денес 30+4 . бебуш ниско го носам. ќерками беше високо ова пониско е дефинитивно. со нејзе од шо беше високо маки мачев со киселини. со ова од шо е ниско ходам као патка и половина ниско боли многу. колкот лева страна и тој. и колено доле. почнав да се спремам од денес. имам скоро доста нови купено за машко бебенце. ама страв ме фанал како ќе се соберам со сите реквизити за бебе и алишта од ќерками да ги проверам да видам што можам да искоритам. прво си реков ај шо има врска шо се розеви кој ќе го гледа ама не сакам. не ми е убаво и не ми е мерак ич. алишта во новата куќа што ја градиме. во село во викендица. кај мајками. тука дома кај што седиме во куќата на сопругот . бев кај мајками денес одвоив една кеса што се понеутрални бебешки. и да помине роденденов на ќерками па почнувам полека со спремање. да преперам . препеглам и наредам. треба и да чистиме . да префарбаме ѕидови леле паника ме фатила скроз како ќе се спремам за новиот член . дали ќе стасам уште два месеци имам. да речам уште еден 8ми 9 не го ни бројам бидејќи не се знае кога ќе се роди бебуш. и затоа порано си почнав до 35-6 да ми е се средено
Многу е поевтин, не очекував дека е толку. Зедов и од овој една туба, онака, па ќе го пробам. Алверде е сосема океј козметика пак ќе кажам, а е со доста пристојни цени. И овој го имам користено, убав е.
Алверде се живо џабе реално.Искрено се надевам дека ќе и се погоди и ќе може да ги користиме зошто со синко мало богатство трошев на козметика,никако неможев да му погодам ради дерматит.И лаверата се убави да.
Баш во друга тема пишав дека на гак ми го измерија цела недела уназад со ехото нивно од дедо адама, а во систина ми се поклопува со термин од последна менструација. Така да првите мерки ти се по точни и нека не те вадат од памет.
доста имаат сличен состав со веледа . ја затоа се префрлив на алверде. и поевтина е доста. да го споделам и ова со вас - гел и шампон во вид на сапунче. мислам дека има убав состав .
Не е мерило тоа, јас ќерка ми 16та недела ја осетив, а сега сум крај на 13та недела и го осеќам бебуш доле десно ко црвче. Поголемка е за недела ипол по мерки е 14 ипол недели и баш кај што ме гледаа вчера на ехо кај мрда со раце нозе јас таму веќе со денови осеќам нежно скокоткање како мало црвче да ти ровари низ стомак на моменти. Докторката ми рече зависи каде е постелката наместена и дека може да се осеќа плус мене 4та бременост ми е...
Доле и под ребра горе лево не е исто да бидеме реални.Не и кажуваме кога ќе го осети секој различно ама во 13 недела матката таму не е сигурно.
жени од која недела почнавте да го осеќате бебињата да икаат? 30+5 сум денес. и мислам дека баш така го осетив дека ика. под папок долниот дел од стомакот како пулсирање и нежно, незнам точно како да објаснам.
Jas sum 35+4 i odamna ika moevo, so preciznost ne mozam da ti kazam od koga. Dvizenjeto e tocno kako koga nie ikame. Ne moze drugo da bide Isto imam oseteno cudno dvizenje cel stomak mi se rastreperuva, trese da ne kazam. A togas sto pravi se prasuvam
Јас сум 29та и веќе 2 недели го чуствувам икањето. Едвај чекам да заврши кога ќе почне И јас го чуствувам тоа затресување
Mrsinja imate kupuvano prslucinja za doenje od H&M odat po dva vo set kolku sto gledam. Pa rekov da kupam kolku da imam. Dali se dobri ?