Во Пролече до кај 12-13ч. Најдобро јави се и прашај. И на клиника мислам тоа време. Знам издавање резултати е од 13 до 14.
Мешковци можам да ја исперам трудничката перница во машина за перење или ништо нема да остане од неа? Ја извадов од ќеса за вакумирање, ама ми мириса на стоено. Навлаката секако ќе ја перам, ама дали можам целата да ја напикам в машина и да преживее?
@*malenavolena*87 mene NBB mi bese neudoben vo lastikot pod gradite. Mozebi nekoj ke bide zadlvolen, licno mene be mi odgovaraat
Dali bevte kaj kotlarova na skrining I Kako si zadovolna od nea jas imam zakazano ovaa nedela kaj nea pa ke vidime...
Бутај слободно ништо нема да и е.Сега перев гнездото и перницата за доење со истото полнење како ги ставив така ги извадив без промена.
Pisi im mila prasaj gi niv dali smees da ja peres cela i resen problem. Ama mislam deka nema da smeta.
Ми водеше и прва и сега втора бременост. Задоволна сум од прегледите. Цело време кажува што гледа, скрининзите траат околу половина час, љубезна е многу.
Edno prasanje mesinja. Za krvna grupa so rh faktor, vreme na krvarenje i vreme na koagulacija dali mora gladna da bidam.
Mamicki 39nedela i sme golem inat nesaka da izleze.... Veke stvarno mi e mnogu tesko edvaj cekam da se porodam nemozam ni da sedam ni da spijam nervozna sum premnogu. Mi rekoa da odam ponedelnik ili vtornik na ctg koga sakam imalo sansi da mi zakazat za carski, prethodnata nedela koga bev pred da odam mi se slosi se onesvestiv zelezoto i krvta mi se mnogu slabi nemozam da podnesam pijam tothema 2pati na den pa ke videme da se nadevame deka ke se oprave da mozam da se olesnam...
Ако е прво, очекувај ја 40та полна недела . За царски, ти си знаеш нели ама ако е се по план за спонтано, ја би одбрала секогаш спонтан пород. Слаба сум јас со железото, ја сум 37+3 со второ, подвижна сум максимално ама и мене ми е претешко, болки вака на вечер имам ненормални, а дење не застанувам. Реално чим е мала сега добро, очекувам да тераме баш до термин. Мозокот така си го наместив и со првото, дека испаѓање нема да има пред термин и полесно ми беше, на крај испадна е баш на термин и тоа спонтано.
Prvo e i kaj mene no uste od pocetokot so postelkata imav problem mi rekoa 90posto carski i sega mi go merat pogolem i mn mi bilo golemo meseto i nesmeat da se nafanat..
Здраво, Бремена сум 14та недела и забележав дека секогаш кога пешачам имам болки доле кај стомакот, во пределот како на сликата. Дали е ова нормално или не? Дали некој имал вакво искуство?
Се е нормално додека е подносливо и нема крварење. Телото ти се менува доколку осеќаш поголем притисок прашај си го гинекологот можеби ќе ти даде појас да носиш да не ти тежи мешето понатака. Рачунај дека бебе расте се се поместува, гасови можеби имаш, по тврд столица се тоа си влијае милон зошто, милион затоа.
Мене ми е чудно што ми се случува секогаш кога пешачам, претежно одмарам ама ете сакам и да прошетам преку викенд. Ќе зборам со матичната ама изгледа шетање малце потешко ќе има понатака