Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    https://www.mayoclinic.org/healthy-...pling of antibiotics,, Clinda-Derm, Clindagel)

https://www.parents.com/pregnancy/my-body/is-it-safe/antibiotics-and-pregnancy/

На Lili90 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    8.471
    Mesinja jas zagaziv, ne mozam da legnam. Nemam spieno ic. A legnam a zeludicniot sok mi doaga vo usta i pocnuvam da se davam, i toa polulegnata. Sedejki se ukociv za 15 min. Glava pocna da me boli kolku mnogu mi e se spie a ne mozam da legnam. Jadela ne jadela mene mi e isto. Bebeto mi e kaceno mnogu gore i uste poloso e od togas. Spas znam ne postoi. Ama nekoja ako znae nekoja finta kako da se namestam bar da pospijam malku. Mnogu mi e loso

3. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    во полулежечка со 200 перници зад грб пробај само тоа ми текнува

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Дали се консултираш со доктор за киселиниве?
    Викаш нема спас.
    Си постои и на лековите кога состојбата на мајката е загрозена, и не е добра таа, дозволено е да се прими лек. Ќе ти кажат кои.
    Некако "нема спас", не би рекла.
    Завршена органогенеза кај дете, исто во безбедна зона си, не ми е јасно како би ти наштетиле лековите.

@Sofi.ja не си го оптеретувај мозокот, сите проверуваат што е безбедно да се даде пред да се даде лек, доколку е потребен.
    Ти ќе ги проверуваш докторите, дали се во право?:)

На DoubleK, Srcka28, Starchild и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    8.471
    Sega vo sabota ke prasam. Za nesto drugo ako mozam da pijam. Ne mozam poveke da izdrzam. Pijam toa sto mi dozvolile do sega ama ne pomaga ic veke samo dzabe gi pijam. Cela bremenost se izmaciv ama ova veke duri strav da ti e da legnes da spies.

6. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    1.634
    I mene me fakaat menstrualni bolki od vreme na vreme, najmnogu pri dvizenje.
    Vcera prvo ctg mirno, sledna nedela pak na pregled...
    Ajde sitno broime :D
    Jas imam nekoe cuvstvo deka nema da ceka do termin mojava bebulka :inlove:

На LangeAlfa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Негде по групиве,а можеби и тука прочитав за waya https://zegin.com.mk/mk/waya-reflustop-kesichki-protiv-kiselini-14-parchina.....

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    26.211
    Издржи уш недела/две.. па ќе се спушти бебе после на долу, ти знам дека имаш цела бременост проблем со киселините ама мене 35-6 недела мислев низ нос ми излегуваат, па се спушти бебе надолу и еве посебно од вчера такво олеснување осеќам..

@Sun&Moon јас бев убедена дека ќе е априлско бебе, плус од кога ми кажаа дека водата ми е намалена амаа шо го знам може изненади и прекара термин |(

На Ceneva и lackygirl им се допаѓа ова.
  9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.436
    Допаѓања:
    18.672
    Да, затоа што претходната матична ми препиша антибиотик за уринарна инфекција забранет при доење. Среќа што се консултирав тогаш со педијатарот.
    Кај сегашниов општ матичен секој месец се менуваат докторки,се помлади доаѓаат па секако дека ќе дувам и на ладно. Со оглед на тоа што немам стабилен матичен гинеколог на кој што можам да се потпрам за да го препрашам.

Инаку импресии од прегледот, крајници воспалени, уво не прегледано,дали имаш секрет вика? Па ако не да и кажам да земе апаратчето и да провери :)
    Никаков совет за олеснување на болката,дури сабајле крвна слика па после ќе се одлучувало...

10. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Здраво девојки, правев испитување за скриен шеќер. Ме боцнаа, ја испив течноста и на 5 мин пред второто боцкање ми се слоши и повратив. Одма после тоа ме боцнаа, па по еден час повторно. Ми рекоа резултатот најверојатно нема да е валиден, па ќе треба да го повторам одново тестот. Дали некоја од вас го повторила испитувањето и било успешно? Мн лошо ми беше, не знам дали пак би идела :(

11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Барај второ мислење штом не им веруваш на твоите матични или упат за орл.
    Жал ми е што имаш такво искуство

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Penicilin i cefalosporini se sekako dozvoleni vo bremenost. E sega zavisi sto problem imas i dali ke ti deluva nekoj od ovie.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.436
    Допаѓања:
    18.672
    Проблем воспалени крајници и болка во уво.
    На пеницилин сум алергична.
    Претпоставувам ќе ми даде некој антибиотик,да имаше друг лек ќе ми кажеше и денес без крвна слика (facepalm)

14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Napravi si bris od nos i grlo i ke si kaze sto bakterija imas i spored antibiogram ke ti dade. Najverojatno cefalosporin cim si alergicna na penicilin. Tie dve generiki se dozvoleni.
    A zosto do utre da cekas za krvna slika?

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.436
    Допаѓања:
    18.672
    Не знам,касно било сега:x
    Се мислам после на дежурен да одам во поликниката што ја навеле, докторот пред пензија што им е тука е на одмор,па овие една смена тераат.

16. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Kako kasno gluposti. Biotek, Avicena, Sinlab do sedum bockaat... Opst maticen moze da ti dade upat, a mozes i bez upat samo e poskapo, otvori na nivnite web strani ima cenovnik. Tebe ti treba samo diferencijalna krvna slika i eventualno crp, ne ti treba holesterol,glikoza pa za da si gladna.

17. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Ќе се обидам. Фала ти :)
    Иначе која апликација беше каде што можам да гледам која недела сум?
    Што ви се јаде најчесто? Мене ме тера највеќе на салати :wasntme:

18. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Нема да е валиден 100%,ќе мораш да го повториш.Правев два пати, преживеав.Што се мора не е тешко :)

На Lina5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Исто значи си паднав во депресија овие недели не знам зошто сега 9 најтежок некако ми изгледа.. веќе сум 40 недела и сред ноќ се разбудив од киселини одвај стигнав до тоалет.. сега како врв на се тоа и главата почна се повеќе да боли.. не е една работа а малечката абер нема да излегуваа сеуште

20. BS123451988#*123

BS123451988#*123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    148
    Sakam da ve prasam zenicki,jas sum 7 ma nedela so ivnitro bremena i se dvizam no niz kukja po malku seuzte ne sum izlegla da se prosetam na podolgo vreme,dali mozam da odam da setkam po 1-2h ili seuste e rano