Ne mi stvarat nervoza, jas mislev mora da si ubavo ubavo sredena za poragaj. Neka mi zemi prvo brisevi naredna nedela i posle ke pojdam.... Taman 37 ma da bidam bar
Ако си подраснат мислам дека во болница те бричат, барем така било на времето. Јас бев депилирана кога отидов на закажан царски и сестрата пак ме помина со брич долу кај стомакот каде што ме сечеа.
Два вечери по ред се будам од сон од забрзано чукање на срцево, дури и страв ме фаќа, како паметот да ми се врти, вода ке пивнам ке седнам на газ и ке се смири, не знам ова нормално е? Дали може и што се вртам на грб во спиење да смета така се будам
Kaj mene zasega se planira prirodno. Bebe si e namesteno za taka. Ama toa ne mozeme da znaeme kako ke se odviva. Jas bi sakala se da pomine ok i prirodno da si se porodam.
I jas isto... Srcevo mi lupa tolku silno, me budi od son. Dali psiha me mava deka mi doaga vreme za poragaj ili ne znam sto e. Proveruvav srce pred 3 nedeli, nosev holter se bese vo red. Pretpostavuvam samata bremenost, hormoni ili psihicki.. koja nedela si ti?
Се е нормално јас ич неможам на грб, некако ко да немам воздух ако легнам на грб и одма срцето си го осеќам кај што чука силно.
Првата реченица ми беше за природно породување, сум заборавила да напишам. Ако видат нешто, ќе те поминат таму. Секако не можеш да темпираш депилација ден пред породување ако е природно, освен случајно ако се погоди.
јас сум 37ма и бев вчера пошто со предходната бременост си чекав до 39та и на крај пропадна терминот и ми удрија брич сега уште педикир и фризер да почека бебе овие три дена па од вторник нека каже кога сака
Друго спремни ли сте? Јас никако да исперам хаха секој ден полна корпа е со алишта за перење од нас.. никако од најмалово да дојдат на ред.
И јас навечер исто имам трпки во нозете, докторката ми рече продолжи да пиеш магнезиум нема врска со добивањето болки.. Незнам што е правилно искрено
Jas vikendot ke peram toa sto treba za vo bolnica moe i od bebe sto stignam. Torbata da spremam a drugoto sto ke ostani ke peram kako stigam ako ne svekrva ke sredi toa. Bitnoto mi e za bolnicata sto treba da bide spremno.
Затоа мислам и јас сум влечало оти знам дека и сега да тргне бебе, мајка ми ќе среди одма додека излезиме ама стварно ни е нон стоп фул корпата, тееек како ќе биде со бебе а со првото до последно немав ништо перено, само што тргнав во болница све среди мајка ми, посебно навлака за подтелнина, оградици, све тогаш наместија за да биде тазе перено, као да не фаќало прашина. Е сега за транспортеров не се вади навлаката, ќе мора изгледа да влезам во туш и да го исперам цел, викенд топло време ќе ни биде, па да се засуши, неам памет како поинаку.
Мал извештај. Пред две недели грлото ми беше 23 mm и денес бев на контрола да видиме да не се крати и понатаму, но ми го измери 26 mm Пиев Ферона 2 недели, можеби тоа помогна и продолжувам уште да ги пијам. Важно ептен ми олесна, баш среќна излегов од преглед. Денес според термин сум 32+4, а според мерки 33+3 поради тоа што главчето е понапред за 2 недели. Мешето си одговара на неделите, протоци се супер, плодова вода тамам, плацента добра и си остана маргинална. Бебето уште е попречно наместено, не се мрдна ич. За две недели почнуваме со припреми, брисеви ова-она Ништо сериозно немам спремно, треба да ги отворам работите од малиот да видам што имам, треба полека да почнам со спремање. Треба да извадам стерилизатор, пумпи, подлога, корито, транспортер, количка, чуда... Се тешам со вас што сте понапред од мене и што пишувате дека не сте спремале уште ништо
Кај нас сортира ни се алиштата и се е докупено што требеше ново т.е 56ка требеше се ново, се надевам. Како сме трнати со времево, само два дена сонце ќе видиме и пак со зимски јакни тука. Да не треба плишаните работи да ги вадам ама најсмешно ми е тоа што буквално во нашава зграда на приземје е дрогеријава и ај денес ај утре никако да купим ништо за мене козметика.. во торбицата имам само документите и бањарка корсет ми фали нов да си купам иии ете не можа да си ја најдам пумпата за измолзување.. прслуци исто,папучи.. најбитното де, торбицата не е спремна.
Nie tek ke odime po kolicata, i se nemam zagledano dali se vadi na transporterot navlakata. Ostana uste kolicata korito i fioki i mislam deka se e kupeno. Od alista kupiv se sto planirav. I za vo bolnica se e kupeno. Taka da od taa strana sum mirna
исправ сега конечно и испеглав ама треба кадичка со постоље да земеме за дада беше обична и се искилавивме и ситници некои кои не се неопходни за пред раѓање
Полека собирам работи за торбица, но нема што многу да земам, сè има таму. Ама пак имам список и само додавам по нешто. Градници имам од првата бременост, а зедов и маици за доење од H&M Облека не планирам да земам, освен за излегување од болница, ќе ги користам од малиов работите. Многу имам еднаш или ниту еднаш облечени, а и облечените ми се добри. Двете во иста сезона ми се раѓаат, а и исто гледам дека напредуваат досега. Знам дека е девојче, можеби поситни се тие, но имам секакви величини, баш ептен купував за првото. Добро, ќе прикупам и нешто како за девојче за по контроли Купив козметика, шише стаклено, мрежести гаќи, подлоги за пресоблекување, памперс, крпи за бањање, гнездо. Кажете ланолин кој е добар, гледам од Медела никаде го нема, а тој сакав пак да го користам. Кој е сличен на него?