Лесна бременост да имаш, иста недела сме . Инаку прегледот исто беше краток, гинеклогот провери дали има се што е нормално за таа недела. Бидејќи ми е втора бременост, знам и со првата не ми пресмета веднаш термин, ни мајчина книшка и податоци туку 10 или 12 недела така нешто. Јас од витамини земам само премама има фолна и во нив. Инаку прегледите треба да се бесплатни, но за жал изгледа повеќето наплаќаат. Јас платив 150 денари.
Девојки, во која недела се прават повторно брисеви? И дали се задолжителни? Јас сум 35 недела а сеуште не ми спомнала матичната за брисеви, правев еднаш само на почеток на бременоста. Исто ме интересира што е микробиолошки тест за бета хемолитичен стрептокок??
Девојки ме немаше Малце на патолошка, па кратко во предродилна, па малце мака и дојде на свет мојата принцеза денес Мукозниот чеп бил стварно предзнак ништо немав болки освен завчера што половината ме искина од болки по должина на рбетот дури ми се шеташе болката нит седев нит одев нит спиев.
150?? dobra si jas 500 plakam sekoj pregled. Trudnici da plakaat za sto ni e fondot nz kaj obicen maticen lekar ne se naplaka pregled
Sega treba da ti zeme vo 36 ta nedela. Vaginalen i cervikalen bris i bris za streptokok ( mislam rektalno deka go zemaat, ne sum sigurna ) ovde vo srbija mene ne mi spomnaa za toj bris izgleda ne go zemaat. Tuka vo srbija se ispituva stolicata i preku nea testiraat izgleda da vidat dali ima streptokok. Ama sega koga ke odam ke prasam zosto treba da mi zemaat sega mene na krajot od nedelata brisevi. Vo sreda vleguvam vo 36 ta jas
јас сум бремена и сега влегувам во 17та недела од бременоста, и имам прашање за сите поискусни дали е нормално што оралниот секс почнува повеќе да ме задоволува или е само некое пореметување на хормоните?
Незнам дали и е за одговор прашањево ама ај.Твоите преференции во врска со сексуалниот живот немаат врска со бременоста и пореметување на хормоните.За време на бременоста либидото знае да е пораснато.
Сите сме на кажи речи иста тарифа 500че сеа сум у петок за брисевиве последни баш да видам дали ќе ми наплати и за нив
Честитки да е жива и здрава ќеркичката Мене ми зема 300 само кога ми прави ехо, за брисеви не ми зема пари еднаш месечно за ехо 300ден. Правев скрининг на болница пред 2 недели и ми рече по 2 недели кај него на преглед, ама не верувам ехо да ми прави, ако нема месец поминато од последно ехо нејќи да прави, рано било мене ми е ок муабетов, си имам кажано имам мн верба во матичниот сега кога ќе одам треба да зборнам за аспиринот и добростонот, аспирин пијам преку еден ден, со првата (успешна) бременост пиев секој ден, причина немаше ама дека прво имав миссед затоа ми даде. Сега оваа бременост ми рече преку 1 ден до кај 20та недела, јас сум 22ра од вчера, сиг ќе ми ги прекини, исто и добростонот би требало да ми ги прекини, фала богу немам големи болки, нормални за оваа недела. Магнезиум кесички никој неможам да ги поднесам, од сите имам киселини ќе си земам таблети кои содржат повеќе мг. Бебе активно, некогаш ниско мн ме мава, некогаш над папок, се гледаат ударите си снимам со камера
Хахахаа мене ми се чини како малку да се зафркаваш со нас...прашањево мислам Во темава си даваме совети, бременоста колку е блажена толку е и тешка барем според мене добро е што си даваме подршка една на друга. Инаку има и други теми за сексуални апетити, па и хормони
леле жено сабајле истото за градинка го мислев да им наместам пошто ако остане на него или на свеки они гледаат само да не измрзне саде тренерки ке носи во однос на машина мојов пушта веќе некое време сам и ја организира се ама пред некој ден го фатив каде оди гелот за 3 машини на беби снемало пола шише Персил и отидов во тоалет д авидам колку е тоа "абе малку ставам" и шта речи живи смешки иначе јас сум се депилирала па педикирала па вчера и на фризер стасав и до Лидл тркнав и сега веќе изволте кога ке рече може да иде