Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bubica1991

Bubica1991 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    176
    Zdravo mesinja..pak jas sabajlevo zabelezav na gakite kako nekoja protokalovo prozirno ne obrnav vninamine rekov ajde ke vidam vo tekot na denot...Brisenje posle mokrenje nema nisto na toalet.Ama od pred 2 casa pak imam kako 5 kapki na gakite rozenikavo...32 nedela sum.Se javiv na maticna bidejki vo nasiot grad nema ctg me praka vo drug grad na ctg i pregled.Sto moze da e tow

2. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    289
    Hello drugarki:* dali imate info vo koja apteka ima femibion2 1+1

3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Ке си отидеш на лекар каде и да треба неможе да знае никој што е како е.

@Bubish26 е и ти си стварно луда, ко себе да се читам да не остане неисперено и неисчистено :rofl: Пишувај како иде (fingers)

На Bubish26 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    8.471
    Lele zeno dali fati da sreduvas doma hahaha. Pisi sto ke se desava. Da ne te prozivame ovde ;) i so lesno ako dosol momentot :l:

На MinnieM, Bubish26 и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. mini 23

mini 23 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    46
    Devojki dali pomalku gi osekate bebinjata vo 38 nedela,jas poretko samo navecer a stomahot mi e mnogu tvrd.Pocnuva panika da me faka nekoe iskustvo?

6. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Мене ме примија во болница денес, еве си седам со трето по ред цтг. Бебе нешто преактивно денес, не можам да кажам дека ми е сеедно осеќам некоја возбуда па најверојатно и бебето осеќа.
    На цтг ми покажува некои контракции иако мене ми се како вообичаени Бракстон.
    Ајде нека помине и вечерва па утре со Господ напред, држете среќа да помине сѐ лесно :wasntme:

На DoubleK, *malenavolena*87, CareTee и 16 други им се допаѓа ова.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    32.567
    Ако, ако.
    Среди ти, да не остане несредено :D
    Како е сега?

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. NMA

NMA Нов член

Се зачлени на:
    24 април 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво,
    Ова ми е прва бременост и сум 19 недела и ставам од печеток утрогестан, претходно 3 пати дневно а сега 1. Забележав дека отворот на вагината ми е малку зголемен со тек на време при ставање на утрогестан- дали е тоа нормално имате ли забележано?

На Pamuk dete му/ѝ се допаѓа ова.
  9. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Dali vi se slucilo od spienje noke da se razbudite so tresenje, premrznati, so grcenje od stud i nikako da nemoze da se stoplite? Mene mi se sluci toa i nekako strav me faka, a i denes cel den mi e ladno nekako cudno...

Последна измена: 24 април 2023
  10. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    289
    Normalno e, duri i kako zadebeleno ke go osekas

На NMA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    8.471
    So lesno mami. Te cekame so ubavi vesti naskoro :hug::l:

На Hatula му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    @Ceneva @LiquidLuna хаха дури и комбинации местев за малава за 4 дена за во градинка :rofl: да не видам слика шо нашле ставиле, иначе паа менструални имам ама не се се почести ниту па појаки, изгледа е само припрема за следниве денови/недели. Е сега имам ии диареја деновиве, а денес ме тури може се прочистувам за големиот ден хаха така беше со првото. Маж ми би бил скроз сам прв пат со малава, он супер се снаоѓа ама друго е сам, се знае освен машина да пушти и тоа сега му пишував на лист, се изнасмеавме, а малава оти ако не пушти она машина за чинии се лути, паа точно знае како се пушта, само маж да си реди чинии внатре. Ајде ако има некока промена обавезно ќе ве известам:inlove:

На Veki4kaa, *malenavolena*87, CareTee и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Здраво женски, да се приклучам и јас во темава. 8ма недела сум, прва бременост и денес бев на прв преглед. Со бебуле ми рекоа се е океј, се што треба да има за овој период е развиено и делува океј, за 2 недели втор преглед.
    Е сега матичнава некако го заврши прегледот за 5 минути а очекував повеќе внимание да ми обрне со оглед дека ми е прва бременост и ништо не знам. Со ехото ми објасни што е што и океј ама за симптоми ништо. Јас прашував, јас и кажував до сега какви симптоми сум имала, што сум пиела...
    Термин за породување не ми пресмета, негде читав дека на преглед и притисок треба да ми измери, и килажа, и што ли уште не ама ништо од тоа. Кај вас каков беше прегледот? И нели прегледите за трудници не се наплаќаа? Ми земаа 500че.

Друга работа, ми даде премама да пијам и таблеткиве десно на сликата. Во зегин немаа од овие она што ми го препишала па ми ги препорачаа другиве лево и ми рекоа дека разликата меѓу двата е што во овие по рецепт има повеќе витамини а истите ги има и во премама таблетките и можеби нема потреба од толку многу на почеток па ги земв таблеткиве што ги имаа во зегин. Дали некоја ги користела и што мислите дали згрешив? Инаку овие јас што ги купув се 800ден а овие на AboPharma на нет гледам дека се дупло поевтини па не знам кои да ги зимам во иднина.
    IMG_20230424_202330.jpg
    И пак уште една работа, во зегин ме прашаа за магнезиум, матичнава мислам го спомна ама ми кажа ќе запише што треба да купам и магнезиумов не беше наведен, не знам дали заборавила или е рано за тоа. Кога се пичнува со магнезиум?

На Pamuk dete му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Ме изнасмеа жено :D Ајде со лесно да оди ако е почнат процесот. Битно си спремна, се е испрано средено. :inlove:

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    8.471
    Mesinja, mene se potesko mi e so kiselinive ne mozam da legnam. Se davam. Seuste ne znam kako ke izdrzam do kraj. Mi se place. Premorena sum. Ne mozam mnogu i da jadam. Bebe go cuvstvuvam na 4 prsta pod cicki. Tolku gore mi e kacen. Na momenti mnogu mi e loso. Ne znam kako da si pomognam. Dolu pod stomak isto me boli ne mozam da se svrtam vo krevet. Kako da se imam prevospaleno vo muskulaturata se cuvstvuvam.
    Ne pisuvam za care znam deka go nema. Ama ovaka mi olesnuva. I sakam da si poplacam malku ama ke se voznemiri bebe. :(

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    32.567
    Чувај ги комбинациите на закачалка, за секој случај :D
    Дијареа имав јас недела дена. Се се радував дека ќе се породам па се мољакавме на крај :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Koja ti e maticna? Mislam deka ni e ista spored vitaminive :D Zemi si magnezium direkt kesickite, edno na den po potreba ako te boli nesto mozes i dve. Vo premamata ima se ama mozes i obicna folna, ovaa sto ti ja dale e metilirana a taa najcesto ja pijat onie so genetski mutacii. Vo zegin ja nema, jas ja najdov vo apteka Marija vo Gjorce. Isto i mene mi dade istata folna ama ja prekinav i zemav obicna folna.

18. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Марија од Ложанковски ми е. Да ги испијам овие па ќе земам тогаш од другите. А не те разбрав, магнезиум само по потреба или цело време а по потреба 2?

19. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Magnezium jas pijam edno na den, a po potreba dve.

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.210
    Мила, прво честитки. Реално во 8та недела нема што и да ти каже плус, гледа дали е плодот поставен добро, дали има срцева реакција и дали одговара за неделите, тоа е тоа. Нема шо да се каже плус, не се гледаат органи, деуго е после во 12та недела. Симптоми како симптоми, некоја ги има, некоја не. Се додека немаш јаки болки и крварење, се е нормално. Протисок и кижлажа мене ми мереа на скрининг т.е 12та недела, тогаш земаат и брисеви најчесто, хив и ред други испитувања. За пренатални не знам, нека ти кажат, воопшто не сум се замарала со нив кој какви се, нити пијам. А магнезиум по потреба е да, кога ќе ти почнат така болки минимални кога се шири матката, ќе почнеш да си пиеш навечер, потоа се зависи какви симптоми ќе имаш.

На mal.ecka, *malenavolena*87, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.