Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    741

Мачкав мачкав и на крај распукав недела дена после пораѓај кај пупакот :|:|:|
    Не се толку видливи ама мене ми бодат очи.
    Мачкав на Eucerin уљe масло и тоа од Дм го купив.

2. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Јас за првото имав вакво стаклено веднаш го прифати.
    71sL1bWdZeL.jpg

На Starchild и H.VAGA им се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.088
    Допаѓања:
    25.829
    Мене верви шо се за бебиња ни еден омекшувач не ми мириса убаво, јас со првово само менував за да најдам некој кој ќе ми мириса нежно ама ништо све одвратно. Австрија сме ограничени, имаме само Ленор бебе, Фрош и Силан бебе. Некоја од Германија мајка нека ми каже дали Кушел Алое е за бебиња или не.
    Мк и Србија имате повеќе избор, види Виолета бебе како мириса, Дуел не ми е исто убав ама види.. Чико. Овде за хигиена смњ ептеен ограничени. Јас за нас за возрасни не можам да најдам како што треба мирис,не за бебе.
    Иначе го имав на Фрош тоа за флеки, нешто не ми беше најефикасен, па после Бланко мислам се викаше :rofl: еден користев ама ја ги ставам два пати на плавење алиштата. Каките се ужасно тешки за вадење

Последна измена: 17 април 2023
    На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.088
    Допаѓања:
    25.829
    Аууу не, ќе се шекнеш скроз со ова, само тоа ќе правиш по цел ден, бегај

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.088
    Допаѓања:
    25.829
    @Homme и јас исто пред пораѓај некој ден распукав, ми идеше да си пукнам од мама, толку беб среќна што немав ништо и само станав од спиење како што ме истегнала, така ми направила стриии, обелеа брзо и не се ни познавет реално, сега за сега се старите уште ама очекувам да станаѓ еден ден црвена.
    Туку јас имам алергија и на гелот што е за ехо, цела сум со ситни алергиски брумчиња и од чешање рани ди направив.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    ми ги дава овие канестен после ми дадоа некои германски исто беа на к нешто не памтам меѓутоа не ми се раствараат цело апче сабајле ми истекува и кажав да сум ставала повнатре повнатре ја ставам колку можам.

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.656
    Нема којзнае каква миризба ама тоа дека е на природна основа.
    Син ми дека е со атопичен дерматит, двајца дерматолози каде што го носев ми препорачаа фрош детергент, а омекнувач никаков. На крај на ништо искрено не ми мирисаат алиштата, додека ги облечи, после мирисаат на него. :inlove:

На Luminary, Ceneva и Starchild им се допаѓа ова.
  8. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    5.509
    Јас ариел сензитив користам за неговите работи, омекшивач не користам воопшто освен за постелнини и пешкири. Детергент и за нас со години веќе користам само од тие без мирис. Облеката не ми мириса на ништо и реално многу ми е подобро вака.
    И детергент користам многу малце, една две лажици на машина. Главното чистење е посекако од водата и триењето на алиштата. Кога ставаме многу детергент самата машина го продолжува rinse циклусот за да се ослободи од прашокот, но некогаш и тоа не е доволно и останува остаток од детергентот на облеката. Најчеста причина за кожни иритации е ова.
    Ова ми беше кажано од кожен доктор кога јас самата бев на преглед за осип на кожата. После изгуглав малце и сфатив дека се е маркетинг :D воопшто не редам детергент колку што вели паковањето. Бар за мене ова има логика и го применувам.

На Ceneva, IRBBB и AniSk им се допаѓа ова.
  9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.382
    Допаѓања:
    18.620
    И јас го користев ова шише за првото дете,сега исто купив и за второво бебе.
    На доење беше,но повремено му давав измолзено млеко и немав мака со фаќање на града потоа.

На Marfi19 и Giovanna им се допаѓа ова.
  10. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.022
    Допаѓања:
    10.387
    И јас го купив истото стаклено шишенце на Авент со намера да се најде за дохрана при цицање. По се што прочитав и слушнав од блиски мислам дека не погрешив со изборот, ама сепак останува бебето да го каже последниот збор :smirk:

Инаку за дискусијава за прашаци... Персил течен сензитив одамна користам дома, уште кога бевме кумови на едно малечко, па купив за да ги исперам алиштата. Од тогаш скоро секогаш го имам дома, многу убаво ми мириса и убаво пере. Исто и од Ариел сум задоволна. Омекнувач многу ретко и во мали количини користам и за нас, па некако ич не ми оди да ставам сега и за бебето, мислам нема никаква потреба.

Фрош го купив од љубопитност, стварно ич не мириса привлечно, ама сигурно ќе го потрошам кога веќе го купив, па ќе споделам искуство.

На Marfi19, 0ли, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.923
    Допаѓања:
    8.368
    Za alistata i jas nema omeknuvac da koristam ama sakam onaka malku za postelninata, za krpite da dava poubava svezina. A sepak i ovoj sto go zemav na lenor e hipoalergenski i ja ima istata oznaka kako frosch sto ja ima. I prasakot ariel ja imaa taa oznaka. Pa ke vidime kako ke bide. Kako ke podnesuva bebus. Ne iskoristeni nema da ostanat :)

На AniSk, IRBBB и Giovanna им се допаѓа ова.
  12. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.022
    Допаѓања:
    10.387
    Девојчици и мојата женска дојде на светот :party: :party: :party:
    Завршив на царски, се исплеткала три пати со папочна околу врат, ја испокакала плодовата вода до уши, битно двете сме живи и здрави и освен првичниот стрес се друго помина како што треба.

Моментот кога ми ја дадоа уште во сала да си ја бацнам ќе го памтам цел живот ;( :inlove: :inlove:

Со лесно на сите до крај, се префрлам во другите категории и ве чекам таму :l:

На Martka, sencuk, ivance.. и 59 други им се допаѓа ова.
  13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Cestitki da e ziva I zdrava

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.088
    Допаѓања:
    25.829
    Ме изненади сега ептен :inlove: честитки мајка, жива и здрава да е ќерката, уживајте сега во најубавите моменти:l:

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Честитки, голема да расте женската! :sun:
    Уживајте :inlove:

16. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    11.707
    @Giovanna @1209 @Bella_Stella Честитки мајки херојки, да ви се живи и здрави сонцата, а и вие со нив. :l::l::l:

На Giovanna, 1209 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  17. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Честитки мама , жива и здрава да е малата ! Многу радости да ви носи :inlove: ! Брзо опоравување :sun: !

18. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    518
    Haha pa pretpostavuvam, ama ako :D

19. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    518
    Da e ziva i zdrava

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.589
    Допаѓања:
    21.197
    @Giovanna честитки мама, жива и здрава да е бебушка, а ти поскоро да се опоравиш. Уживај во најмеките прегратки. :inlove: