Pa i jas taka mislev ... A nekna koga zakazuvav i prasav a toj za streptokoka veli a toa preku nos vo lab ke odite... Tuka takva praksa imaat. I mi padna cudno ... Jas vo sabota odam da mi gi zemat vaginalen i cervikalen i ke go prasam doktorot i deka mk i jas kolku sto znam od perenium. A odam kaj doktorot sto ke me poraga, za toa. Nekoj raboti ovde se mnogu porazlicni i cudni
Haha ne beee. Toa e drugo toa se brisevi od nos i grlo koga sme razboleni, nastinati. Ovaa e druga streptokoka vaginalna. Ima mnogu vidovi na streptokoka. Zosto bi ti zimale od nos koga od vagina ragjas
Ne e cudno samo gi izmesala/le rabotite. Ima mnogu vidovi na streptokoka, ginikoloski se znae od kaj se zima, od nos e koga si nastinat. Sekoja vtora nedela na decava vo gradinka/skolo gi nosime na brisevi za grlo i nos... Nekako cudno mi e ginikolog da i kaze od nos, moze ne razbrala nesto..
Знам дека има мн видови на стрептокока ама чудно што така и рекле.Си викам може не ја разбрале дека друга земја може другше функционираат
Koj znae ama od nos sigurno ne ragjame A se znae zosto se proveruva toa, za da ne dojde do infekcija na novorodenceto koga ke pominuva preku vaginalniot kanal. Btw, opsto zboram ne na tebe go iskoristiv citatot
Ne. Znaci se javiv da si zakazam za brisevite. I mi gi spomnuva samo vaginalen i cervikalen bris. I i velam a dobro toj za streptokok. A toj vo lab ke si pojdes od nos se zema. Znaci i potencirav deka mi treba termin za posledni brisevi pred poragaj sto se pravat. Mnogu ubavo si kazav. I pocna da mi kazuva i sto drugo treba vo lab da pravam kako urinokultura, ispituvanje na stolica, hepatitis B, biohemiska analiza na krv. I samo u rekov ok, ama sekako planirav doktorot da go prasam sega koga ke odam, zosto mi padna mn cudno
Чудно е оти нели се прави баш за ако е природен пораѓај, доколку бебе закачи да се даде одма шо му е потребно. Нема логика иначе.
Bev denes na pregled, ne me dodrzha mesto, sabajle imav kafeav iscedok. Otvorena sum 1.5cm,omeknato e grloto na matkata, so mirno ctg... Me izburicka malce vnatre, me raskrvari, sega imam tapa bolka.. Se dogovorivme sledna sreda pregled pa rece togas kje go zabrzal procesot pak vaginalno ako ne bidne do togas. Se nesto mislam deka nema da docekam sreda za pregled, kako da e pocnat procesov...
Neznam posledno i doktorot sto ke me poraga mi spomna bris od nos i si rekov moze i toa plus si baraat ovde za priem vo bolnica. I sega koga se javiv taka mi kaza sestrata i ostanav zacudena. I mene mnogu mi padna cudno da bidam iskrena mi nema logika nikakva. Pa posle si velam moze i preku stolicata ispituvaat toa pa ke se vidi dali ima streptokok. Pojma nemam ama znam edno deka ke si prasam ne ostavam taka
Која недела си? Далеку е среда, ништо чудно де да не се отвараш уште до тогаш ама ајде кај и да е ќе биде. Мене ме отвараше бабицата 2цм со првото со рака, ако планирал така да го забрза процесот ау
I mene mi nema logika. Zatoa ke si prasam sega koga ke odam. Neli se vika toj GBS bris ... I toj se zema perianalno kolku sto znam jas .... Posekako ne planirav da ostavam taka. A ako si baraat plus od nos za priem toa e drugo.
Taka nekako, buricka nesto... 37ma utre vleguvam Ajde kako bide taka, koga kje se resi da izleguva, neka izleguva..
Да знаеш дека ова го сметаат ко механичка индукција, значи може, ама не мора, да добиеш болки во следниве 24 саати.
Da.. Rece deka sega ne go napravil toa ama sledna nedela kje isprovociral za da pocnel procesot. Neka bide samo lesno daj boze I kako sto treba
Nisto ne sum spremna, se vrtkam, se trtkam Abe nisto ne mi odi da spremam... Valjda taka psihicki me tera da si odlozhuvam..
додуше мене ме спремаат за царски во Систина и вчера на потпишување сестрата ми зема брисеви од нос и грло за доколку има нешто ми ординираат антиб и се исчисти .....па така и ваму кај што ке се пораѓаш може имаат пракса саде здрави родилки да им се кој ги знае али за вагинално раѓање секако е стрептокока во перинеум да не е присутна