Zdravo mesinja..pak jas sabajlevo zabelezav na gakite kako nekoja protokalovo prozirno ne obrnav vninamine rekov ajde ke vidam vo tekot na denot...Brisenje posle mokrenje nema nisto na toalet.Ama od pred 2 casa pak imam kako 5 kapki na gakite rozenikavo...32 nedela sum.Se javiv na maticna bidejki vo nasiot grad nema ctg me praka vo drug grad na ctg i pregled.Sto moze da e tow
Ке си отидеш на лекар каде и да треба неможе да знае никој што е како е. @Bubish26 е и ти си стварно луда, ко себе да се читам да не остане неисперено и неисчистено Пишувај како иде
Lele zeno dali fati da sreduvas doma hahaha. Pisi sto ke se desava. Da ne te prozivame ovde i so lesno ako dosol momentot
Devojki dali pomalku gi osekate bebinjata vo 38 nedela,jas poretko samo navecer a stomahot mi e mnogu tvrd.Pocnuva panika da me faka nekoe iskustvo?
Мене ме примија во болница денес, еве си седам со трето по ред цтг. Бебе нешто преактивно денес, не можам да кажам дека ми е сеедно осеќам некоја возбуда па најверојатно и бебето осеќа. На цтг ми покажува некои контракции иако мене ми се како вообичаени Бракстон. Ајде нека помине и вечерва па утре со Господ напред, држете среќа да помине сѐ лесно
Здраво, Ова ми е прва бременост и сум 19 недела и ставам од печеток утрогестан, претходно 3 пати дневно а сега 1. Забележав дека отворот на вагината ми е малку зголемен со тек на време при ставање на утрогестан- дали е тоа нормално имате ли забележано?
Dali vi se slucilo od spienje noke da se razbudite so tresenje, premrznati, so grcenje od stud i nikako da nemoze da se stoplite? Mene mi se sluci toa i nekako strav me faka, a i denes cel den mi e ladno nekako cudno...
@Ceneva @LiquidLuna хаха дури и комбинации местев за малава за 4 дена за во градинка да не видам слика шо нашле ставиле, иначе паа менструални имам ама не се се почести ниту па појаки, изгледа е само припрема за следниве денови/недели. Е сега имам ии диареја деновиве, а денес ме тури може се прочистувам за големиот ден хаха така беше со првото. Маж ми би бил скроз сам прв пат со малава, он супер се снаоѓа ама друго е сам, се знае освен машина да пушти и тоа сега му пишував на лист, се изнасмеавме, а малава оти ако не пушти она машина за чинии се лути, паа точно знае како се пушта, само маж да си реди чинии внатре. Ајде ако има некока промена обавезно ќе ве известам
Здраво женски, да се приклучам и јас во темава. 8ма недела сум, прва бременост и денес бев на прв преглед. Со бебуле ми рекоа се е океј, се што треба да има за овој период е развиено и делува океј, за 2 недели втор преглед. Е сега матичнава некако го заврши прегледот за 5 минути а очекував повеќе внимание да ми обрне со оглед дека ми е прва бременост и ништо не знам. Со ехото ми објасни што е што и океј ама за симптоми ништо. Јас прашував, јас и кажував до сега какви симптоми сум имала, што сум пиела... Термин за породување не ми пресмета, негде читав дека на преглед и притисок треба да ми измери, и килажа, и што ли уште не ама ништо од тоа. Кај вас каков беше прегледот? И нели прегледите за трудници не се наплаќаа? Ми земаа 500че. Друга работа, ми даде премама да пијам и таблеткиве десно на сликата. Во зегин немаа од овие она што ми го препишала па ми ги препорачаа другиве лево и ми рекоа дека разликата меѓу двата е што во овие по рецепт има повеќе витамини а истите ги има и во премама таблетките и можеби нема потреба од толку многу на почеток па ги земв таблеткиве што ги имаа во зегин. Дали некоја ги користела и што мислите дали згрешив? Инаку овие јас што ги купув се 800ден а овие на AboPharma на нет гледам дека се дупло поевтини па не знам кои да ги зимам во иднина. И пак уште една работа, во зегин ме прашаа за магнезиум, матичнава мислам го спомна ама ми кажа ќе запише што треба да купам и магнезиумов не беше наведен, не знам дали заборавила или е рано за тоа. Кога се пичнува со магнезиум?
Mesinja, mene se potesko mi e so kiselinive ne mozam da legnam. Se davam. Seuste ne znam kako ke izdrzam do kraj. Mi se place. Premorena sum. Ne mozam mnogu i da jadam. Bebe go cuvstvuvam na 4 prsta pod cicki. Tolku gore mi e kacen. Na momenti mnogu mi e loso. Ne znam kako da si pomognam. Dolu pod stomak isto me boli ne mozam da se svrtam vo krevet. Kako da se imam prevospaleno vo muskulaturata se cuvstvuvam. Ne pisuvam za care znam deka go nema. Ama ovaka mi olesnuva. I sakam da si poplacam malku ama ke se voznemiri bebe.
Чувај ги комбинациите на закачалка, за секој случај Дијареа имав јас недела дена. Се се радував дека ќе се породам па се мољакавме на крај
Koja ti e maticna? Mislam deka ni e ista spored vitaminive Zemi si magnezium direkt kesickite, edno na den po potreba ako te boli nesto mozes i dve. Vo premamata ima se ama mozes i obicna folna, ovaa sto ti ja dale e metilirana a taa najcesto ja pijat onie so genetski mutacii. Vo zegin ja nema, jas ja najdov vo apteka Marija vo Gjorce. Isto i mene mi dade istata folna ama ja prekinav i zemav obicna folna.
Марија од Ложанковски ми е. Да ги испијам овие па ќе земам тогаш од другите. А не те разбрав, магнезиум само по потреба или цело време а по потреба 2?
Мила, прво честитки. Реално во 8та недела нема што и да ти каже плус, гледа дали е плодот поставен добро, дали има срцева реакција и дали одговара за неделите, тоа е тоа. Нема шо да се каже плус, не се гледаат органи, деуго е после во 12та недела. Симптоми како симптоми, некоја ги има, некоја не. Се додека немаш јаки болки и крварење, се е нормално. Протисок и кижлажа мене ми мереа на скрининг т.е 12та недела, тогаш земаат и брисеви најчесто, хив и ред други испитувања. За пренатални не знам, нека ти кажат, воопшто не сум се замарала со нив кој какви се, нити пијам. А магнезиум по потреба е да, кога ќе ти почнат така болки минимални кога се шири матката, ќе почнеш да си пиеш навечер, потоа се зависи какви симптоми ќе имаш.