велат анестезијата ги предизвикува,освен шо бебушот е посебно активен место не го фати денес машала
@mon4i91 честитки! Да ви е здраво синчето и само радости да ви носи! Ајде па чекаме детали Посебно ме занима оти нели ти се породуваше на гак. Јас еве со несоница и ужасно сум нервозна веќе бидејќи ми се спие а не можам. Во глава ми е хаос. Вчера имав катастрофа ден. Тргнавме на преглед, колата се расипаа на сред пат, ајде некако дојдовме до Ск.па таму со таксиња и на крај да се вратиме до автобус... и ќе ве поштедам од детали и фрустрации од патување со јавен превоз во бремена состојба пред термин. Се стресувам на помисла да се случи такво нешто а ја тргната на породување Прегледот беше краток, цервиксот ми е сеуште високо, да речеме дека сум отворена можеби еден прст, така др ми кажаа, ама за второротка тоа е ништо. Ќе издржам уште една недела сигурно, а и тогаш ми е термин. Таа ми нешто индиректно алудира на пороѓај со провокација, па и порано, ама нејќам. Се додека можам да се противам. Сакам природни болки. Имам чувство ако и речам ајде породи ме сега, тоа и ќе стори без двоумење. Ама овие доктори многу ги гајле, да ти шибнат провокација и да не се замарат веќе. Не знам, многу сум испровоцирана, дали дека денот ми беше таков. Цтг-то покажуваше слаби болки, и јас ги осеќам, со првото немав никакви па затоа се тешам дека овоа е барем добар знак за природно отварање. Денес сум 39+1.