Toa me buni dali treba drugo ispituvanje da napravam za da proveram-bakterii i infekcii...Pocnav da imam otoci,maticnata mi kaza deka najbitno e da vnesuvam poveke tecnosti caevi pa ke vidime
Mila skrien seker imas ispitano? Ketoni vo mokraca moze da se pokazatel za gestaciski dijabet. Do eden plus ketoni e pokazatel za dehidriranost, no tri plusa e slab vnes na jaglerhidrati. Treba da jades poveke jaglerhidrati
Da,bev spodeluvala tuka rezultatot sekerot bese dobar,isto bev so prethodnite dve bremenosti so otok otidov na poragaj pa i si dobiv vikanje zosto nisto ne sum prezemala
Честитки нека е жива и здрава! голема да расте! Сакам да те прашам кога видоа дека е намотана 3 пати со врвката? и ќерками беше 3 пати намотана . ама јас природно се породив . никој не ми спомна тогаш за царски. кога ја видов намотана многу се исплашив во тој момент. одма ја одмотоаа и почна да плаче.
И кај нас на Гак го користат тој метод на провокација. Јас бев една вечер на патолошка и сабајлето после визита ме индуцираа-не беше болна постапка ама доста непријатна. Кај мене делуваше многу брзо и во рок од неколку часа се породив.
Ako ti e dobar sekerot probaj da vnesuvas poveke jaglerhidrati vo ishranata i pij 2.5-3 litri voda i mislam ketonite ke ti gi snema. Sigurna sum deka ke gi snema. Sol namali ako jades soleno radi otocite. Mozebi malku od malku ke pomogne toa.
Mokris li redovno? Znam deka za.otoci obicno se pie diuretik. Inace na samiot rezultat od urinata si ima dali ima bakterii ili nema. Kaj pravese? Dadi uste edna urina vo avicena, biotek za sekoj slucaj greska da ne ima nekoja... Inaku nema vrska bakterii so otoci, toa ti e samo zadrska na tecnosti.
ај јас да не ср жалам од керкичката ама периодов само нешто и истекнува во двор и избегала на бабаи во Ск од двор излета со брзина на светлината на улица пред некој ден пак и си доби васпитна нa 2 пати од мм среќа е он со нас јас ако треба да потрчам отиде работава :/ и зборам ама ја има некој инает фатено и пак по свое оди
Здраво девојки , денес правев крвна слика. Еритроцити - 3.87⬇️ Хематокрит - 33.80 ⬇️ MCHC (хемоглобин во еритроцити)- 364 ⬆️ LYM - 22.20 ⬇️ RDW s - 44.40 ⬆️ Дали некоја имала ваква крвна слика и знае да ми објасни што означува сето ова ?
@lucky Оди сес'ре да се гушнеме Правеше синко сега операција на тестис, јас кога бев 21 недела,мн ми беше стресно зошто он има ризик од анестезија.Фала му на бога ок помина,имаше малку компликации после тоа ама очекувавме кај него,па среќа ме послушаа докторите што да направат и го оправија до вечерта.Ич да не се секираш инаку за операцијата,денес го оперираат утре дома си одите.Јадење,пиење,бањање се нормално,некои дури и одма другиот ден на нозе се трчаат ги гледав низ болница. Направи си ддмери на државно имаш секој ден термини пуштаат не си ги фрлај парите.А за скриен шеќер земи си упат од општ матичен 56 денари е во Синлаб со 2 боцкања,а со 3 ако им кажеш дека сакаш ко што треба да се прави правилно ама мораш да им напоменеш е 156 денари.Зашпарај колку можеш,џабе не плаќаме здравство
Јас имав Билирубин во мокрача и единствено нешто што ми помогна беше чајот од увин . Некои доктори строго го забрануваат , меѓутоа изгледа дека прави повеќе добро отколку лошо . Секој ден пијам две чаши увин , две чаши брусница + 3 л. вода . Пробај со внес на повеќе течности , за недела дена направи повторно испитување на урина и уринокултура чисто да знаеш дали ти делува тоа или ти треба соодветна терапија .