https://higija.mk/nega-zastita/Medela Purelan 100 37g?sort=rating&order=DESC&limit=50 Vo Kavadarci se, ama pravat dostava niz MK imam i drugi raboti naracuvano porano, dostava im e za den,dva za 100mkd.
оваа крема за газе на алверде ја користев за ќерками. прво користев на веледа ама беше дупло поскапа а доста се слични по состав. одлична беше. и сега планирам пак да ја земам. еве го и шампонот . и тој има убав состав. само мана им е не мирисаат никако. ич не ми се допаѓа мирисот.
И јас ги земав овие поради составот да ги пробам.Мирис нема,никако не ми мириса мене кремата ама ми се допаѓа ја пробав на раце јас и хидратантна е нежна ми е на кожа,а шампонот незнам и тој го земав па ќе видиме.Земав и на веледа ама ако ми се ок овие мислам дека ќе си продолжам со нив зошто реално се мн добар состав а цената им е мн.пристапна.
Да, сега го ѕирнав, има убав состав. Алверде е сосема океј козметика. Мене не ми пречи и да нема мирис.
Магнезиум пијам на омникум 2 пати по 1 капсула, во составот е 400мг магнезиум+ бедоксин+ л триптофан. Досега од сите само овие успеваат да ми ги намалат болките во пубична коска. Добро вечер мешиња Денес активно празнично дома ја реорганизиравме со мм детската соба, ќе доправуваме уште еден плакар за потребите на двете моми. Ние чистиме, тодлеркава расфрла по нас, хаосно бешеНаправивме премештај, бебешките играчки и мечиња ги собрав и спремив за перење. Облеката исто ја разделив по возраст, па комотно може до 2 години ништо да не купам. Претераааано сме купувале за првото бебе, дури неверувам се да се износи. Само бодиња ќе земам на кратки за летово уште неколку, и за од болница шпикознички и ништо друго.многу облека е ова. Спремни се и тие за перење. Чекаат да поминат барем уште 3 недели. Почеток на мај да се обели дома, и во нивната соба да ставиме вариолајт и толку. Козметика да купам, памперси, пумпа за измолзување. Овој пат на тие работи треба да обрнам внимание. За првите 2 недели ниту јас класично не бањав, со тупфери/крпички пребришував и потоа со суви крпи сушев бебе. Не ставав млеко/лосиони за тело, не сакам хемии воопшто. Возбудена ептен сум, и се радувам на спремањево и ќере во меше денес активна, реагира на сестра и, таа цел ден вози количка детска со нејзино бебе и чува бебе "мајката" Имајте убав викенд, добра ноќ
Во нормална бременост, до која недела е дозволено патување? Мислам до друг град, не секојдневно возење. Божем раат сум со должина на цервикс, ама плодовата вода не е ко што треба изгледа. Претходниот пат ми рече се сомнева на повеќе плодова вода, кон горна граница била мерката, да проверам скриен шеќер. Сите три мерења беа во граница на нормала. Сега вика ок е тоа од претходниот пат,но сепак имало вода меѓу цервикс и глава на бебе. Истава докторка и тогаш (пред 3 недели,во 25та) и сега ми измери 30мм цервикс. Затворен,со ок должина. Но поради водата што била блиску до цервикс?! ми рече да земам утрогестан,а на прашање за патување до Охрид рече никако? Не сфаќам што не е во ред,па ќе си се јавам утре во Систина, да се видам повторно со др. Гордана која ја почитувам многу.
До 36та ваљда за после тоа да не почнеш да се пораѓаш на сред пат или друг град, не знам. Летови се со некои компании до 34 со некои до 36та. Во 36та сум патовала и со кола и со авион ама беше стварно се во ред. Аа сега оваа беменост последен лет и беше 32ра, со потврда од доктор дека смеам да летам, ск-ох бев со кола, па лет. Ее сега, јас 27ма недела бев и на шетање во др држава, со првото на море со кола во 25та.. ама ако ти речат немој, поради нешто, седи си мирна. Мене цервикс ми е како бетониран, не знам шо се не правам и не мрда човече, затоа слушај си доктор, кај секој различно.
Здраво. Да ве прашам дали некоја има проблем со оток на раце и нозе и трнење на рацете уште во 5ти месец? И како се справува?
А да одиш и на второ мислење? Најдобро е да видиш и со Гордана што ќе каже, оди и нека те види за да не ти е мисла ова што ти кажала докторката. Јас сега во 7 месец патував и две недели не бев дома. Се движев, но не нешто премногу, пазев и мн бавно, нога за нога и ретко. И сега кога бев на контрола пред два дена (32 недела), прашав дали може да се повозам, ми дозволи. Планирам да одам до Штип, автопатот е убав и нов. Провери си димери и хемостаза, контролирај го и притисокот.
И кај мене ужас беа брадавиците, мали ми се а синко одма фати дека голем имаше сила да влечи, првиот месец плачев од болка кога цицаше, крв ми течеше, само мачкав ланолин, овај не треба ни да се мие пред цицање и сум задоволна мн ми помогна, можам и јас бар 2 недели пред царски да си почнам со мачкање, да не тргам пак исто А Д3 и мајчино млеко не ми помагаа мене, партал ми беа.
Нема справување за жал. Мене навечер ми потекуваат и гледам да ги мијам со ладна вода, магнезиум да пиеш и ако си во можносѕ да го креваш на малце повисоко кога ќе си одмараш. Трпките се најдосадни ама па за нив нема лек до пораѓај. Не мора да значи дека нешто не е во ред. @0ли ве читам нон стоп за ддмери и хемостаза, кои се симптомите? Оти тука не проверуваат нити пак сакат да слушнат да ти дадат упат. Тоа не им е пракса, наводно ако се протоци во ред нема зашо да се проверува. Мк читам секоја втора е со терапија зарад нив.
I jas pocnav na otekuvam vo race i noze od sto mnogu mi se zeski. Jas si imav problem so otoci i pred bremenosta, posebno koga veke se zatopluva. Ddimeri mi se vo red ne e od toa, bar kaj mene. Isto stanuvam se mijam so ladna voda ama ne pomaga bas.
Висок притисок имав, сега пијам терапија. Ама дури имам и болка во рацете од шо ми трпнат и многу ми потекнуваат на вечер, само се будам
Јас од што читам овде, два пати доктор прашав за испитување ддимери. Ми рекоа нема потреба се е уредно,и постелка и протоци,нема индикација за проверка.
Дали отоците ги имаш цел ден или после будење се смируваат? Дали те болат зглобовите на рацете, а и на нозете? Обавезно прво димери и хемостаза, протеини во урина, а ако имаш болки во зглобовите, најдобронамерен совет побарај упат на ревматологија, тие знаат што да испитаат кај трудница. Ова го пишувам од искуство
Фала мила.Јас се обидував да ги склопам коцките зошто и имав контакт со различни доктори долго време дека бев таму и заклучокот е тој.Гестацискиот,притисокот и стресот си го прават на тивок начин своето за жал.Кај некој може не,но дека е индикација е,и мора да се држи под контрола
Здраво девојки, како мешињата? Вчера се извадив од памет, кје се угушев во спиење. Наеднаш киселини ме фатија и за секунда во грло ми се качија. Додека да станам до веце да стигнам веќе почнав да се гушам не можев воздух да земам, и почнав да повраќам, се во една секунда... Дали ви се има десено? 29 недела сум.
Сега стигнав да честитам Да ви е жива и здрава принцезата, да ве радува и прави горди родители цел живот Се надевам добро сте и се снаоѓате лесно во новата улога.
Дали е бебето осеќам дека ми кркори стомакот пред два дека кај ребрата сеа до желудникот, инаку сум 13та недела прва бременост