https://www.mayoclinic.org/healthy-...pling of antibiotics,, Clinda-Derm, Clindagel) https://www.parents.com/pregnancy/my-body/is-it-safe/antibiotics-and-pregnancy/
Mesinja jas zagaziv, ne mozam da legnam. Nemam spieno ic. A legnam a zeludicniot sok mi doaga vo usta i pocnuvam da se davam, i toa polulegnata. Sedejki se ukociv za 15 min. Glava pocna da me boli kolku mnogu mi e se spie a ne mozam da legnam. Jadela ne jadela mene mi e isto. Bebeto mi e kaceno mnogu gore i uste poloso e od togas. Spas znam ne postoi. Ama nekoja ako znae nekoja finta kako da se namestam bar da pospijam malku. Mnogu mi e loso
Дали се консултираш со доктор за киселиниве? Викаш нема спас. Си постои и на лековите кога состојбата на мајката е загрозена, и не е добра таа, дозволено е да се прими лек. Ќе ти кажат кои. Некако "нема спас", не би рекла. Завршена органогенеза кај дете, исто во безбедна зона си, не ми е јасно како би ти наштетиле лековите. @Sofi.ja не си го оптеретувај мозокот, сите проверуваат што е безбедно да се даде пред да се даде лек, доколку е потребен. Ти ќе ги проверуваш докторите, дали се во право?
Sega vo sabota ke prasam. Za nesto drugo ako mozam da pijam. Ne mozam poveke da izdrzam. Pijam toa sto mi dozvolile do sega ama ne pomaga ic veke samo dzabe gi pijam. Cela bremenost se izmaciv ama ova veke duri strav da ti e da legnes da spies.
I mene me fakaat menstrualni bolki od vreme na vreme, najmnogu pri dvizenje. Vcera prvo ctg mirno, sledna nedela pak na pregled... Ajde sitno broime Jas imam nekoe cuvstvo deka nema da ceka do termin mojava bebulka
Негде по групиве,а можеби и тука прочитав за waya https://zegin.com.mk/mk/waya-reflustop-kesichki-protiv-kiselini-14-parchina.....
Издржи уш недела/две.. па ќе се спушти бебе после на долу, ти знам дека имаш цела бременост проблем со киселините ама мене 35-6 недела мислев низ нос ми излегуваат, па се спушти бебе надолу и еве посебно од вчера такво олеснување осеќам.. @Sun&Moon јас бев убедена дека ќе е априлско бебе, плус од кога ми кажаа дека водата ми е намалена амаа шо го знам може изненади и прекара термин
Да, затоа што претходната матична ми препиша антибиотик за уринарна инфекција забранет при доење. Среќа што се консултирав тогаш со педијатарот. Кај сегашниов општ матичен секој месец се менуваат докторки,се помлади доаѓаат па секако дека ќе дувам и на ладно. Со оглед на тоа што немам стабилен матичен гинеколог на кој што можам да се потпрам за да го препрашам. Инаку импресии од прегледот, крајници воспалени, уво не прегледано,дали имаш секрет вика? Па ако не да и кажам да земе апаратчето и да провери Никаков совет за олеснување на болката,дури сабајле крвна слика па после ќе се одлучувало...
Здраво девојки, правев испитување за скриен шеќер. Ме боцнаа, ја испив течноста и на 5 мин пред второто боцкање ми се слоши и повратив. Одма после тоа ме боцнаа, па по еден час повторно. Ми рекоа резултатот најверојатно нема да е валиден, па ќе треба да го повторам одново тестот. Дали некоја од вас го повторила испитувањето и било успешно? Мн лошо ми беше, не знам дали пак би идела
Барај второ мислење штом не им веруваш на твоите матични или упат за орл. Жал ми е што имаш такво искуство
Penicilin i cefalosporini se sekako dozvoleni vo bremenost. E sega zavisi sto problem imas i dali ke ti deluva nekoj od ovie.
Проблем воспалени крајници и болка во уво. На пеницилин сум алергична. Претпоставувам ќе ми даде некој антибиотик,да имаше друг лек ќе ми кажеше и денес без крвна слика
Napravi si bris od nos i grlo i ke si kaze sto bakterija imas i spored antibiogram ke ti dade. Najverojatno cefalosporin cim si alergicna na penicilin. Tie dve generiki se dozvoleni. A zosto do utre da cekas za krvna slika?
Не знам,касно било сега Се мислам после на дежурен да одам во поликниката што ја навеле, докторот пред пензија што им е тука е на одмор,па овие една смена тераат.
Kako kasno gluposti. Biotek, Avicena, Sinlab do sedum bockaat... Opst maticen moze da ti dade upat, a mozes i bez upat samo e poskapo, otvori na nivnite web strani ima cenovnik. Tebe ti treba samo diferencijalna krvna slika i eventualno crp, ne ti treba holesterol,glikoza pa za da si gladna.
Ќе се обидам. Фала ти Иначе која апликација беше каде што можам да гледам која недела сум? Што ви се јаде најчесто? Мене ме тера највеќе на салати
Исто значи си паднав во депресија овие недели не знам зошто сега 9 најтежок некако ми изгледа.. веќе сум 40 недела и сред ноќ се разбудив од киселини одвај стигнав до тоалет.. сега како врв на се тоа и главата почна се повеќе да боли.. не е една работа а малечката абер нема да излегуваа сеуште
Sakam da ve prasam zenicki,jas sum 7 ma nedela so ivnitro bremena i se dvizam no niz kukja po malku seuzte ne sum izlegla da se prosetam na podolgo vreme,dali mozam da odam da setkam po 1-2h ili seuste e rano