Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    8.470
    Ne bev sto posto sigurna. Ama pretpostavuvav deka nema vrska jadenjeto. Moram krvna grupa na novo ne mi ja proznavaat na mominskoto prezime.... Seto ova na trasfuziologija se pravi taka?

Последна измена: 23 април 2023
  2. DreamofAngelGirl

DreamofAngelGirl Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    37
    Па немам стомаче уште :$ само ми е чудно што секогаш кога шетам ги имам овие болки. Сепак фала :*

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Да, на трансфузиологија.
    Зошто да биди просто ко можи да биди комплицирано. Не е битен ембг, туку презимето. (facepalm)
    Оти со презимето заедно и крвна група и рх фактор се сменува. |(

На LiquidLuna, Homme, MinnieM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    Не е страшно ништо, од таа недела и јас имав болки и еве си тераат до крај, немав ни меше ни поправена ама како што ти кажаа, се се шири и нормалнп е да се има болки, пиј магнезиум, пешачењето не е забрането доколку имаш такви болки, напротив ако немаш забрана од доктор, не гледам причина за одмарање.

На lackygirl, AlchinovaR1979 и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    8.470
    Abe zivi gluposti. Aj da mi recea ne priznavame deka e od makedonija pa nekako ke razberev. Ama radi prezimeto (facepalm)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Каква глупост... јас отидов со новото презиме бидејќи и своето го имам задржано, а на тоа што платив и од нив уптот ми го пишаа само со моето презиме. :D

На Ceneva и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    Епа тоа ми е веќе чудно, ако не смеат да се нафата, до сега требело да се има термин дури и породена. За поголемо меше не прават царски ама ако бебе е понапреднп тогаш да, само не знам оти те чекаат до краен термин ако не смееле.

8. Smurff

Smurff Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    I jas prasav oti ne me porodat demek pa nemoj mnogu rano da mu bilo ehoto da ne davalo tocni meri dojdi za 1nedela pa i moze da zakazeme carski da si bidam spremna deka toa moze da se desi toa mi go rece

9. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Исто и јас го пратив мажот ми да купи прашак но му реков виолета бебешки а тој заборавил па земал на фрош ама толку лошо ми мирисаше што ете пола прашак ми стои си купив одма виолета кој многу убаво ми мириса.

На H.VAGA и Ceneva им се допаѓа ова.
  10. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Честитки нека ви биде живо и здраво бебенцето ❤️

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Може да

На Pamuk dete му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    Треба ли да ме загрижат многу движења на бебето?
    29та недела, обично и си мрда навечер кога легнувам да спијам,ама ова вчера не знам што беше,салта правеше бебево:x сериозно се загрижив и малце ми фалеше да го викам мм да одиме на лекар,ама викам ај да не комплицирам за чување за другото дете.
    Или е нормално баш да е раздвижено овие недели....:sweat:

На Asja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    8.470
    Mila nekogas ke e poaktivno nekogas po pasivno. Trgni si po sebe. Sekogas ne si isto tempo, taka? Se si e toa normalno. I moevo ima momenti mislam niz koza ke mi izleze kolku mrda. A nekogas go baram niz stomak. Mene mi naprvija ctg vo 34 nedela za da vidam deka e se ok. Zosto spomnav deka e mnogu aktivno se prsuvav dali spie. Sega ne e tolku kako togas. Dur ne cuvstvuvas bolki koi se na ist interval nemas mesto za panika.

На Sofi.ja, Viveki и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  14. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Нормално е , исто сум и јас . Магнезиумот помага :D

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    18+ недела сум од пред некоја недела почнав да чувствувам како отежнато дишење тахикардии дали некој се има соочено со нешто слично ?

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    зависи од материјалот што е направена
    ако одлучиш да ја переш на најмалку степени и најмалку вртежи на некоја програма д аја освежи само

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.215
    Допаѓања:
    24.634
    Ако немаш проблем и забрана од доктор секој ден да пешачиш не само преку викенд. Ако залежиш полошо му правиш на телото.
    @Marsic нормално е.
    @Smurff ако е поголемо прифаќај царски, 40+1 ден (поголемо бебе 4300г со 54см се роди) 2 недели ми го водеа понапред цела бременост ама на крај не кажаа дека е над 4кг, па почнавме со провокација, па не слегуваше во родилен канал и така царски завршив. Можи имаше врска големината што не слезе, нз оти јас се отворив и имав болки, ама немав напон бидејќи горе се крена. Иначе за прво повеќето околу мене 40та се пораѓаат. Со лесно како и да е.

За првото не купив перница јас, ставав 2 обични перници и ми вршеа работа, за доење редев по 2 перничиња на нозе, сега обавезно ќе купам за доење.

Последна измена: 24 април 2023
    На DreamofAngelGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    провери серумско железо и хгб тие може да дадат таква мака а и самата бременост нормално е се

19. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Имаш многу право, истото ми го рече и мм. Ама кога е прво бебенце си велиш ај и овој доктор да го види ај и тој.. Да се родат само живи и здрави и се да биде во ред, па колку тежат е најмалку важно. Димчев во Систина на третиот скрининг ми рече кога го прашав колку тежи (бидејќи ако не прашав немаше да ми каже, и со право) ми рече тежината воопшто не ми е битна, се дур бебето има зрели и развиени бели дробовии, тежината не игра никаква улога за бебето, туку зависи само од генетиката на родителите...
    Инаку и јас со скриен шеќер на граница, сега почнав да се опуштам со јадење, после 3 месеци пазење, и гледам дека не ми скока многу... Дали се регулира кој знае... Ама уште малку ќе се издржи...

На Bubish26 и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.301
    Истото и мене ми беше, па го прашав докторот и рече нормално е. :) Баш при пешачење и мене. Не се плаши, нормално е да осеќаш некои промени
    И ова е нормално. Јас и пред 18 почнав да осеќам. Самата бременост те изморува, организмот ти работи за двајца. :) Ама прави си се умерено, кога осеќаш умор, застани одмори се. Ќе биде се океј.

На DreamofAngelGirl и Marsic им се допаѓа ова.