Кај мене нешто се случува. Осеќам огромен притисок и во вагината и накај анусот, и така некои благи менструални грчеви кои дефинитивно не се на интервали. Вака на изглед не е спуштен стомакот, мада не го осеќам веќе толку високо како претходниве денови. Иначе вчера имав некој исцедок и чекав да заврши маж ми на состанок за да се јавам да прашам што е работата, дали треба да одам на преглед или не. Откако му заврши состанокот, го викнав да дојде во дневна за да му кажам, луѓе доаѓа човеков пребледен ко крпа. Ми вика ама јас не сум спремен ако почна, не сум шишан, имам закажно за шишање за неколку дена. Ме пресмеа на цела мака. Се јави денес да замоли да оди порано да се шиша, да не го запознаело бебето така несреден
Иста сум, вечерва нешто ми е чудно, не можам да кажам дека се породилни болки ама менструални да, пред недела дена бев на контрола, цервикс одличен, бетониран, ама денес ја осеќам многу непријатно, дури кога ме удри долу, се измочав. Еве си имам менструални болки чат-пат веќе еден саат. Ама па активна е... утре сум на преглед пак и едвај чекам.
Исто, ударите се многу непријатни, простете на израз ама ми се чини дека ќе ми излезе некоја рака од газот кај и да е. Јас имам болки кои неколку пати досега ме натераа во вц, мислев имам пролив а уствари нишо не се дешава. Ќе пратам следниов саат/ два ситуација.
Такви болки како за во вц ги опишуваат породилните болки, да не дојде моментот... Прати на колку време ти се јавуваат
Istoto skroz go imav poslednite denovi i vcera mi pukna vodenjakot i se porodiv , ajde daj boze da se olesnis i ti sto pobrzo i polesno❤️❤️❤️
@AniSk @Mravce честитки да се живи и здрави бебушите. И јас сум денес со менструални болки и стврднувања ама од бебе е,денес е збеснато,сите движења веќе болат и тоа квалитетно.Утре сум на цтг ќе видам што ќе речат баш. Јас неможам да се трпам веќе.Стомакот ми испука околу папок.Жешко ми е 24/7 ми иде од кожава да си излезам.Неможам да спијам веќе ич,неможам да јадам а каснам одма ми се повраќа,напикана е горе воздух немам за дишење.Баш да видам утре што ќе речат на клиника како е наместена.Сеа ќе ровари цел ноќ немам бешика веќе дури стомакот мускулите ме болат доле,утре сабајле ќе ја нема коа ќе отидам ќе спие.Инат уште у стомак Нека каже некој ако има буден некоја интересна серија за гледање веќе го превртев Нетфликсон
Вака кога ве читам ме фаќа страв јас освен стврднувања не осеќам ништо друго,работам се нормално а 37+4 сум или рано ми е? Се си мислам ќе терам 40+
Bones The Big Ben theory How i met your mother Prison break The blacklist The 100 The Simpsons Постари се малце ама ми се свиѓаат, и Луцифер ја заборавив аа таа мислам на Нетфликс е може ја имаш гледано.
Секогаш велам, ако си прворотка, не очекувај ништо пред 40та, многу полесно ќе си поминиш и психички. Иначе јас првата бременост ни стврднувања имав, ни болки, ни нешто за шо можев да се пожалам. Ептен можи беше бомбона бременост, бебе се роди точнп на термин, спонтано. Ааа оваа бременост само кукаам, осетив што се лажни, болки имам буквално секакви.. иначе активна бев и сум исто како да не сум бремена.
Ke moram da pocnam so flexsonazete podobro e taka nego li da se macam.. za Suva kaslica mozes da piies alenkraft sirup na prirodna baza e I mn pomaga I pregoren seker so mleko I puter I toa mn pomaga pri nastin
Се освен The 100 имам гледано.Почнав корејска една синоќа,ми се свиѓа @mini 23 и мене првата бременост ми беше ко од шала,од работа буквално на пораѓај отидов.Ама сега оваа
алпенкрафт сируп за кашлицата пантенол ц за облога на уста нос некој физиолошки па дувај па Лизин спреј евентуално навечер Оперил П детски ама не претерувај мене ми го дозволија доколку ептен сум затната и мн помага смирува и грло и нос
Ништо кај мене, имав може еден сат така поинтензивни болки, не беа на точни интервали но беа на интервали. А беа баш како грчеви пред одење одење во вц. Влегов да се туширам, се раздвижив, се напив магнезум и престанаа. А за цело ова време бебе се напика во десната страна и стомакот на левата ми изгледаше ко истушен ептен, а на десната набабрен. Ама еве сабајлево ептен се примеќа дека е спуштен стомакот, ваљда нешто се дешава.
И јас ја имам на pillows_lala многу е убава, дм ми ја зема едната страна навечер вика што убаво ова нога човек да потпре
Еве и јас се одлучив за таа ми ја пофалија и мои другарки, па се надевам и мене дека ќе ми одговара фала на препораката
Која недела си? Ќе биде за брзо, броиш и ти ситно. Највероватно си има финална позиција земено. Движи се повеќе и чучневи почни денес. Мене магнезиуѓ ми рекоја да прекинам за да почнат да си се олабуваат мускулите, иако нозете ми жежат навечер и имам трпки, од нив не можам да спијам ама престанав да го земам.
39+2. Јас исто имам трпки навечер и кога и се пожалив на бабицата таа ми рече да земам магнезиум значи секаде различно. Ти беше на преглед?