1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    5.345
    Не знам искрено, ова знам од информација што мене бабицата ми ја сподели на последен преглед, да ја имам на ум како можна метода за провокација. Јас не сум во МК и ваљда тука процедурата е поинаква, со сигурност те праќаат дома после поставувањето и чекаат 24 часа. Може во Мк е пракса да те надгледуваат цело време. Како и да е ќе биде се во ред, ако си загрижена прашај пред да почнат со процедурата, чисто да знаеш што да очекуваш.

На Enci201 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Жива, здрава и од Бога благословена да е женската. ❤️
    Поскоро опоравување мама, уживај во памукчето. :sun:

Во претходната бременост многу ми помагаше пржен лупен сончоглед за киселините и коски од маслинки, ги голтав. Е сега моментално е, притиска бебе в желудник и тоа е, ама колку толку да ти олесни моментално. Џвака гастрогард, сончоглед, рупурут, маслинки, кисела вода, јаболка, бадеми наизменично по цел ден.

На sani99, Ceneva и Giovanna им се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.048
    Допаѓања:
    24.283
    Нема чаре ама те спрема бебка за после :lol: не цел месец туку месеци без спиење :wasntme:
    Јас со несоницата моја спремна за бебе сум, полошо од првото неможи да биди, кое на 2и пол год конечно ја преспа цела ноќ :party: така да ко ги преживеав сиве 4 год без сон ќе успеам бар уште 2 8-| после здравје ќе си барам чаре со апчиња :worried:

На *malenavolena*87 и Ceneva им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    8.281
    Ma se pravam i nisto ... Znaci me boli hranoprovod kolku me gori .... Edvaj cekam da dojde denot da se porodam. Utre sum na kontrola taman ke zboram i so doktorot.
    @lackygirl kamo da e eden mesec od 5 ti kako vlegov ne spijam ko covek. Veke ne mozam da izdrzam. Mi se placi sekoja vecer tri saati dali spijam koj znaj. Poveke ja pominuvam nokta sedejki i pijam kisela voda da me tera da zdrigam, pa malku ke mi olesni i taman ke se namestam ajde stanuvaj po mocanje zosto mn kisela voda sum ispila. Abe da poludi covek. A najmnogu mi e strav zosto imam predhodna istorija so digestijata i da ne mi se vrati cirot. Premnogu kiselini se toa.
    Ama toa e so da pravam. Neka se rodi toj zdrav prav samo drugo se nadevam ke zaboravam.

На IRBBB и lackygirl им се допаѓа ова.
  5. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.367
    Да е жива и здрава и голема да расте ❤❤❤

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.819
    Допаѓања:
    27.639
    Срц немам утеха сега за сега ама да знаеш дека во моментот ко ќе се породиш одма исчезнуваат. Јас имав од зачнување мислам киселини па се до бокс. И ништо не помагаше.
    Едино да пробаш вода со вкусови, тие ми олеснуваа колку толку

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    10.335
    Фала ви за честитките и за убавите зборови :l::inlove:

Не беше така брзо како што изгледа :Dод сабајлето ме задржаа на закажана индукција, на крај испадна царски. Цела бременост некако не го доживував како опција, ми дојде ептен како на неспремно, ама фала богу се помина како што треба и ќе ми остане како убаво искуство :inlove:

На Starchild, mal.ecka, AlchinovaR1979 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    10.335
    @Ceneva мене сега на крај ми помагаше кога џвакав лути мастики. Колку толку се смируваа. Знам дека си имаш ги хроничен проблем, ама пробај ако можеш. Што полути, тоа повеќе ми помагаа.

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    8.281
    Ke baram nesto bez seker ako ima od ljuti bomboni .... Ti blagodaram, mi znaci, samo sto se porodi a stigas i soveti da ni davas :l:

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.048
    Допаѓања:
    24.283
    Исто и јас така, шок ми беше ко ми рече царски, а јас отворена 10 прсти, никако царски не ми беше опција тотално разочарана бев, ама ете така требало да биде, се поминува, се заборава, колку и да изгледа сега болно и тешко се ќе помине, само убаво е на почеток да имаш дома цело време со тебе некој, за помош. Битно да биде се во ред и со мајки и со деца.
    Мене ме чека операција со синко (спуштање на тестис, едниот му е во канал горе) :worried: нз психички како ќе го поминам, а мора да биде сега до јуни, премногу се плашам ама мора дури не е родено другото, после кај ќе го оставиш дома само бебе мало ;(
    @Ceneva јас фишермен ги сакам тие се без шеќер.

На Giovanna и Ceneva им се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    8.281
    Oh duso. Da ti dade gospod sila da pomines niz toa. A na dete lesnotija. Da pomine se ubavo i vo najdobar red:l:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Види Ервејвс, тие отсекогаш ми биле прелути мастики, без шеќер се колку што знам.
    Еве екстрим има

На Giovanna и Ceneva им се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    25.601
    Она за дома вака е разбрана ептен, сама кажува дека имам бебе во мешето и не ме замара кога сме сами дома ама па уште анексот количка го имаме, никако свечано да ја поклониме на сестра и, а е баш висока за сама да се качува и да слегува. Планираме да земеме само додаток за неа како седиште за да ја развозувам со бебе заедно кога ќе дојде и затоа не купивме друга количка екстра за неа. Иначе обожава да зе вози сега на 3г :rofl: како бебе вриштеше

На 0ли и Homme им се допаѓа ова.
  14. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    176
    Zdravo mesinja,denes pravev krvna slika,dobro e se vo granici osven vo urina pokaza ketoni +++,maticnata ne mi dade nisto da sum piela po 2_3l uvin caj[brusnica] 31 nedela sum,no nogu me zagrizuva ova se mislam da potrazam i druho.mislenje da ispitam plus nesto ilj da pijam dr..neznam

15. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.367
    Девојки сакам да испитам д димери и гестациски, се јавив во синлаб 2000 денари е. Да ми предложте друга лабораторија, ако има со пониска цена?

16. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.367
    Побарај си второ мислење за да си бидеш раат.

На Bubica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Оди државно за димери и хемостаза со упат од гинеколог, бесплатно е.
    За гестациски и на приватно да платиш, околу 600-700 денари е во Авицена (на пример).

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.367
    Бев на државно за д димери 1500 ми беа пред еден месец, и сега треба да проверам гестациски па си реков двете да ги испитам на приватно, ама 2000 ден некако многу ми се виде :)

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Скапо е, нема потреба да даваш толку за нив кога брзо се завршува работа, истиот ден резултати, бесплатно е.

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    10.367
    Во право си, така ќе направам.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.