Da ne ti zemale za kovid? Znam deka proveruvaat toa seuste, dur sum cekala vo cekalna za pregled imalo zeni sto gi primale za poragjaj i obavezno kovid test prvo im pravat.
не за ковид е брз антиген што се зема на денот на прием ова беа брисеви од нос и грло за проверка за бактерија а тој за ковид ми го најавија за понеделник на ден на прием
Мене за стрептокока минатата бременост на ГАК брис ми зедоа со стапче, но внатре вагинално го ставија. Без спекулум. Сега во Ремедика ќе видам како ќе биде.
Исто и мене, две бремености исто ми земаат со такво како стапче за уши, нема шанса да е во нос за стрептокока, тамо се земаат брисеви за дишните патишта ако има бактерии, никаква логка нема, 100% проверуваат нешто друго мада аман претерано и бараат секакви испитувања, само за стрептокока ми зедоа сега мене и толку.
Дали знаеш која е цената на овие брисеви? Не ми се иде кај матичната само за брисевите ама пак да го испланираме буџетот
Кога треба да одиш? Јас сум следната недела, па ќе пишам колку ми наплатиле ако не одиш пред мене. Ич не ми текна да прашам колку се За тие брисеви што ги земаат на крај на прво тромесечие платив над 4000, се надевам дека за овие не е толку.
И јас сум следна недела ама најверојатно после тебе, некаде при крај на неделата ќе бидам а не знам ни дали одма ќе ми земе брис туку само си претпоставувам, цело време збориме само да дочекаме 34та недела за друго уште не сме се осмелиле да разговараме. Ама еве се држи цервикс се нема намалено така да ќе дојдеме и до 34та
Ќе дојдете, и јас чекам да прекрши таа недела, па ќе чекам да дојдам до 36-та за да влезам во деветти и така посакувам полека полека да дојдам во сигурна зона. За два дена сум 34-та, издржа и мојов цервикс досега Ќе бидеме добро
Значит девојки од кога имав цтг мака мачам на две места каде шро ми беше поставено, ми се направи иритација и никако не поминува, многу сум осетлива на кожа, одма чудовишта ми излегуваат ама сега од чешање веќе недела дена, си направив рани на тие места, булвално рании не знам со што да мачкам. Ако на тоа место се пипнам, застане ладтикот од хеланкитњ, толку е, се чешам како луда и после ме боли. Купив некоја маст као против чешање, полошо. иначе се осеќам преморено, немам повеќе снага, не знам за одмор, малава заспива во 8-8:30, наместо да си легнам и одморам, за мене секогаш има нешто работа, сњ нешто не ми е под конец, аа не можии не можи со мало дете да е нон стоп средено ама објасни му на мозоков дека не треба ѓмогу замарање. Нозе ме болат од стоење на нив, не знам како вени немам проширени, за тоа на вагина вениве стрчат. Ако не се породам со еден напон, дефинитивно нема врска активноста. Змислете, на тоа тргање кревети, чистење, мала оставила цевка на земја и се насобрале мрави, нервен слом кога не доживеав, од каде ли се створија во ро од 10 минути. Тргна маж за на работа, само чекав да заклучи и јас фатив сама да преместувам намештај, ќе си пукнев од мака зошто да ми дојдат дома. Со душа ја чекам Палешка, тешко ми е веќе се, ќе соберам сили од сабајле и вече кун вечер се гасам. Пак мирнаа е нешто денес, чат пат ќе се јави ама не како што она знае.
@Viveki @Starchild @*malenavolena*87 многу ви благодарам на подршката, навистина многу ми значат зборовите на секоја од вас.Да не беше форумот, навистина многу потешко ќе ми беше. Јас чекам вторник да дојде, па да видиме што ќе биде, ама најверојатно тогаш и ќе биде.Само да издржиме барем овие денови. Ефремовски ми рече дека нема да биде тука овие три дена, па ме интерисира што доколку треба да се оди на итен царски, кој би ме породил тогаш? Морам само да кажам, колку и да ви е тешко во овој период, пробајте да не се нервирате баш за ништо.Неверојатно е тоа колку бебе осеќа. И секогаш спијте на лева страна и на не многу тврд кревет.
Фала, Дај Боже само се да биде добро.Па вчера кога бев на цтг и кога немаше баш добар проток на крв, докторот не знам колку пати ми повтори да не спијам на грб и не на тврд душек.Баш и кога легнав ма кревет за ехо, ми рече е ова е најлошо за бебе, на грб и на тврдо.
А да,на грб не спијам,цела бременост сум на страна,колкови ми се распаднаа ама тоа е јбг.А за тврдо незз јас баш на тврдо спијам.