И ја сум со гестациски, пред две недели беше мерено 2100 и нешто, денес 2600, а првата ќерка ја родив 40та недела т.е баш на термин 3620 беше @Asja даа преку крвна слика матична што ми прави, д витаминот од старт ми беше низок, сега железото и магнезиум, магнезиум ми рече да прекинам пошо не е до тој степен како железото, а д витамин да продолжам да пијам до крај, највероватно и после пораѓај оти стартнав со многу намален д витамин.
Девојки денес проверив крвна слика, PLT ми е пониско 147 е, а граница е од 150-450, гледам со претходните резултати секој месец се намалувало по малку. Тоа нели се тромбоцити
Da trombociti se, ispitaj d dimeri za sekoj slucaj. Bas vcera zborev so maticnata i barav upat rece obicno ako se poniski togas davam porano da se ipita. Sepak si zemav jas upat od opst maticen za sekoj slucaj ne e na odmet. @kikiritkaTa ke se napijam bas da vidam. Inaku koj magnezium go koristite? Jas go piev toj na Alkaloid vo zelenite kesicki ama gaden mi bese vkusot pa zemav na Health so vkus na portokal ama gledam poslab e od alkaloid.
Jas odev na 2 nedeli na GAK so ddmeri i hemostaza, izvestaj od transfuziolog privatno, pa so 2 izvestai refundirav. Maltretiranje ama toa e.
Супер ти се резултатите.И не е ни мн ниско плт,ако е под 100 може нешто да игра можеби улога.Никаква врска нема во бременост е нормално да се изместени вредностите на крвна слика,башка на крај си веќе не паничи кај и да е ќе се олесниш ќе се гушкате.
Narednata sreda vleguvam vo 9 ti .... Koga e najpametno da odam da se izdepiliram zosto bric na intima vo zivot nemam udreno.
Vo brzo kao nema da bide,taka doktorot mi rece sto ke me poraga hahhaa ama toa nikogas ne se znae neli de. Ke pocekam uste malku za depilacija hahhaa ke odam na rizik, vo sorotivno ke treba bric da udram hahaha
Хаха јас така оти тука предпоставуваш дека со восоци сме на луксуз т.е нема како кај нас да најдеш за депилација, све е со ладен восок, и мк бев 36та недела некаде си дојдов во Аут средена ама мораше за преглед да се средам пред да се породам, после 2 и пол дена изненадно ми почнаа болките и трк на болница не досредена јас обично со машинка женска се средувам на скроз мазно имам како маживе брадата, не со брич ама кооолку мака видов вчера,па без воздух останав
Pa ova jas sto odam ja vazat za ladna depilacija. Te macka vosok i lenta i vleci. Jas topla depilacija so pretopen vosok nema sansi cela se nafrlam. Ama si velam sega ako odam naredna nedela ke podniknam do 39-40 ta nedela ama nema da bidat stasani za depilacija sigurno za pak da mozam da pojdam .... Ne sum pametna so da cinam sto da storam
Јас бев 2 прсти отворена цела недела, мукозниот ми падна негде 6ти декември ништо немав никакви болки, на 10ти дек на ЦТГ 40+1 ден бев 3,4 прсти отворена, ме задржаа, па ми пукнаа водењак, па после провокација ми ставија, се отворив ама бебе не слезе во родилен канал и вечерта царски ме направија. Јас се бричам бидејки неможам со депилација ми се прават мозолки, ама од сега ми е тешко бричењето од 21ва недела
Ако сакаш да си се издепилираш ти ствара нервоза веќе оди издепилирај си се.Не се замарај и да бидеш малку подникната за пораѓај никој не ни ги гледа тетките не се замараат гинеколозиве.Колку имаат видено тие пустите више и не гледаат што гледаат