Не знам искрено, ова знам од информација што мене бабицата ми ја сподели на последен преглед, да ја имам на ум како можна метода за провокација. Јас не сум во МК и ваљда тука процедурата е поинаква, со сигурност те праќаат дома после поставувањето и чекаат 24 часа. Може во Мк е пракса да те надгледуваат цело време. Како и да е ќе биде се во ред, ако си загрижена прашај пред да почнат со процедурата, чисто да знаеш што да очекуваш.
Жива, здрава и од Бога благословена да е женската. ❤️ Поскоро опоравување мама, уживај во памукчето. Во претходната бременост многу ми помагаше пржен лупен сончоглед за киселините и коски од маслинки, ги голтав. Е сега моментално е, притиска бебе в желудник и тоа е, ама колку толку да ти олесни моментално. Џвака гастрогард, сончоглед, рупурут, маслинки, кисела вода, јаболка, бадеми наизменично по цел ден.
Нема чаре ама те спрема бебка за после не цел месец туку месеци без спиење Јас со несоницата моја спремна за бебе сум, полошо од првото неможи да биди, кое на 2и пол год конечно ја преспа цела ноќ така да ко ги преживеав сиве 4 год без сон ќе успеам бар уште 2 после здравје ќе си барам чаре со апчиња
Ma se pravam i nisto ... Znaci me boli hranoprovod kolku me gori .... Edvaj cekam da dojde denot da se porodam. Utre sum na kontrola taman ke zboram i so doktorot. @lackygirl kamo da e eden mesec od 5 ti kako vlegov ne spijam ko covek. Veke ne mozam da izdrzam. Mi se placi sekoja vecer tri saati dali spijam koj znaj. Poveke ja pominuvam nokta sedejki i pijam kisela voda da me tera da zdrigam, pa malku ke mi olesni i taman ke se namestam ajde stanuvaj po mocanje zosto mn kisela voda sum ispila. Abe da poludi covek. A najmnogu mi e strav zosto imam predhodna istorija so digestijata i da ne mi se vrati cirot. Premnogu kiselini se toa. Ama toa e so da pravam. Neka se rodi toj zdrav prav samo drugo se nadevam ke zaboravam.
Срц немам утеха сега за сега ама да знаеш дека во моментот ко ќе се породиш одма исчезнуваат. Јас имав од зачнување мислам киселини па се до бокс. И ништо не помагаше. Едино да пробаш вода со вкусови, тие ми олеснуваа колку толку
Фала ви за честитките и за убавите зборови Не беше така брзо како што изгледа од сабајлето ме задржаа на закажана индукција, на крај испадна царски. Цела бременост некако не го доживував како опција, ми дојде ептен како на неспремно, ама фала богу се помина како што треба и ќе ми остане како убаво искуство
@Ceneva мене сега на крај ми помагаше кога џвакав лути мастики. Колку толку се смируваа. Знам дека си имаш ги хроничен проблем, ама пробај ако можеш. Што полути, тоа повеќе ми помагаа.
Ke baram nesto bez seker ako ima od ljuti bomboni .... Ti blagodaram, mi znaci, samo sto se porodi a stigas i soveti da ni davas
Исто и јас така, шок ми беше ко ми рече царски, а јас отворена 10 прсти, никако царски не ми беше опција тотално разочарана бев, ама ете така требало да биде, се поминува, се заборава, колку и да изгледа сега болно и тешко се ќе помине, само убаво е на почеток да имаш дома цело време со тебе некој, за помош. Битно да биде се во ред и со мајки и со деца. Мене ме чека операција со синко (спуштање на тестис, едниот му е во канал горе) нз психички како ќе го поминам, а мора да биде сега до јуни, премногу се плашам ама мора дури не е родено другото, после кај ќе го оставиш дома само бебе мало @Ceneva јас фишермен ги сакам тие се без шеќер.
Oh duso. Da ti dade gospod sila da pomines niz toa. A na dete lesnotija. Da pomine se ubavo i vo najdobar red
Она за дома вака е разбрана ептен, сама кажува дека имам бебе во мешето и не ме замара кога сме сами дома ама па уште анексот количка го имаме, никако свечано да ја поклониме на сестра и, а е баш висока за сама да се качува и да слегува. Планираме да земеме само додаток за неа како седиште за да ја развозувам со бебе заедно кога ќе дојде и затоа не купивме друга количка екстра за неа. Иначе обожава да зе вози сега на 3г како бебе вриштеше
Zdravo mesinja,denes pravev krvna slika,dobro e se vo granici osven vo urina pokaza ketoni +++,maticnata ne mi dade nisto da sum piela po 2_3l uvin caj[brusnica] 31 nedela sum,no nogu me zagrizuva ova se mislam da potrazam i druho.mislenje da ispitam plus nesto ilj da pijam dr..neznam
Девојки сакам да испитам д димери и гестациски, се јавив во синлаб 2000 денари е. Да ми предложте друга лабораторија, ако има со пониска цена?
Оди државно за димери и хемостаза со упат од гинеколог, бесплатно е. За гестациски и на приватно да платиш, околу 600-700 денари е во Авицена (на пример).
Бев на државно за д димери 1500 ми беа пред еден месец, и сега треба да проверам гестациски па си реков двете да ги испитам на приватно, ама 2000 ден некако многу ми се виде
Скапо е, нема потреба да даваш толку за нив кога брзо се завршува работа, истиот ден резултати, бесплатно е.