Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Neznam ova kako ke bide. Jas bolna ke padnam ako ne uspeam da se naspijam. Snosti si poplakav 5 min ama mi se idi da vristam od placenje. Ama znam deka samo poloso ke mi bide posle toa i sedam madro i trpam. Se me nervira. Maz me nervira sto spie do mene. Posebno koga go vidam kako ubavo si spie mi se ide da mu mavnam kloca da izleta od krevet :D
    Jas po cela nok, krevet ,wc, setaj po soba toj spie nisto ne oseka. Blaze si mu

DoubleK, Giinna and girlboy like this.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Не е успешно доколку повратиш, ќе мора да си го повториш. И јас имам повратено,па морав следниот ден повторно. Не останувај на овај резултат сега што ќе ти го дадат, немало потреба да те боцкаат повторно кога не е валиден, не највероватно, туку сигурно.

Lina5 likes this.
  3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Ние со ин витро не сме ништо поразлични од природна бременост, мојот доктор ми рече нај нормално сè да си функционирам, освен сеа да не се качувам на Водно, да не кревам тешко или да трчам, на тој начин да не се оптеретувам, така да слободно шеткај си, дури и препорачливи се нормални прошетки без напрегања :)

Pamuk dete and Srcka28 like this.
  4. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

I jas sum invitro, normalno teram se, plus se grizam i za dete so poprecenost edna princeza:inlove: pravi kako se osekas, so lesno mila:l:

5. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Нормално, така и треба :) да е жива и здрава принцезичката а на тебе со лесно мила :hug: :l:

Pamuk dete likes this.
  6. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Zeni da ve prasam mi docnese 7 Dena napraviv domasen test bese pozitiven denes Bev na doktor potvrdi bremenost Rana me gledase vaginalno samo sto se vrativ doma krv na brisenje.Staviv utrogestan I lezam nekoja so slicno iskustvo.Ne mi se svidjase sto vaginalno me gledase ama mi vika moralo taka Rana bremenost taka se gledala posle preku abdomen

KonstantinaM likes this.
  7. Starchild

Starchild Популарен член

Нормално дека вагинално сите така гледаат абдоменално неможе да се види ништо уште.Не ти е од прегледот ако тоа си мислиш биди сигурна.Одмарај мирувај и примај терапија,ако има потреба појди на дежурен за инекција

8. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Se bockam I so kleksani pijam aspirin na 2 den zaradi mutacii se se mislam da ne e od aspirinot

9. Love10.03

Love10.03 Активен член

Здраво идни мамички!
    Нова сум на форумот, инаку сум 23 недела од бременоста. Читав за скрининзи, меѓутоа од паника (можеби и нема потреба) сакав мислење од вас.
    Го поминав денес вториот скрининг кај др. Елена Петрова во Ремедика. Траеше само 15 мин.ги виде сите органи и рече во ред е само што ме замисли кога кажа дека 60% од тоа што се гледало за срцето е во ред а за понатаму не гарантирала дали ќе има некоо аномалии или не....
    Нели се прави само ехо на срце, ништо не ми спомна
    Дали да побарам второ мислење или нема потреба од паника?

10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Појди на преглед кај д-р Драшко во систина, тој е стриктно за скрининг на срце.

Love10.03 and mal.ecka like this.
  11. Hatula

Hatula Истакнат член

Фала ви на сите!
    Јас и бебе сме добро, си имам болки во стомак и грб после царскиот ама ќе помине.
    Едвај чекам убави новости и од вас, ќе ве чекам во другите теми! :hug::l:

KonstantinaM, Nbnbnb, Asja and 13 others like this.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Денес имам болки долу ниско во стомак, ама осеќам дека се како од цревата, како гасови, не ми попуштија од 1 сатот ме боли, 2 пати во вц сум била и не е дијреа ама е потечно од обично, можно е некој стомачем вирус да е нешто? Се мислев за спазмекс да се напијам вакви болки со спазмекс ми поминуваа, а спазмекс во прва бременост пиев повеќе пати оти имав напади на жолчка, ми дозволи и гинеколог тогаш. Реков ќе помини не пијам ама поќе ме боли некако :(

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

@Ceneva да пробаш waya reflustop за киселините ? мене матичната ми ги препиша. рече мн се добри за киселини.

јас дојдов до моментот како и кога ќе почне процесот за пораѓај :D
    дали ќе биде ноќе како со ќерками во 03. ама тогаш немав друго дете да го мислам. сега мислам како ќе си го оставам девојчето само и што ќе прави без мене два-три дена . оставана е сама бабите да ја чуваат. ама ноќе не е никогаш сама оставена . со мене спие .
    ама и ноќе да ме фанат болки ќе чекам да се раздени не одам одма во болница :D. да си го средам девојчето прво. :inlove:

14. Giovanna

Giovanna Популарен член

Честитки @Hatula живо и здраво да ти е бебчето, а ти побрзо да се вратиш во форма :l:

Hatula likes this.
  15. Lina5

Lina5 Истакнат член

Фала девојки, ќе го повторам. Се надевам следен пат ќе е успешно.

Starchild likes this.
  16. desperate15

desperate15 Популарен член

Примаат ли брисеви на микробиологија на клиника без термин, дека едно време беше со термин?

17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Гледај да не седиш баш свиткана,туку малце подлегната, за да не го притискаш желудникот, мене ова ми го дадоја како совет и издржав.

Lina5 likes this.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Може да ти е од аспиринот. Од кога почна да се боцкаш со клексани?

19. girlboy

girlboy Истакнат член

Девојки едно малку необично прашање, дигнав паника денес и ме пратија на инфузија и дијазепам ми дадоа. Неколки дена имам главоболка притисок во главата и денес како гром од ведро небо почнав да мирисам некој непријатен мирис кој ме прати насекаде. Мирис на брусалица,железо брусено како и да е. Страшно што си изгуглав па се испаничив поврзав симптоми абе ужас прав. Дали некој има нешто слично со сетилата за мирис не знам се мислам дури и на невролог да одам утре под итно..

20. Starchild

Starchild Популарен член

Мислам дека баш претера цела бременост со барање на симптоми и болести.Наместо да уживаш, уредна бременост кај и да е ќе се породиш ти креваш паника за се и гуглаш свашта.На тоа интернетон сите да земеме да изгугламе 90% на смртна постела ќе сме.Извини вака ама ептен претера затоа те карам.Остај гоогле најди си занимација ништо не ти е,паничен те фатил. Земи среди си алишта на бебувче,прави си комбинации за облекување наоѓај си окупации да не мислиш на болести само