Да не ти е многу мака, јас ги испробав, околу еден час ми се смири желудникот и после пак истата песна, а само едно дневно смее. То е моето искуство, на некој можи ќе му помогнат.
Во аптека ми рекоја едно дневно А сега читам на веб страната едно после главниот оброк и едно пред спиење. Јас сум на гастрогард, орбит бомбони, гаргара со Листерине/Колгејт. И сето тоа во круг, а сум само 15+5 Ама ова моето преминва во прејаки болки во желудникот. Испитав еднаш хелико, немав. Ке испитам пак.
По напишаното, сѐ е во ред. Нормално е да се оградат од 100% искази. Не знам таму, јас во гак правев скринкнзи, и на двата извештаи долу ми стои НЕ СЕ ИСКЛУЧУВААТ 100% АНОМАЛИИ. Иако погоре пишува дека сѐ е во ред, на тој начин се оградуваат од тужба при не дај Боже ситуации. Ако те копка, појди на преглед кај д-р Драшко, многу е пријатен, ќе те смири. Ако сметаш дека не треба, не го мисли веќе ова. Гали меше и уживај во бременоста.
Ne ti e mila od heliko. Samite hormoni pravat da ne funkcionira refluksot i se vraka hranata i kiselinata vo hranoprovodot. Jas maka macam cela bremenost. Ama sega mnogu e poloso od sto bebeto mi e kaceno mnogu gore. Ne sum spiena, snosti sedecki spiev na rati i se me boli denes. Cela muskulatura. Denes sum 36+0. Belkim ke izdrzam do kraj so ovoj problem.
Направи си и ехо на жолчка. Сега дур е долу бебето ќе се види. Мене не ми ги видеа камчињата во жолчката дур бев бремена со првото а имав салам јаки напади на жолчка, мислеа дека од желудникот се болките јас 2 пати на итна со инфузии против болки си бев, 1 ноќ во 6ти месец Бт на болница си лежев со болки. Горе бебето веќе беше и не видоа камчиња, тек после од ко се породив ми ги најдоа.
Истото го осеќам, ама баш бувално... Размислувам цело време на моментот кога ќе го извадат и какво ќе биде чувството.. Си го замислувам моментот и веднаш ме фаќа паника Ќе почнам и јас да перам, денес е доста тмурно и врнежливо, па се надевам од утре ќе се подобри и се пуштам во акција... Претпоставувам дека само сега ќе биде се испрано испеглано и скоцкано по фиоки, а потоа ќе е е се лом
@IRBBB, @maja T, @lackygirl Фала ви девојки, ме смиривте малку ❤️❤️❤️ Цела ноќ мислев, ама пак добар доктор е не верувам туку така да остави. Ќе се јавам пак до Систина, ама ќе гледам да се опуштам и да уживам во тој период и да не му стварам стресови и на бебето.
Zdravo jas eve I vo ovaa tema da prasam so ovije mutacii kakva terapija ste primale I ne gi razbiram mn rezultatite pa ke mi znaci vaseto mislenje dodeka pojdam na doktor
Исто сум како тебе, полна 37ма, термин 17ти мај, истите симптоми ги имам, повремено тапи менструални болки и јас утре сум на цтг. Каде си на цтг, каде ќе се пораѓаш?
Девојки ние сабајле во 8:00 се породивмее. Со царски мораше, непланирано, но тоа е што е најбитно таа е супер жива здрава 3570 и 52см. Сега се гушкавме конечно
Super mami se olesni. Sega paranojata na strana i guskajte se . Da ti e ziva i zdrava i od boga blagoslovena
Мешковци,јас со нов проблем. Пишував тука за наводната " вода" што ја видоа на гак меѓу бебе и цервикс. Тоа било всушност фанелинг. @Alishan30 ќе те тагнам,пребарував малку на формов ми излегоа твои мислења. Цервиксот е делумно добар, затворен со должина од 33мм. Но пред него има фанелинг кој што ќе се обидеме да откриеме од што се создава. Крвна слика со црп уредно,мирно. Утре треба да направам урина и уринокултура. Од терапија 7 дена 3 пати на ден утрогестан и магнезиум од 400мг. Отворено боледување,ме стави на мирување. Провери пх вредност рече ок е веројатно нема инфекција,ако има потреба ќе направиме и брисеви,претходните пред 2м ми се правени. Не знам од кај се создаде фанелингот и дали ќе се повлече..др вика да издржам бар до 34та да не се маткаме по инкубатори... Инаку сум 29+3 бебе одговара на 30+1 и има околу 1500 грама.
И кај мене на последен преглед пред една недела се детектираше мал фанелинг, всушност баш кога ми го мереше докторката цервиксот имав некоја контракција и фанелингот се појави и потоа се повлече. Е кај мене и грлото е пократко 24-26mm, после три дена мерено 27mm. Веднаш ме боцна со прогестерон депо, дабростон три пати на ден, ферона х2 пати, no spa 4x2 и магнезиум 800mg.Брисеви земени и кај мене, чекам резултати и кај мене црп мирно, крвна слика супер. Целта е барем до 34гн да издржиме, утре сум 33гн и на контрола. Ако има некој искуство ве молам споделете
Девојки, и јас сум 13+3 истата болка од лево ја осеќам цел ден и сега кога прочитав се потсмирив малку
Toj cep go zatvora grloto na matkata i stiti od infekcii. Se vika mukozen cep ako sakas na net poveke da procitas
Даа,ти објасниле. Кога ќе падне тој чеп, значи дека процесот е почнат на некој начин,но не се знае кога ќе почне првата фаза од пораѓајот, може одма,може и за неколку дена, битно кога ќе падне, се знае дека ќе биде за брзо.