Ovde vo srbija ima ... Cudno mk da go nema.... https://www.mitra.mk/product/medela-purelan-100-krema-za-nega-na-bradavki/ https://kiwi.mk/product/medela-purelan-nipple-cream-lanolin-krema-za-bradavitsi-tuba-od-37g/ Proveri ovde dali ima
Млекото помага и кога има бебето доечки брумчиња ( некои бебиња нели имаат кај обравчињата) или вруќаница ако му се појави. На туферче само млеко и убаво да се исчисти лицето, помага.
Има ли тука некоја со болки во половината, грбот? Јас сум 22+ и од пред некој ден, при поголема активност (со првото детенце), осеќам како да ме врти кичмата, ќе легнам, ќе одморам и проаѓа...ама вчера имав гости и изгледа ептен се изморив и ептеееен ме болеше, дури и ногата надоле сабјале станувам баш она ме боли кичма и при одење не знам што можам да напраам, освен да одмарам и магнезиум... некој совет?
Девојки ве замолувам од искуство. Дали сте пиеле антибиотик еутромицин 13та недела сум ме фати некој вирус кашлам гтлото ме боли
Ако имаш вирус немаш потррба од антибиотик. Правеше к.слика, покажува бактериска инфекција? И јас сум крш болна, кашлам, затната, по к.слика вирус е и само течности и инхалации со физиолошки правам.. инаку тој антибиотик е одобрен за употреба во бременост.
Исто сум и јас, болки во половина и левата нога надолу,едвај се движам ,кај мене започна од 7ми месец еве веќе 38 недела сум,бабицата ми рече бебето притискало на нерв,но додека да ми најдат термин за физиотерапевт ќе се породам,прашај си да ти дадат термин ти имаш уште доста ,ич не е лесно така да крај па и со мало дете(со првата бременост ништо од ова,сега се ме снајде).
Dali nekoja gi ima koriseno ovie krpicki, moze da se perat do 85 pati, veli deka moze da se koristat i za brisenje gaze samo gi natopuvas so voda. Gi imalo vo dm, sega neznam dali seuste gi ima.
Здраво 14+4 сум, цел ден имам тапи како менструални болки, пиев и магнезиум пак исто. Дали е нормално?
Isti sme nie I jas epten lezerno 32 nedela, merak mi bese bidejki prvitr dve mi se maski a sega e devojce i kupiv 3-4 raboti i tolku.Sega nesto i jas se tesam so devojkitr ponapred
Vo apteka Higija imaat dobieno vcera online moze da se naraca dostavuvaat do doma iako cenata prethodno bese poniska, sega so novata pratka e povisoka.
36 od denes, od vcera osekjam menstrualni bolki koi se javuvaat vo tekot na denot, traat nekoi 30min I me pustaat posle. Obicno se javuvaat koga sum vo dvizenje. Dali e normalno? Dali se sprema matkata? Da ne treba povekje da odmaram? Vo ponedelnik sum na prvo ctg...
Фала девојки и мајки.Ке ја споделам мојата приказна да земам сила малку.Битно сме супер излеговме 2200 гр со 47 см моето борбено девојче.Пиеме само мајчино молзено млеко .Сакам само да кажам што дознав како информација додека бев на болница за намалената плодова вода: -се намалува од ГЕСТАЦИСКИ ДИЈАБЕТ,со тоа што еден тест во редовни недели кога се прави не е доволен,потребно е да се повтори 4 седмици после првиот -висок притисок,макар и над 130,обавезно да се пијат Метил допа -можно пукање на водењак и притоа постепено несвесно намалување на водата до несвесност,затоа да се мери водата од 28 недела па нагоре задолжитжелно -прекумерен стрес Јас испадна во комбинација на се горенаведено имав и се беше заедно причина.Ве молам пазете се.Носење бебе не е болест ама секако не е ни лекомислено да живееме како и пред бременост.Со верба во Бог и фаламу на цел тим доктори ние успеавме!
Леле исто... ногата десна ми ја фати мене дури ме фати страв викам што е сега ова... кога одмарам каде каде е подобро, ама иди па лежи цел ден се надевам на подобро
Najvazno od se sto se ubavo se zavrsilo. Sega uzivajte edna vo druga A toa deka plodova voda se namaluva od gestaciski nikoj do sega nema spomnato, zosto li krijat takvi informacii... Neli velat zgolemena plodova voda e pokazatel za toa.
Ке се надоврзам и јас на твоето прашање, поради сукрвица во 11+4 ми даде матичниот Утрогестан и тоа првиот ден одма едно после прегледот и една вечерта пред спиење и од следниот ден само по едно дневно и обавезно два дена одмарање. На вториот ден јас искрварив толку обилно, се преплашив, завршив на болница и специјалистот мо рече ептен брзо ти ги намалил матичниот и ми даде Дабростон- 1 месец па ќе кажи за понатаму што и како. Инаку крварењето ми е поради ниска плацента, немаше хематоми, оти на тоа се посомневаа.
Исто и јас го користев овој ланолин, во првата бременост кога одев на школа за трудници не советуваа да се мачкаме пред пороѓај со било каков крем/маст што сме си користеле и ни одговара ама тогаш не го послушав тој совет и во првиот месец ми се направија рагади, толку болни едвај доев. Сега сигурно ќе мачкам пред пороѓај, пошто сепак рагадите покрај недобро поставување на бебето се прават и поради “шокот” кој го доживуваат градите. Тоа е мое мислење.