Mene Drakulevski mi kaza vo nos toa sto mi pomaga mozam da si koristam. Jas imam so sinusite problem mada slicno e. Najubavo da si otides kaj ginikogot i ubavo da ti objasni sto smees sto ne. A i ako odis na Skrining kaj Dimcev, zosto gledam taa nedela si, kazi mu se sto kako ke ti kaze sto smees sto ne, ili kaj koj i da odis nebitno.
Jas pocnav kaj kotlarova zatoa I kaj nea go zakazav prviot skrining toa ke bide slednata nedela a najprvo sakav kaj dimcev no koga veke pocnav kaj nea I taka ostaviv citav ovde na forumot I'ma najpozitovni iskustva so nea I za poragaj I za skrining zatoa I so nea se konsultitav za alergijata ama sekogas I'ma edno ama ))
Мојот пулмолог ми дозволи Тафен за нос, рече ништо друго, само тоа, кај него сум неколку години, еден од нај добрите е. Јас сум со алергиска астма, и со спреј кортико сум, и затната сум периодов, некако и јас не сум се осудила да ставам до сеа, ама ако се влоши, имам доверба во докторот, ќе ставам бар повремено. Сепак ако не си сигурна што да ставиш, консултирај пулмолог, јас кажувам мое искуство, колку можам да ти помогнам
Живо и здраво нека е, сега те читав во породилни, колку брзо ти поминал породот и си се олеснила браво
Ti blagodaram na spodelenoto iskustvo razmisluvam da odam kaj zografski da vidam toj sto bi mi preporacal
Здраво феминки Да ги замолам тие што се во Германија да ми предложат добри страни за бебешка облека и опрема онлајн? Имам можност да си нарачам од таму, меѓутоа не знам многу опции па затоа се обраќам тука
Zalando tamu neli gi imas site mozni firmi, od skapi do eftini, na next baby se mnogu ubavi pizamcinjata,od Jukki.de naracav jas gnezdo komplet so kjebe se, na otto mozes da vidis za oprema za vo soba, ikea isto imaat online, paa site prodavnici imaat online, c&a, h&m, benetton znae online da ima mnoogu popust.
Od koja nedela jas sum 12+5 ne znam Dali da pocekam uste nekoe vreme Ili da gi pocnam ama veke ne se izdrzuva
Откако се роди видоа точно како е уплеткана. Ама кај неа веќе се виде дека е под стрес и дека природен пораѓај нема да е опција. Плодовата вода беше премногу заматена уште од ехо се знаеше, а после и цтг-то почна да покажува лоши тонови. Кога помина се и самите доктори рекоа добро е што сме завршиле со царски зошто ептен ќе сме искомплицирале имајќи ги предвид сите околности. Можеби кај некои што побрзо би се отвориле и бебето не било под стрес уште внатре во матката не би било проблем и природно да помине се. Кај мене освен пуста желба за природен, многу малку услови беа поволни. Мајка ти ја читав породилната приказна и се препотував. Алал да ти е. Дај боже од сега натаму се да ви оди глатко и да си уживате и да се гушкате Инаку за другиов дел потврдувам и уште си се чудам сама на себе како сум толку сталожена и се снаоѓам мислиш три деца сум родила. Ми дава сила и тоа што веќе функционирам скроз, се истуширав сама два пати до сега, станувам, кревам бебе без проблем, на моменти буквално заборавам дека сум оперирана. Ми беше и страв како ќе го прифатам бебето, од иста причина што не сум дечар и човек со изразен мајчински инстикт. Ама, во ништо побрзо не сум се заљубила, не можам да си поверувам колку ми легна при срце Честитки @AniSk и @Mravce да ви се живи и здрави бебушите
Напи се лоратадин, поголема штета ќе напеавиш да не пиеш. Јас оваа бременост ја почнав со сумамед пред да знам дека сум трудна, пневмонија во 5 недела решена со кортико инхалации и дехидрација од стомачен вирус во 13 недела решена со инфузии со плус инекции за смирување желудник. (Дете во градинка ова се носи по дома) На ехо, сите тестови се е ок... и тогаш и сега се тешам дека тоа е моментално, има луѓе со хронична терапија износуваат бременост бе проблеми. Туку, син ми имаше грип, јас сега кашлам суво ко куче. Немам темп фала богу ама страв ми е пак да не направам пневмонија... некое чаре за суво кашлање од кое ми иде да полудам... кашлам до повраќање.
Mesinja za priem vo bolnica za poragaj vo mk sto baraat od analizi. Tuka baraat vaginalni cetvikalni bris, steptokoka bris, koprokultura, urinokulturata, biohemiska analiza na krvta, krvna grupa i rh faktor, vreme krvarenje i vreme koagulacija, i za hipatitis B, i brisevi od nos. Isto e i kaj nas ili