Јас еве во чекална сум хаха епаа да, мене дури и железото и магнезиум ми е намален во крвта ама као немало преба сега од магнезиум, само со многу ладна вода да сум ги миела нозете на вечер и да ги држам на високо. Ехее ти броиш денови, ќе биде процесот кај и да е почнат чим такви ти се симптомите.
Девојки дали излезе распоред за слободни термини во Систина за месец мај ? Ѕвонев сабајлето , но не ми крена никој слушалка. Ќе пробам подоцна повторно.
Девојки, мене сабајлево ми падна мукозниов чеп, како по книга слуз со кафенко со жолто, јас секако ништо не осеќам. Според док веќе 5 дена сум 3 прста отворена без болки, не осеќам контракции. Некоја да не била во слична ситуација?
Мене после паѓање на чепот ми почнаа набргу болките ама оти ми беше и горе високо пукнат водењакот, а кога ќе пукне тогаш почнуваат појаки контракции. Така да, почекај, процесот е почнат битно.
Ова значи дека процесот започнал, но не и за колку брзо ќе биде. Може да почнеш со контракции веднаш, може за една недела. Шетај, оди по скали, чучневи, тоа е тоа.
Јас завршив со преглед, 37+0 сум, беба е 2600г мерена. Водата ми стои на 3цм, но добро е што нема намалување и ќе си чекаме сега. Таа недела кај вас бебушите колку се/беа тешки? Мешето си е пак 2 недели поназат веќе кај 4 доктор мерено амаа ми рекоа дека е се во ред и да се спремаме без грижи.
Супер веќе си во безбедна зона скроз,ама верувам дека ќе си остане водата така А и килажата на бебувче не е лоша таман до крај може да си направи до кај 3 кила сигурно
Незнам дали е ок да прашам овде ама највеќе сме активни и не има,ако не е во ред префрлете ми го прашањето. Дали знаете дали на рачна пумпа Чико би одговарало друго шишенце доле да не купувам оригинал Чико?Сум го фрлила шишенцето со пумпата што идеше а 600 и кусур денари е,а Авент анти колик веќе земав за почетно,не ми се фрлаат толку пари за шишенце на пумпица.Не друго да не одам со пумпата у аптека да пробувам шишиња
Jas nekolku denovi imam bolki dole kako grc, kako da me sece koga odam. Vvera i denes menstrualni, bev an pregled vcera doktorkata vika deka e dole bebeto i pritiska neznam na sto, a i uste e matkata vo mala karlica pa moze od toa e. Pijam utorgestan dva pati. Ama nekako ne sum mirna, neka pomine veke. Vo 15 nedela sum. Iskustvo nekoj so ova? Koga se krevaat nagore?
Здраво, како да ги замолам/убедам на ГАК да ми препишат по 2 клексани на ден, наместо 1 како досега. Докторот што ми ја води бременоста во Систина и Хематолог(со кој се консултирав приватно) се за 2 клексани. Секое одење на ГАК ми е кошмар. Прескапо ми е ако не успеам да ги рефундирам.
Јас сум 17 недела и исто чувствувам, не постојано, но ги имам. Грч во долниот дел на стомакот или десно како во јајник, па болка во половината. После сум на контрола, па ќе ти споделам ако ми кажат нешто посебно(мада што мислам дека ќе ми речат нормално е)
Колку се роди и во која недела? Оваа недела со првото немав контроли за да направам споредба @rikimiki нормални се грчевите и таа одсечна болка што мислиш како да те сече некој, ја имав и јас, најчесто при станување.
3150гр ми било мене во 37+1 но јас бев со гестациски и со инсулин тогаш и се породив 37+5. Твоето мислам одлично е.моето одговараше тогаш за 38+5 Ја родив 3520, така да мн напредуваше заради шеќерот