Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Zenicki dali vi se slucilo koga ke kivnete onaka epten jako da ve zdoboli mislam kako da se odlepi nesto vnatre inaku sum 9nedeli...

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.225
    Допаѓања:
    78.454
    Cestitko, goleeeem da raste :) Toa modar deka golemko i bebus moj bese mnogu modar i po teloto duri 4400 se rodi.. :) isto i poradi toa si secnata i povekje, no pominuva brzo taa rana.. eve me sega kako da ne sum ragjala se osekjam :D So lesno i ti brzo da si se oporavis, guskajte si se so bebus :)

На mon4i91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Терестриас - на почеток нормално е да се јавуваат секакви дразби, понекогаш да мислиш и дека се контракции, а исто така (како што вика подравка) кога ќе кивнеш или ќе се накашлаш да мислиш дека утробата ти се катапултира. Лично првото тримесечие ми помина во страв, штрек за секое поднаболување, читање фемина и тешење со thebump.com :) Секоја болка, контракција, штрекање е нормално додека е издржливо. Со лесно на двете!

На mdenkov, podravka и SpangeBob им се допаѓа ова.
  4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    8.568
    @mon4i91 да ти е живо и здраво синчето и само радости во животот да ти носи :*

5. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Cestitki da e ziv i zdrav golem da raste...da bide vasa gordost...ne se sekiraj sto e modar i mojot bese modar i so puknati kapilaril.toa e od naponot i sto sme pretiskale a i golemi.i moeto bebe bese 4200.za ranata so si isecena zemi bivacin sprej prskaj na ranata pomaga...odmaraj

6. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Честитки за синчето големо да расте и секогаш да ве радува, бидете среќни и се да ви е најубаво :inlove:

7. milena08

milena08 Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Здраво мајки,
    Ме интересира дали сте информирани и дали сте користели при породување Дианатал гел за полесно породување кој го намалува триењето, инаку стои дека го има во еурофарм аптеките и мислам дека е малку скапичок,
    Значи прашањето е дали на ГАК воошто дозволуваат да си го купиш за да ти го аплицираат во текот на пораѓањето еве информации за гелот
    Како делува
    Dianatal® формира адхезивен лубрикантен филм на вагината, кој ги намалува силите на триење. Тоа му помага на бебето полесно да помине низ породилниот канал.

Dianatal ®
    • го олеснува породувањето преку пократок и помалку болен породилен процес
    • ја чува енергијата и ја намалува болката на мајката и детето
    • го штити карличното дно, вагината и перинеумот
      cap_applic.jpg

8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Честитки за синчето, да ви е здраво и живо, големо да расте!

9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Честитам! Има да станеш, далеташ, не се сеκиρај! Одмаρај малκу! Ќе ти тρеба сила! Бацκи!

10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Биди попρецизна мила! Имаш ли неκаκви болκи? Ρастегнувањето на матκата може да се чувствува од најρана бρеменост! Дуρи и слаби болκи во јајници е ноρмално! Одмоρ нема да биде на одмет! Со лесно!

На terestrias му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.225
    Допаѓања:
    78.454
    Samiot cin na ragjanje e najmalku bolniot moment vo celoto ragjanje :D Strasni se bolkite koi se trpat dodeka zenata se otvori, taka da dodeka se otvoris nema da ti bide bitno dali ti stavile gel ili ne :D 9h se otvarav so strasni bolki, a koga dojde vreme bebus go rodiv za nepolna minuta :D barem jas takvo iskustvo imav... sea neznam kakvo dejstvo ima gelov, dali pomaga i za otvaranje :/

На Sky-butterfly и Maceto123 им се допаѓа ова.
  12. milena08

milena08 Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Da da toa e poentata go aplicira strucen akuser i toa od momentot koga otvorenosta e 2-3 prsta pa do momentot na poroduvanjeto i poradi toa i prasav ima li nekoja rodilka veke iskustvo i dali na GAK dozvoluvaaat?

13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    јас прв пат слушам за гелов. А за аплицирање па може да прашаш.
    А колку пари е ако знаеш?
    Баш ме занима и мене дали имала некоја искуство :)

Едит: сега прочитав по други форуми, само на словеначки, дека кошта околу 100 евра и дека колку што ѕирнав набрзина жените се задоволни.

14. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    скај мој совет е да си чекаш природни болки.оти ко што имав пишано со првото бев со провокација со страшни болки.неподносливи...а сега со второто си чекав природни болки.и не ги нешто осекав јако .дали оти навикната на појаки болки од претходното.и природните болки болат ама не се како оние со провокација..ајде уште малку има..со господ напред....

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    5.818
    Пак јас со моите прашања(миле паника сум целата). 18+3 сум денес,а изминативе два дена,поточно пред спиење ме боли стомакот во долниот дел,кај јајниците.Значи не се болки големи туку онака ме наболува малку,па ќе ми се стврдни,па ќе ме преболи и така можи 10-15 мин.Инаку пијам премама дуо,во 2 аптеки ми рекоа да ги пијам преку ден,а јас цело врме ги пијам пред спиење заедно со мегнезиумот.Има тоа врска некаква со болкиве или...?

16. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Болките се нормални во бременоста, башка се развива бебушка во тебе, значи ако се нормални и издржливи болки се е во ред, можеш да си ја зголемиш дозата на магнезиум, а тоа што ги пиеш премама пред спиење нема никакви врска со болките, можеш да ги пиеш кога сакаш тоа се витамини. Не паничи и кога ќе почувствуваш болка можеш да легнеш да одмориш, ако одиш да седнеш и да погалиш меше и позитивно размислување

На Едно Чупе, Mekuska и m.i.g им се допаѓа ова.
  17. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Ista bolka cuvstvuvav i jas ic da ne se sekiras toa e normalno zatoa sto se siri matkata i gi pritiska drugite organi. A vitaminite jas gi pijam posle rucek, a magneziumot navecer pred spienje i nema vrska vremeto za vitaminite. Bez grizi kako sto te sovetuvaa pred mene samo pozitivno i so lesno ;)

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Девојки 30 гн сум...Ми кажаа дека имам повеќе плодова вода од нормалното...Што значи тоа? Лошо ли е? Правев тест за скриен шекер, супер ми излезе...Некоја со слична мака?

19. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Девојκи ми тρеба инфоρмација за ПΡИСΚА тρеба да пρавам за на дρжавно мат.г. ми κажа деκа не тρеба да заκажувам ништо деκа ќе ми даде упут и истиот ден одам за сκ и κе си завρшам одма ρаботаш ,дали тоа оди таκа или тρеба да си заκажам јас посовρеме

20. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Во κоја болница се пρави пρисκа и аκо можи бρој да се јавам да пρашаш