Оф оф овој ептен со лоши состојки бил... Ништо за почеток Веледа, после ќе се префрлиме на Алверде... Овој судокремот ќе го чувам за ептен ако дојде некоја лоша ситуација во пеленска регија па да помогне..
37ned maticnata mi go merese 3400g 38ned doktorkata sto treba da me poragja mi go izmeri 3500 i mi rece 300 400g plus minus i mi rece i deka meseto mi e mnogu golemo Utre sme na pregled pa ke videme
Фала мила за поддршката. И јас на ГАК кога бев сеа ме гледаа со едно ехо постаро... Сондата му беше и малку оштетена... Сега во петок ќе одам пак на цтг и ваљда докторката што ќе ме пораѓа пак ќе ме види на ехо, па да видиме што ќе каже во однос на тежината. Колку и да се бебенцата, само да ни се родат живи здрави и весели, тежината ќе ја надокнадиме ако е мала...
Тешка работа работам може и тоа почна да си влијае мене ме фати страв да не е нешто сериозно бидејќи матичната ми е на одмор а сум без слободни денови. Со првата немав никакви проблеми. Ви благодарам
Јас скали ако качувам немам воздух, срцето си го слушам како чука силно, после некоја мин се стабилизирам. За пешачење немам така тахикардии оти споро одам не брзам
Во ГАГ ќе одиш на ЦТГ? Како оди процедура, јас треба во среда да одам таму на прво ЦТГ, па да си бидам спремна. Ми рекоа од сабајле требало да одам, тогаш биле прегледите.
И уште поголема глупост, од возачка крвна група не признаваат. Мислиш ми се сменила крвната група за 5 години. Будали
Јас 6ти месец со сиот памет тргнав на Шапка, не бевме предходно бидени и немав појма дека до ресторанот морам да се окозам пешки по снегот, мислев како во други скијачки центри долу ќе има одма кафич и горе после ски лифт, додека маж со детево се забавуваат, јас на раат чаај ќе тегнам и уживам амаа неее. Бидна шо бидна пополека се искачив до горе по снегот, кога веќе стасав, мислев дека мозоков ми доби излив, цела глава како да ми чукаше и ми зуеше во уши, срцево да мерев пулс ќе беше 200. Кој ретардиран потег. А за по скали и пешачење неам проблем со задишување, сега имам болки во карлица само ии почнаа во десната пета, највероватно повеќе ја оптеретувам десната нога со тежинава плус.
Proveri si i tiroidna, ako e zelezo nisto ke ti se vrtike bides malaksana poveke. Tiroidnata pravi tahikardii, 10 godini sum so tiroidna zatoa ti kazuvam od iskustvo.
Јас ја имам таа од полагање за возачка. Во книшката си имам и печат за која крвна група сум и + картончето каде што пишува. Кога ме прашаа во болница крвна група ддека треба да испитувам, им кажав од возачката ја имам, епа добро ми рекоа. Каде инаку не признаваат?
Тоа им е од друга причина....имаше муабет дека имало период незз кога,дека не ја носеле крвта на анализа него од "ракав" пишувале крвни групи за возачките
Не признавале дека било препис и можело да дојде до грешка. Значи не е оргиналниот документ што го печатат таму и на кој што ставаат потпис и печат при валидација. Такво објаснување добив јас
Скопје - ГАК. Ова не сум го слушнала никогаш. Има шанси, Македонија е Зборев за картончето извадено за возачка. Мене ми кажаа "старо е тоа, извади ново"