@Misskirova имаше проблем како тебе и знам дека во Ремедика и одобрија некои таблети од кои имаше огромно подобрување, ако види ќе ти каже ако не, пребарај во темава наназад.
Иста недела бев кога ми одкрија намалена плодова вода, беба кај мене помала 2100 ама како што ти кажав, после две недели контрола имав зошто наводно за недела дена не можи да се смени нешто многу драстично.. не мислам така аамаа они се доктори. На тој преглед ти кажав беше останато на 3цм ама и да пукнеше/пикне сега водењак или да се намали подолу од 2цм, не е страшно, оти сега сум 38+0 од утре. Така да, пиј многу течности, и одмарај на лева страна, чим издржите уште недела дена, после е се полесно, а и сега да е, твоето си има таман килажа и воопшто не би имало проблем. Еве јас, изгурав од тогаш 3 недели.
Jas vo sabota odam za brisevi pa ke si go prasam doktorot sto mozam da pijam oti ne se izdrzuva. Denes sum kako malku podobro da ne se urocam.
Стомнароска ми рече мене можеш слободно да се напиеш Фамосан 20 кога имаш болки и мн киселини.Сеуште трпам не сум се напила ама ако ептен неможеш да издржиш можеш да се напиеш.Прашај си го докторот пак да не ти е на мисла
Jas se rebram za famosan odamna ama majka mi odma ne ti davaat toa da pies, ama sega ke si go prasam doktorot sto ke me poraga belki ke mi dozvoli. A maticnata ne saka da cue da pijam
Fala ti mila na odgovorot malku me smiri, ke pocnam so poveke tecnost, nikoj ne mi kaza za toa, i daj boze da bide vo red kaj site i ka mene
Да, Симонида ми даде последните недели да пијам Фамосан и ме спаси. Плодот е веке голем немаше никаква штета фала богу . Така да збори си со доктор нека најдат чаре. Јас завршував на инфузии од што неможев да јадам ништо . Ама мене ми најдоа и камења во жолчка па се беше насобрано.
Vo interpretacijata Se navedeni samo DVa heterozigot mthfr c677 I FGB... Drugite sto oznacuvaat pojma nemam... Se nadevam deka e Dobro deka nema nesto opasno denes ke odam kaj gerasimova vo remedika pa ke vidime sto ke mi kaze
Тие што се означени со [=]:[=] се немутирани т.е се во ред. Имаш само два мутирани, тие што ги пиша погоре. Ако се сеќавам добро ти дадоа веќе поголеми дози на метилирана фолна и б12 бидејќи според ситуацијата докторот веројатно претпоставил според резултатите од хемостаза дека е можно да се работи за мутации. За мутациите ти препорачувам ако можеш да најдеш термин кај др. Јани на трансфузиологија во Скопје, тој најмногу се бави со мутации кај трудници.
Da sekako ke se potrudam da napravam konsultacija so nego, ama megu vreme moram da konsultiram privaten transfuziolog Vo slucaj da treba terapija so kleksani da mi vklucat odma, ne znam Dali za ovije mutacii Kako mene davaat kleksani, Edna clenka gi Ima isto moite mutacii ne I dale kleksan samo aspirin preku den I metiliranite vitamini sto jas veke tije I gi primam ..
Мила не се секирај, ќе ти кажат ако треба терапија. За кај Јани, ретко се начекуваат термини затоа земи си приоритетен и ако не се лажам во понеделник е во амбуланта, јас скоро секогаш така одев кај него.
за свекрви молимте не ми збори само дрдори оваа мојава ама валда дека ми е второ не се умарам мене не ми збори за бебето него ете за други работи последно пред пола саат " на телевизија говорија оти е мн здрво малечките деца да си ги мијат рацете " што д аодговорам јас на тоа .....демек ние од планина сме не знаеме демек она да не беше керками со неизмиени раце ке шеташе .....абе остави го таму нека лаат па и ти а за пораѓање мене пошто само меше имам и тоа уште од 7ми бајаги ми рипна уште од 7ми н аработа ме пораѓаат пациентите и ме прашуваат кога како колку а одев до прошла недела 37ма на работа ........ Мани тоа па и ти вика ти тука ке се породиш проститулук на максимум пуштен
Zdravo, bremena sum 9 + 4, od ponedelnik simptomite koi gì imav macnini, gadenje, povrakanje , bolni gradi mi prestanaa( traea 2,5 nedeli) sega sum vo panika, neznam sto mi se slucuva, osven blaga glavobolka i bolki vo stomak, povremeno bolni gradi nemam drugo nisto. Strav mi e da ne nesto nee vo red so bebceto. Imase srceva reakcija pred 3 nedeli. Ima li nekoj kako mene? Vi blagodaram
л луѓето незнаејки и сакајки д апокажат грижа понекогаш ствараат поголема нервоза наместо да си стојат по страна и да се стрпат .....ама не може секој да има осет за тоа на жалост понекогаш најблиските ни ствараат најголеми нервози