Честито! Живи здрави и побрзо опоравување! Последен пост што го прочитав пред спиење беше твојот за прашокот, сабајлево се вклучувам оп, си се олеснила
Да е жива и здрава голема да расти а тебе побрзо закрепнување. Читам и јас од вчера и читам 1 пост твој во 23ч др подолу 5:50, си викам ова најбрзо раѓање беше Кај мене ново 21ва недела сум, почнаа лажни контракции, стврднување и најчесто ми се при пешачење, со првото не памтам дали имав можи не сум ги познавала ама тешко се осеќам тогаш мислам ќе пукнам. Бебе мрда машала, насекаде го чувствувам по 4 дена дома денес прва смена како зомби сум не ми се работи
Браво жено, честитки и да ви е жива и здрава, само радости да ви носи. Ве чувал Господ и вас и среќа што сте добри. Лесно опоравување
Прво дали некоја користела од овие коњските масти за болка дали ссмеам намачкав малку прееска скроз горе кај ребрата ептен ме боли сум истргнала некој мускул и едвај се опирам на раката друго во однос на шишињата дали некоја користела BIBS и како е задоволна
Јас паднав во 10та недела и долу на стапалото си истегнав некиј лигамент нешто и на нога неможев да стапнам од болка, мат гинеколог ми дозволи парацетамол до 3 апчиња денот и блокмакс маст и ми помагаше малку.
Аха, фала многу. Досега ми немаат ставано, утре почнувам 41,0 и утре сигурно. Ама како што сфатив ќе лежам таму на патологија. А боли тоа или не?
Јас пак се фатив во кичмата оти почнав многу да ја кревам малава и при спуштање ми се приклештува изгледа некој нерв. Бога ми мачкам, не се издржува иначе
Lele mesinja ova veke ne se izdrzuva. Ke si se zagusam od kiselinive. Ne sum pametna veke kako da si pomognam i zatoa samo mi ostanuva da se pozalam tuka zosto ve ima sto me razbirate. Zelna sum da se naspijam. Premorena sum veke a kaj mi e uste cel mesec ... Pa ima epten da papsam
@Giovanna @1209 Честитки, да ви се живи и здрави бебушките. Ви посакувам брзо и лесно опоравување на вас!
Мене ми се врти луѓе многу од вчера, скроз ми се зема умот. Сега бев да ја земам мала од градинка два пати се задржав арно количка туркам, па можев да се придржам да не паднам и ми се лоши како секој момент да ќе повратам.
Јас веќе месец дена си повраќам киселини.Ми доаѓаат до уста дури и кај стигнам повраќам,и ноќеска од спиење ме будат и трчам во вц.Ќе си ги трпиме уште малку.Госпоѓава ми игра на бешика ме уби.Болат движењата цел стомак ми се изобличува, воздух неможам да земам.А станам јас од спиење ако може ова спиење да се нарече и ми го чуе гласот штом прозборам одма и она се буди се јавува душичка Денов тмурен очи неможам да отворам. @*malenavolena*87 јас сум редовен другар со руската вода,неможам да мрднам од кичмата
Немам некој совет посебен. Мене јаболко навечер ми помагаше, вода минерална, сепак имав појаки киселини. Мислам вечерта после пораѓајот се изнаспав за цело неспиење дотогаш. И на стомак си се завртив што генерално ми е омилена поза за спиење. И без киселини.
Ама за карање си! Зошто баш на крајов почнуваш повеќе да ја креваш? Па штеди се малку, потешко станува на крај и уште да креваш тешко. Колку и да е слабичка, пак тежи.
Уухх се си во право ама јас ја носам градинка и ја земам, моментаонп е во фаза на адаптација ии ставање во колича и симнување морам јас.. а без количка би ми било по тешко да ја носам оти ее тек тога нема да може пешки толку и ќе бара в раце. Па и настинало по болници трчав вчера, па ми избега додека дадам картичката здраствена онаа низ врата, и маратон сум истрчала. Чоек да полуди е не знам како до сега не пукнал водењак..
Подавај и раце, држи ја за едно или за двете рачиња и сама нека се качи во количка. Збори и' дека е голема, сама да се качува со мала помош, ова-она. Едно е да ја придржуваш, а друго е да ја креваш, да клекнуваш и тежина е сепак, па полесно е со придржување. Ај биди и среќна што ти седи во количка, јас не ни можам да одам со мојов, многу трча и не застанува, бега, вози шиба со точак и тротинет, напорен е за чување. Чувај се, снаоѓај се, збори и' сама да се качува, да не брза и сл. Иако некогаш е џабе, знам.