Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Ne bev sto posto sigurna. Ama pretpostavuvav deka nema vrska jadenjeto. Moram krvna grupa na novo ne mi ja proznavaat na mominskoto prezime.... Seto ova na trasfuziologija se pravi taka?

Last edited: Apr 23, 2023
  2. DreamofAngelGirl

DreamofAngelGirl Истакнат член

Па немам стомаче уште :$ само ми е чудно што секогаш кога шетам ги имам овие болки. Сепак фала :*

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Да, на трансфузиологија.
    Зошто да биди просто ко можи да биди комплицирано. Не е битен ембг, туку презимето. (facepalm)
    Оти со презимето заедно и крвна група и рх фактор се сменува. |(

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Не е страшно ништо, од таа недела и јас имав болки и еве си тераат до крај, немав ни меше ни поправена ама како што ти кажаа, се се шири и нормалнп е да се има болки, пиј магнезиум, пешачењето не е забрането доколку имаш такви болки, напротив ако немаш забрана од доктор, не гледам причина за одмарање.

lackygirl, AlchinovaR1979 and IRBBB like this.
  5. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Abe zivi gluposti. Aj da mi recea ne priznavame deka e od makedonija pa nekako ke razberev. Ama radi prezimeto (facepalm)

IRBBB likes this.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Каква глупост... јас отидов со новото презиме бидејќи и своето го имам задржано, а на тоа што платив и од нив уптот ми го пишаа само со моето презиме. :D

Ceneva and IRBBB like this.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Епа тоа ми е веќе чудно, ако не смеат да се нафата, до сега требело да се има термин дури и породена. За поголемо меше не прават царски ама ако бебе е понапреднп тогаш да, само не знам оти те чекаат до краен термин ако не смееле.

8. Smurff

Smurff Активен член

I jas prasav oti ne me porodat demek pa nemoj mnogu rano da mu bilo ehoto da ne davalo tocni meri dojdi za 1nedela pa i moze da zakazeme carski da si bidam spremna deka toa moze da se desi toa mi go rece

9. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Исто и јас го пратив мажот ми да купи прашак но му реков виолета бебешки а тој заборавил па земал на фрош ама толку лошо ми мирисаше што ете пола прашак ми стои си купив одма виолета кој многу убаво ми мириса.

H.VAGA and Ceneva like this.
  10. Звездичка30

Честитки нека ви биде живо и здраво бебенцето ❤️

Bella_Stella likes this.
  11. Звездичка30

Може да

Pamuk dete likes this.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Треба ли да ме загрижат многу движења на бебето?
    29та недела, обично и си мрда навечер кога легнувам да спијам,ама ова вчера не знам што беше,салта правеше бебево:x сериозно се загрижив и малце ми фалеше да го викам мм да одиме на лекар,ама викам ај да не комплицирам за чување за другото дете.
    Или е нормално баш да е раздвижено овие недели....:sweat:

Asja likes this.
  13. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Mila nekogas ke e poaktivno nekogas po pasivno. Trgni si po sebe. Sekogas ne si isto tempo, taka? Se si e toa normalno. I moevo ima momenti mislam niz koza ke mi izleze kolku mrda. A nekogas go baram niz stomak. Mene mi naprvija ctg vo 34 nedela za da vidam deka e se ok. Zosto spomnav deka e mnogu aktivno se prsuvav dali spie. Sega ne e tolku kako togas. Dur ne cuvstvuvas bolki koi se na ist interval nemas mesto za panika.

Sofi.ja, Viveki and *malenavolena*87 like this.
  14. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Нормално е , исто сум и јас . Магнезиумот помага :D

Viveki likes this.
  15. Marsic

Marsic Истакнат член

18+ недела сум од пред некоја недела почнав да чувствувам како отежнато дишење тахикардии дали некој се има соочено со нешто слично ?

lackygirl likes this.
  16. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

зависи од материјалот што е направена
    ако одлучиш да ја переш на најмалку степени и најмалку вртежи на некоја програма д аја освежи само

IRBBB likes this.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Ако немаш проблем и забрана од доктор секој ден да пешачиш не само преку викенд. Ако залежиш полошо му правиш на телото.
    @Marsic нормално е.
    @Smurff ако е поголемо прифаќај царски, 40+1 ден (поголемо бебе 4300г со 54см се роди) 2 недели ми го водеа понапред цела бременост ама на крај не кажаа дека е над 4кг, па почнавме со провокација, па не слегуваше во родилен канал и така царски завршив. Можи имаше врска големината што не слезе, нз оти јас се отворив и имав болки, ама немав напон бидејќи горе се крена. Иначе за прво повеќето околу мене 40та се пораѓаат. Со лесно како и да е.

За првото не купив перница јас, ставав 2 обични перници и ми вршеа работа, за доење редев по 2 перничиња на нозе, сега обавезно ќе купам за доење.

Last edited: Apr 24, 2023
    DreamofAngelGirl likes this.
  18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

провери серумско железо и хгб тие може да дадат таква мака а и самата бременост нормално е се

19. Homme

Homme Истакнат член

Имаш многу право, истото ми го рече и мм. Ама кога е прво бебенце си велиш ај и овој доктор да го види ај и тој.. Да се родат само живи и здрави и се да биде во ред, па колку тежат е најмалку важно. Димчев во Систина на третиот скрининг ми рече кога го прашав колку тежи (бидејќи ако не прашав немаше да ми каже, и со право) ми рече тежината воопшто не ми е битна, се дур бебето има зрели и развиени бели дробовии, тежината не игра никаква улога за бебето, туку зависи само од генетиката на родителите...
    Инаку и јас со скриен шеќер на граница, сега почнав да се опуштам со јадење, после 3 месеци пазење, и гледам дека не ми скока многу... Дали се регулира кој знае... Ама уште малку ќе се издржи...

Bubish26 and lackygirl like this.
  20. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Истото и мене ми беше, па го прашав докторот и рече нормално е. :) Баш при пешачење и мене. Не се плаши, нормално е да осеќаш некои промени
    И ова е нормално. Јас и пред 18 почнав да осеќам. Самата бременост те изморува, организмот ти работи за двајца. :) Ама прави си се умерено, кога осеќаш умор, застани одмори се. Ќе биде се океј.

DreamofAngelGirl and Marsic like this.