Денес ржам на сите. Толку сум престимулирана од разговори, на раб сум да се издерам на следен шо ќе праша ајде до каде е бебето, ко јас на копче да го контролирам. Мене искрено не ми смета што “касни”, и психички си се спремав за такво сценарио и воопшто не сум нестрплива. Си се одмарам, се си е спремно, баш ми е супер. Требаше некој да ми каже дека нервите ќе треба да си ги тренирам за вакви коментари од околината. Врв на се ми е свекрвата, трета смена била до понеделник, да се стрпело до тогаш за да можела да спрема мекици. Важи еве ќе му јавам.
Здраво на сите, јас од денес сум во 37недела се е во ред со беблето но од почетокот на неделата сум претажна, да не речам расплакана… ништо не ми е интересно ни па ми се оди некаде, контрола имам на 8.05 за да и кажам на докторката. Не сакам и немам никогаш земено антидепресиви не сум била ваква.. знам дека ми е ид хормоните ама си реков ај ќе пишам тука, може некоја преживеала слично… Убава вечер на сите
Dali toa te prasuvaat. Boze boze. Jas ne se mesam mnogu so luge a tie sto gi gledam cesto znaat koga e termin i ne prasuvaat takvi glupavi prasanja Jas denes vlegov vo 9 ti torba spremna za vo bolnica, samo uste nesto sitno ostana da dodadam. Za bebe ne peram nisto. So svekrva mi se dogovorivme da peri koga ke se porodam da ne mu stojat alistata dolg period ispereni. Postelnina i takvi raboti ke isperam porano.
Имав јас првата бременост и фанелинг и скратен цервикс, примав и зреење и се породив 37+ недела. Не открија од што е фанелингот, се беше во ред резултатот. Имав дијабет гестациски, бев на инсулин па може заради поголем плод од тежина се направил фанелингот. Инаку издржав до безбедна зона и ижал прелесно отварање како за првородка Да издржете до безбедна зона само
Девојки дали некоја случајно правела вежби и какви за да го ротира бебето карлично е поставено и не сака да си се намести... 35+3 сум
Ама јас го надминав терминот, тоа е проблем сеа хаха. Сеа прашањата се само околу тоа, зошо толку се чекало тука, зошо не сум прашала за провокации, зошо ова зошо она. Мајка ми па на секој саат ми пишува, случајно да не и измакне нешо.
Фанелинг е состојба кога е ослабнат внатрешниот дел од цервиксот и дел од амниотските мембрани навлегуваат во него па настанува отварање на цервиксот но од внатрешната страна. Со тоа се допринесува за кратење на цервиксот. На сликата е делот со ѕвездичка обележан.
Dobro vecer devojcinja, mi kazaa malku namalena plodova voda, znaci se mrdnav, dali nekoja od vas imala namalena plodova voda
Претпоставувам дека ги имаш правено во МАНУ, не можам баш да ги протолкувам, ама во тоа што пишува во Интерпретација мислам дека ти се супер и дека согласно ваквите резултати немаш потреба од терапија.Ама да не грешам, затоа што малку ми е тешко да ги протолкувам.Јас моите ги правев на имунологија и некако ми беа полесни за читање.
Јас.. дојдов до 3цм да е водата, а со 2 се хоспитализира, среќа после 2недели беше исто 3цм, не се намалуваше ама сега веќе влегов во безбедна зона. Треба да имаш сега почести прегледи, да пиеш мноооогу течности. Која недела си? Бебе како напредува?
Јас денес со нов проблем.Бев на цтг и тоновите на бебе почнаа да паѓаат.Среќа што за некое време се оправи отчукувањето.Но кога направивме ехо, бебе воопшто нема напреднато од минатата недела ниту грам, минатата недела беше 36+3, што беше за два дена понапред, а денес исто одговара на 36+3, а треба да биде 37+1.Не е проблем што е неколку дена наназад, туку дека сите мерки па и тежина се баш исти како и минатата недела.Има ли некој вакво искуство? Од што би можело да биде? Плодова вода е во ред, постелка добра но со лакуни, ддимери и крвна слика ми се исто добри.Да додадам дека имав огромен стрес овие денови, па не знам дали и тоа би можело да има било какво влијание.Веќе не знам што да правам, периодов ми е ужас, ќерка ми уште е во болница, а докторот вика ако продолжи вака ќе мора да ме породат во вторник
I kaj mene e isto ako ti e za uteha sekoj den me budat so ista recenica ajde deneska moze ke bide do vecer nisto ne se znae ,potoa sleduvat zelbite na familijata koj koga ima rodenden pa aj na mojot rodenden mislis na kopce ke pritisneme i ke izleze samo nervoza mi stvaraat sekoj den
Ајде пополека ќе биде добро. Многу ми е жал што поминуваш низ стрес...ама има и такви моменти во животот само мора да бидеш јака и да останеш позитивна. Што побрзо да се опорави малечката со лесно и со помин да е. А за бебка не се секирај и да треба порано да се породиш мислам дека веќе во безбедна недела си. Те гушкам и ти праќам позитивна енергија ❤❤❤
Веќе си фул терм така да не е страшно и да те породат, бебе си е созреано.Не се плаши @Pamuk dete Мила не се плаши смири се.Мислам дека ти го разбирам стравот и можеби знам од каде потекнува ама сигурна сум дека немаш потреба,само смирено.И ти си веќе скоро во безбедна зона,ама бебе може да си тера сеуште.Не е така страшно што е намалена плодовата еве и кај Бубиш е, ќе ја следите и се ќе биде во ред.Иии тргни се од Гоогле