@0ли баш ми е мило за убавите вести, нека биде до крај се во ред за ланолин јас овој го користев, ми го дадоа во болница и за дома си купив тогаш ист, задоволна сум
Веледа купка и за пеленска регија. Прашок течен Ариел сензитив за бебе, Памперс премиум и Бејбилав, шише Томи Типи. Сево ова користев за првото и сум од сè презадоволна.
Jas zedov sampon kupka 2 vo 1 na Corine de farme, original pavloviceva za pelenska regija. Pampers peleni ama neznam tocno koi se ( majka kupuvase ). Tecen prasok ariel sensitive skin i lenor omeknuvac za krpi i postelnina ke go koristam, isto sensitive za bebe. Sise imam zemeno nekoe obicno za svaki slucaj ama ako imam potreba ke kupam na avent ili kako oli sto zemala. Vlazni maramici na sleepy newborn 99.5 voda, organski, ama si zemav i na toto maramici suvi da si gi topam so voda i brisam gaze. Vlaznite si velam da gi izbegnuvam za doma. Neznam dali napisav se
Марамици јас не користев на почеток, бришев со туферчиња натопено со вода како што напиша и ти, тука не препорачуваат никакво банкање додека не падне попочето, оти не го третираат со ништо, ни велеа само да ги поминуваме со влажма крпа или туферчиња обавезно кај вратче и под мишки. Павловичева е стара школа ама и јас ти ја препорачувам Веледата за пеленска регија, мојава ден денес знае да се изритира со павловичевата ако некогаш и ставам, па ќе се искака и не ја штити баш најдобро,а на Веледа е врв. За шише, јас да ја најдам прво пумпата, па ќе земам на Авент оти и пумпата ми е таква, па со првото го имав само тоа шише што одеше со пумпата. Цуцли натачав бибс само за да ја сликнам кога ќе се роди оти замислата ми е повиена во една марама која ја нарачав исто сега, со таква боја цуцла, тука кога ќе се родат не ги прават како векна лепче хаха така да тоа ќе ми е за фотосесија која сама ќе и ја правам ииии дрвени нарачав картички такви некој со месеци, име тежина.. ќе се глупирам со фотографирање.
Jas ako go slikam taka kako so e sega popularno povieno i se , ke treba krisum od maz mi .... Toj ic ne e po takvi raboti. Duri me opomena slika stavanje na fb i insta od bebeto da ne ti paga napamet. Si ima nekoj takov stav deka bebinja i deca ne se stavaat na socijalni mrezi. Jas ke pocnam so taa kozmetika sto kupiv pa ako vidam deka ne mu odgovara ke menuvam. A toa kupenoto nema da ostani ne iskoristeno. Jas i maz ke se mackame
Поддржувам. Јас таа фотосесија од болница така повиено, па со сестра и како ја држи ( мислам дека полесно ќе и биде за држење повиено, него обично облечено) планирам да ја урамам во спална заедно со одпечатоци од нивните рачиња. Ептен станав емотивна додека ова го пишувам ги замислив и двете заедно и одма солзи на очи
Женски како сте?? Едно прашање знаѓ темава е најјактивна... Денес бев на преглед 13та полна недела, бебуш за недела ипол поголем ( 14+5 по мерки) претпоставувам од клексаните дека примам од прв ден и плус рана овулација. Е сега постелката ми е ниско ама рекоа може да се качи... Некој искуство?? Ми рекоа само односи не и да не кревам тешко. За друго не ме ограничија ама јас често имам болки тегнења во текот на денот ко пресекувања па малце паничам... Има време да се качи?? И искуство што сте правеле??
Postelkata do 24-28 nedela ima prostor da se kaci, kako se siri i matkata. Ke te sledi ginekologot, mene veke vo 24ta mi bese kacena, inaku na vtoriot screening vo 20ta nedela bese nisko so potencijal za placenta previa, no se kaci. Nema potreba za strav, ke se kaci.
Се согласувам за Павловичева, башка што многу лош состав има и јас лично не би мачкала бебе со неа. Марамчиња и јас не користев, туфери од ДМ земав и многу ги користев за бришење. Толку многу изназедов тогаш, што ми останаа пакувања неотворени и ќе ги искористам и за ова бебе Убава ти е замислата со сликите, мене не ми текнуваат такви работи @Ceneva И јас и мм сме нешто како мажот ти, строго сме против слики од наше дете да одат по социјални мрежи. Сликите си ги чуваме само за нас и по некоја добиваат најблиските. @*Milicka* Има време да се крене постелката, ќе расте допрва матката. Кај мене беше ниско и препораката беше да не кревам тешко, да немаме односи, полека да се движам, да не правам нагли движења, но не ми беше забрането да патувам. Кај мене си остана ниско, не премина во превиа, а препораките се тие и внимавам многу. Следи си совети и ќе биде добро.
Состав: вазелин, ланолин, течен парафин, цинк окид, талк, бисаболол, вода од горчливи бадеми и лимонска киселина. Ова е составот. Мене не ми се допаѓа и затоа користам природна козметика за бебе. Ако имаш време и желба, читни ја темата за детска козметика во Бебе подфорумот, многу објаснувања и дискусии имаше за состав на производи за бебе.
I vo weleda imas se toa samo nema parafin kolku vidov. Jas pavloviceva kupiv, vnuka mi so nea ja mackaa i nemase problem nikakov a koza osetliva ima da ne zboram. Ama bas ke iscitam ubavo, profesionalna deformacija. Jas deka za vnuka mi koristea i seuste koristat a ima 4 godini i se potprev na toa i ne citav iskreno nesto preporaki i toa. Zatoa prasav.