1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    5.480
    Кај мене нешто се случува. Осеќам огромен притисок и во вагината и накај анусот, и така некои благи менструални грчеви кои дефинитивно не се на интервали. Вака на изглед не е спуштен стомакот, мада не го осеќам веќе толку високо како претходниве денови.
    Иначе вчера имав некој исцедок и чекав да заврши маж ми на состанок за да се јавам да прашам што е работата, дали треба да одам на преглед или не. Откако му заврши состанокот, го викнав да дојде во дневна за да му кажам, луѓе доаѓа човеков пребледен ко крпа. Ми вика ама јас не сум спремен ако почна, не сум шишан, имам закажно за шишање за неколку дена.:rofl: Ме пресмеа на цела мака. Се јави денес да замоли да оди порано да се шиша, да не го запознаело бебето така несреден :D

На Splendor., Homme, Chanell* и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.053
    Допаѓања:
    25.739
    Иста сум, вечерва нешто ми е чудно, не можам да кажам дека се породилни болки ама менструални да, пред недела дена бев на контрола, цервикс одличен, бетониран, ама денес ја осеќам многу непријатно, дури кога ме удри долу, се измочав. Еве си имам менструални болки чат-пат веќе еден саат. Ама па активна е... утре сум на преглед пак и едвај чекам.

На MinnieM, 0ли, AniSk и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    5.480
    Исто, ударите се многу непријатни, простете на израз ама ми се чини дека ќе ми излезе некоја рака од газот кај и да е. Јас имам болки кои неколку пати досега ме натераа во вц, мислев имам пролив а уствари нишо не се дешава. Ќе пратам следниов саат/ два ситуација.

На Homme и AniSk им се допаѓа ова.
  4. Isibaby

Isibaby Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    73
    Такви болки како за во вц ги опишуваат породилните болки, да не дојде моментот... Прати на колку време ти се јавуваат

На AniSk и Lavender13 им се допаѓа ова.
  5. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    888
    Istoto skroz go imav poslednite denovi i vcera mi pukna vodenjakot i se porodiv , ajde daj boze da se olesnis i ti sto pobrzo i polesno❤️❤️❤️

На Homme и Isibaby им се допаѓа ова.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    @AniSk @Mravce честитки да се живи и здрави бебушите.

И јас сум денес со менструални болки и стврднувања ама од бебе е,денес е збеснато,сите движења веќе болат и тоа квалитетно.Утре сум на цтг ќе видам што ќе речат баш.
    Јас неможам да се трпам веќе.Стомакот ми испука околу папок.Жешко ми е 24/7 ми иде од кожава да си излезам.Неможам да спијам веќе ич,неможам да јадам а каснам одма ми се повраќа,напикана е горе воздух немам за дишење.Баш да видам утре што ќе речат на клиника како е наместена.Сеа ќе ровари цел ноќ немам бешика веќе дури стомакот мускулите ме болат доле,утре сабајле ќе ја нема коа ќе отидам ќе спие.Инат уште у стомак (facepalm) Нека каже некој ако има буден некоја интересна серија за гледање веќе го превртев Нетфликсон :sweat:

На Lavender13, lackygirl, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. mini 23

mini 23 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    46
    Вака кога ве читам ме фаќа страв јас освен стврднувања не осеќам ништо друго,работам се нормално а 37+4 сум или рано ми е? Се си мислам ќе терам 40+

8. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    10.533
    Bones
    The Big Ben theory
    How i met your mother
    Prison break
    The blacklist
    The 100
    The Simpsons :D
    Постари се малце ама ми се свиѓаат, и Луцифер ја заборавив аа таа мислам на Нетфликс е може ја имаш гледано.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.053
    Допаѓања:
    25.739
    Секогаш велам, ако си прворотка, не очекувај ништо пред 40та, многу полесно ќе си поминиш и психички. Иначе јас првата бременост ни стврднувања имав, ни болки, ни нешто за шо можев да се пожалам. Ептен можи беше бомбона бременост, бебе се роди точнп на термин, спонтано. Ааа оваа бременост само кукаам, осетив што се лажни, болки имам буквално секакви.. иначе активна бев и сум исто како да не сум бремена.

На MinnieM, Viveki, mini 23 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Ke moram da pocnam so flexsonazete podobro e taka nego li da se macam.. za Suva kaslica mozes da piies alenkraft sirup na prirodna baza e I mn pomaga I pregoren seker so mleko I puter I toa mn pomaga pri nastin

11. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    мојата е на lala pilows презадоволна поголема е вторс бременост со неа се гушкам ;)

На AlchinovaR1979 и Larea им се допаѓа ова.
  12. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Се освен The 100 имам гледано.Почнав корејска една синоќа,ми се свиѓа 8-|:D
    @mini 23 и мене првата бременост ми беше ко од шала,од работа буквално на пораѓај отидов.Ама сега оваа :worried:

На Viveki и mini 23 им се допаѓа ова.
  13. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    алпенкрафт сируп за кашлицата
    пантенол ц за облога на уста нос некој физиолошки па дувај па Лизин спреј евентуално навечер Оперил П детски ама не претерувај мене ми го дозволија доколку ептен сум затната и мн помага смирува и грло и нос

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. *malenavolena*87

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Emily in Paris

На Viveki и Starchild им се допаѓа ова.
  15. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    278
    Фала ти :)

16. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    5.480
    Ништо кај мене, имав може еден сат така поинтензивни болки, не беа на точни интервали но беа на интервали. А беа баш како грчеви пред одење одење во вц. Влегов да се туширам, се раздвижив, се напив магнезум и престанаа. А за цело ова време бебе се напика во десната страна и стомакот на левата ми изгледаше ко истушен ептен, а на десната набабрен. Ама еве сабајлево ептен се примеќа дека е спуштен стомакот, ваљда нешто се дешава.

На lackygirl и Bubish26 им се допаѓа ова.
  17. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.153
    Допаѓања:
    18.996

И јас ја имам на pillows_lala многу е убава, дм ми ја зема едната страна навечер вика што убаво ова нога човек да потпре:lol:

На sani99 и Larea им се допаѓа ова.
  18. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    558
    Еве и јас се одлучив за таа ми ја пофалија и мои другарки, па се надевам и мене дека ќе ми одговара (fingers) фала на препораката

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.053
    Допаѓања:
    25.739
    Која недела си? Ќе биде за брзо, броиш и ти ситно. Највероватно си има финална позиција земено. Движи се повеќе и чучневи почни денес. Мене магнезиуѓ ми рекоја да прекинам за да почнат да си се олабуваат мускулите, иако нозете ми жежат навечер и имам трпки, од нив не можам да спијам ама престанав да го земам.

20. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    5.480
    39+2. Јас исто имам трпки навечер и кога и се пожалив на бабицата таа ми рече да земам магнезиум :^) значи секаде различно. Ти беше на преглед?