Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AAS

AAS Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    158
    На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    оваа крема за газе на алверде ја користев за ќерками. прво користев на веледа ама беше дупло поскапа а доста се слични по состав. одлична беше. и сега планирам пак да ја земам.
    00C6FFBE-08E4-42E6-B299-FD84B6A6D3AA.png
    еве го и шампонот . и тој има убав состав.
    само мана им е не мирисаат никако. ич не ми се допаѓа мирисот.
    56345419-F8BF-4155-A4B5-6029F02424DB.png

На Alishan30, Starchild, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    И јас ги земав овие поради составот да ги пробам.Мирис нема,никако не ми мириса мене кремата ама ми се допаѓа ја пробав на раце јас и хидратантна е нежна ми е на кожа,а шампонот незнам и тој го земав па ќе видиме.Земав и на веледа ама ако ми се ок овие мислам дека ќе си продолжам со нив зошто реално се мн добар состав а цената им е мн.пристапна.

На Veki4kaa и 0ли им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Да, сега го ѕирнав, има убав состав. Алверде е сосема океј козметика.
    Мене не ми пречи и да нема мирис.

На Homme, Veki4kaa и Starchild им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.151
    Магнезиум пијам на омникум 2 пати по 1 капсула, во составот е 400мг магнезиум+ бедоксин+ л триптофан. Досега од сите само овие успеваат да ми ги намалат болките во пубична коска.:nod:

Добро вечер мешиња:f:
    Денес активно празнично дома ја реорганизиравме со мм детската соба, ќе доправуваме уште еден плакар за потребите на двете моми. Ние чистиме, тодлеркава расфрла по нас, хаосно беше:whew:Направивме премештај, бебешките играчки и мечиња ги собрав и спремив за перење.
    Облеката исто ја разделив по возраст, па комотно може до 2 години ништо да не купам.
    Претераааано сме купувале за првото бебе, дури неверувам се да се износи.
    Само бодиња ќе земам на кратки за летово уште неколку, и за од болница шпикознички и ништо друго.:worried:многу облека е ова.
    Спремни се и тие за перење.
    Чекаат да поминат барем уште 3 недели.
    Почеток на мај да се обели дома, и во нивната соба да ставиме вариолајт и толку.
    Козметика да купам, памперси, пумпа за измолзување. Овој пат на тие работи треба да обрнам внимание.
    За првите 2 недели ниту јас класично не бањав, со тупфери/крпички пребришував и потоа со суви крпи сушев бебе. Не ставав млеко/лосиони за тело, не сакам хемии воопшто.
    Возбудена ептен сум, и се радувам на спремањево:l: и ќере во меше денес активна, реагира на сестра и, таа цел ден вози количка детска со нејзино бебе и чува бебе "мајката":l:
    Имајте убав викенд, добра ноќ

На ALISA0000, Giovanna, Veki4kaa и 21 други им се допаѓа ова.
  6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Си земав на своја рака уште една недела да примам криноне... Не знам страв ми е да ги прекинам...

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    18.605
    Во нормална бременост, до која недела е дозволено патување? Мислам до друг град, не секојдневно возење.

Божем раат сум со должина на цервикс, ама плодовата вода не е ко што треба изгледа.
    Претходниот пат ми рече се сомнева на повеќе плодова вода, кон горна граница била мерката, да проверам скриен шеќер. Сите три мерења беа во граница на нормала.
    Сега вика ок е тоа од претходниот пат,но сепак имало вода меѓу цервикс и глава на бебе. Истава докторка и тогаш (пред 3 недели,во 25та) и сега ми измери 30мм цервикс. Затворен,со ок должина. Но поради водата што била блиску до цервикс?! ми рече да земам утрогестан,а на прашање за патување до Охрид рече никако?
    Не сфаќам што не е во ред,па ќе си се јавам утре во Систина, да се видам повторно со др. Гордана која ја почитувам многу.

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.069
    Допаѓања:
    25.775
    До 36та ваљда за после тоа да не почнеш да се пораѓаш на сред пат или друг град, не знам. Летови се со некои компании до 34 со некои до 36та. Во 36та сум патовала и со кола и со авион ама беше стварно се во ред. Аа сега оваа беменост последен лет и беше 32ра, со потврда од доктор дека смеам да летам, ск-ох бев со кола, па лет.
    Ее сега, јас 27ма недела бев и на шетање во др држава, со првото на море со кола во 25та.. ама ако ти речат немој, поради нешто, седи си мирна. Мене цервикс ми е како бетониран, не знам шо се не правам и не мрда човече, затоа слушај си доктор, кај секој различно.

На mal.ecka и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  9. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    Здраво. Да ве прашам дали некоја има проблем со оток на раце и нозе и трнење на рацете уште во 5ти месец? И како се справува?

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    А да одиш и на второ мислење?
    Најдобро е да видиш и со Гордана што ќе каже, оди и нека те види за да не ти е мисла ова што ти кажала докторката.
    Јас сега во 7 месец патував и две недели не бев дома. Се движев, но не нешто премногу, пазев и мн бавно, нога за нога и ретко.
    И сега кога бев на контрола пред два дена (32 недела), прашав дали може да се повозам, ми дозволи. Планирам да одам до Штип, автопатот е убав и нов.
    Провери си димери и хемостаза, контролирај го и притисокот.

На katule и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.103
    Допаѓања:
    24.392
    И кај мене ужас беа брадавиците, мали ми се а синко одма фати дека голем имаше сила да влечи, првиот месец плачев од болка кога цицаше, крв ми течеше, само мачкав ланолин, овај не треба ни да се мие пред цицање и сум задоволна мн ми помогна, можам и јас бар 2 недели пред царски да си почнам со мачкање, да не тргам пак исто :worried:
    А Д3 и мајчино млеко не ми помагаа мене, партал ми беа.

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.069
    Допаѓања:
    25.775
    Нема справување за жал. Мене навечер ми потекуваат и гледам да ги мијам со ладна вода, магнезиум да пиеш и ако си во можносѕ да го креваш на малце повисоко кога ќе си одмараш. Трпките се најдосадни ама па за нив нема лек до пораѓај. Не мора да значи дека нешто не е во ред.

@0ли ве читам нон стоп за ддмери и хемостаза, кои се симптомите? Оти тука не проверуваат нити пак сакат да слушнат да ти дадат упат. Тоа не им е пракса, наводно ако се протоци во ред нема зашо да се проверува. Мк читам секоја втора е со терапија зарад нив.

На katule му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.915
    Допаѓања:
    8.362
    I jas pocnav na otekuvam vo race i noze od sto mnogu mi se zeski. Jas si imav problem so otoci i pred bremenosta, posebno koga veke se zatopluva. Ddimeri mi se vo red ne e od toa, bar kaj mene. Isto stanuvam se mijam so ladna voda ama ne pomaga bas.

14. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    Висок притисок имав, сега пијам терапија. Ама дури имам и болка во рацете од шо ми трпнат и многу ми потекнуваат на вечер, само се будам

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    18.605
    Јас од што читам овде, два пати доктор прашав за испитување ддимери. Ми рекоа нема потреба се е уредно,и постелка и протоци,нема индикација за проверка.

16. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Дали отоците ги имаш цел ден или после будење се смируваат? Дали те болат зглобовите на рацете, а и на нозете?
    Обавезно прво димери и хемостаза, протеини во урина, а ако имаш болки во зглобовите, најдобронамерен совет побарај упат на ревматологија, тие знаат што да испитаат кај трудница.
    Ова го пишувам од искуство :)

17. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.184
    Фала мила.Јас се обидував да ги склопам коцките зошто и имав контакт со различни доктори долго време дека бев таму и заклучокот е тој.Гестацискиот,притисокот и стресот си го прават на тивок начин своето за жал.Кај некој може не,но дека е индикација е,и мора да се држи под контрола

На mal.ecka и Ceneva им се допаѓа ова.
  18. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    10.533
    Здраво девојки, како мешињата? :) Вчера се извадив од памет, кје се угушев во спиење. Наеднаш киселини ме фатија и за секунда во грло ми се качија. Додека да станам до веце да стигнам веќе почнав да се гушам не можев воздух да земам, и почнав да повраќам, се во една секунда... Дали ви се има десено? 29 недела сум.

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.913
    Допаѓања:
    45.342
    Сега стигнав да честитам:$ Да ви е жива и здрава принцезата, да ве радува и прави горди родители цел живот:hug:
    Се надевам добро сте и се снаоѓате лесно во новата улога. :)

На mal.ecka и Giovanna им се допаѓа ова.
  20. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    438
    Дали е бебето осеќам дека ми кркори стомакот пред два дека кај ребрата сеа до желудникот, инаку сум 13та недела прва бременост