Талк, парафин, петролатум... Еве ја разликата, за мене не е мала. Павловичева Веледа Талк на пример нема во Веледа, не користам производи со талк. Веледа има убав состав. Не поради осетлива или неосетлива кожа, во смисла дали ќе одговара. Општо составот не ми се допаѓа и не би го користела ни за мене, не па за бебе. Читни си, разгледај, одлуката си е твоја секако.
Simnete si aplikacija INCI BEAUTY na android I skenirajte go kodot na prozivodite, kje vi dade sostojki na proizvodot (sto e dobro, sto ne e ) I ocenka.. Jas ja koristam I mnogu mi pomaga za izbor I odluka.
браво јуначе, да си расти гоелмо, како сте? За повивање и јас сакам некоја марама гледам сега има специјални моето повијано спиеше на почеток, не го стегав многу ама рачињата до телото да му се, помирно спиеше така не се плашеше со рачињата. Мене ми остана шише од томи типи ново скроз, оти синко само цицаше, ништо друго не пиеше дури не почнавме со вкусови па малку вода тогаш пиеше и шише само од Чико прифати на 5 месеци, цуцла никаква не прифати, не купувам ни за ова др имам влошки за гради и кесички за млеко за пумпата рачна од чико ќе ми треба ново шишенце можи. Рано ми е секако ама да си правам полека список, имам уште 17 недели до крај
збори ми за емотивност ја гледам малава и раскажувам и објаснувам и солзи ми течат по лице што ке ја оставам прв пат на неколку дена
Леле за корпата со алишта јас си викам само ние ли ја полниме секој втор ден куп. Исправ се живо, вчера здиплив и наредив а еве денес пак ми се собрале црни. Мислам дека само перам дома како бог да чува. Среќа за бебе средив се пред три недели, исправ и наредив. Не можам да замислам сега да правам и тоа. Викендов наместивме креветче и релаксатор, уште да ја извадиме количката. Е со торбава за болница никако да се наканам да ја средам. Купив сѐ што е неопходно, си го наредив ненесесерот ама ете така си стои. Се надевам денес да средам и тоа. Јас вчера бев на цтг, мирно си е 38недела. Бебе карлично си остана, абер нема да се врти а и не очекувам веќе волку касно. Здравје ако остане се како што е, следната недела ќе се гушкаме со бебе
Едно прашање сега, изгледа почнува конјуктивит да ми се прави, очиве ми се потечени, имаа в градинка периодов, дали смеам тобрекс или тобрадекс капки оти се со антибиотик!? @Alishan30 А поинаку па не поминува, утре на свадба сум, немораше сега
Имам јас три специјални што се со лепенка ама не ја повивав малава кога беше бебе, нема ни ова, така ми седеа ама вака за фото одбрав некоја со дезен, па преокупирана сум да и најдам на ајда дадава фустанче кое ќе одговараат. За излегување од болница ќе морам највероватно да земам нешто деуго оти имам шприкозни од чико 56 број, се 56 до сега ми изгледа таман ( со првото само 56 користевме) ама оваа од чико е ммооогу широк модел, ако е бебе стварно така слабо ќе морам да одберам нешто од тие веќе што и се купени а тесни модели или 50ка барем за излегување, се надевам дека ќе е до пораѓај 3.200/300. иначе моја топла препорака за новите мајки, па и за тие кои со првото не го носеле во марама, ќе се спасите прееемногууу, бебе ќе ужива, вас ќе ви е полесно, само на лето би им било многу жешко ама не верувам дека и некој Излегува на 40 степени
Не се дозволени во бременост мила. ладни облози, прокулин, физиолошки, да се пере окото. За повеќе офталмолог нека каже
Дали примаше поддршка? Зашто мене во 11та ми рекоа уште 3 дена и прекини со прогестерон, а сега ништо не ми кажаа...
Од прогестерон примав на почетокот Депо, Пролутекс и Утрогестан. Со тек на време ги прекинав само Пролутекс, после до околу 17-та недела продолжив со Депо и Утрогестан, па понатаму само Утрогестан 1 наутро и 2 навечер. До крај ќе го примам Утрогестанот едно наутро и едно навечер. Магнезиум (375) двапати и Б6 (20) еднаш на ден.
Inaku siseto ne mi bilo obicno tuku na Chicco hahhaa .... Ete kolku imam videno majka mi sto se mi kupila
I jas imav takvi presekuvanja, od sto se siri matkata plus i taka bilo namesteno dole pa me stiska, taka kaza maticnata. Imav i menstrulani bolki dva dena ama fala Bogu tuka mi kaza edna clenka b6 da se napijam pa eve ok e. Se nadevam taka ke ostane. Pij magnezium mozes i po dve vo denot.
Inaku za bradavici koga ima problem, koga ke raspukaat od cicanje ili slicno najdobro i najbrzo resenie mi se pokazalo da mackam so d3 kapki nekolku pati na den. Bilo koi, tie sto gi koristite za bebeto, nie vigantol koristime. Pa taka nema potreba ni od mienje ni od nisto. Za dva dena nema nisto, doev celi 2 godini i samo toa mi pomagase. I opsto za kozata na mesta kaj sto ima nekoja povreda d3 vitamin kapki najdobro deluva so redovno mackanje.
Зависи за кого како јас од д3 кога се мачкав на стомак со павловичева цела се исфрлив од 1 мачкање. Пробав и посебно да нанесам од д3 ми беше. И ланолинот на медела колку што знам не се миеше и доста помага за распукани брдавици.
Jas slusav eden sertificiran konsultant za doenje, on veli podobar lek od mlekoto sto izleguva nemalo. Demek nego da go razmackas. Jas nemozam nisto da kazam vo vrska so toa prva bremenost mi e doprva ke se soocuvam so celiot toj proces
Да, супер е тој, само го нема веќе. Наводно не се мие, но јас се миев, без разлика колку и да е чист.