И јас исто, за на грб секако знаев, а ова што кажа не на тврдо и мене ме изненади.Но кога е се во ред, мислам дека ништо не пречи.Колку има што спијат на грб, па пак и е се ок.
И јас на тврд душек спијам, инаку ме болат колковите повеќе. Баш ќе ја прашам мојата докторка што мисли за тврдово, баш ми нема логика. Ај на страна спиење, да, спијам само на страна.
Fala mnogu na objasnuvanjeto ❤️ bev vcera kaj Gerasimova vo remedika taa mi kaza deka nema potreba od kleksani da si prodolzam so toa sto go pijam metilirana folna 1000, metil b12 1000 I aspirin preku Eden den.. ne znam Dali da pobaram uste edno mislenje..
Ako ti e misla pobaraj si uste edno mislenje. Ama toa moze da bide i mec so dve ostrici mila. Sto ke pravis ako toj drug lekar ti kaze treba kleksani. Na kogo togas ke mu veruvas. Togas bas bi se nasla vo nebrano.
Јас легнувам на страна, но деновиве знам да се разбудам на грб :/ Офф топик , аспираторче за носе какво препорачувате веќе искусните мамии и чешле на чико она со природни влакна или?
Citajki ovde niz forumot naidov na mnogu razlicni iskustva, nekoi primale kleksan pak los ishod imale, nekoi ne primale super pominale nema nikakva garancija.. vo odnos na moite mutacii citav I drugi clenki sto gi imale istite ne stavale kleksan samo vitaminite I nemalo problem... Sum bila kaj poveke doktori da zemam mislenje I na site odgovorot bese mutacii nemaat samo tije sto ne proverile ....iskreno Se nadevam deka se ke bide dobro covek ke si izmori barajki odgovori a vo medicina izgleda nekoj raboti nemaat odgovor.. sto bi pravela vo slucaj drug doktor da mi kaze poinaku pa sigurno bi odela na treto I presudno mislenje I seto toa e Kako zacaran Krug
Чешлето на Чико е баш така за првите месеци, како за галење Јас тој го користев и после кога и порасна коса а то беше дури после годината си се чешлавме со стандард. За аспираторче за носе за отпрвин го имав од Чико со тоа што се шмука со уста нели и бебе како бебе ке го фатиш и нема кај да бега и ке ги истргаш мрсулчињата. Е кога потпорасна и кога беше невозможна мисија си го набавив онај аспиратор за на правосмукалка Носко и сега ќе прај 4 год и по потреба сеуште го користиме.
Ве читам за спиењето на грб, и јас спијам на страна ама знаат некгоаш ептен да ме болат колковите и знам да легнам подисправрно со неколку перници на грб. Ова океј е? Како на сликата 45степени.
Јас со првото користев од Дм едно со природни влакна од коза мислам беа, сњга и за ова ќе зеам такво. А аспираторче на чико имаме, ептен е меко кај делот што е за носе, само некој електрични, врска немаат.
Лежењето на грб кај секој различно делува, иако генерално не се препорачува. Ама ако не ви одговара верувајте дека одма ќе приметите. Јас кога лежам на грб подолго се губам, па така прегледите ми се со прекини. Легнувам на грб, почнува прегледот, почнувам да губам боја на лицето, па прекинуваме со прегледот, па се вртам на страна малце да се соземам, па продолжуваме со прегледот. Цтг досега само еднаш каде и јас и бебе се изгубивме скроз па мораше да прекинеме, здравје боже кога ќе дојде време за пораѓај не знам како ќе правиме. Ваљда си има врска и поставеноста на бебето и градбата на телото. Ама нема шанси да не приметите доколку ви ствара проблем.
Aspiraror samo Nosko za na pravosmukalka sto e. Za ponataka definitivno najdobro nesto e. Nas toa ni e spas a ima 6 godini. Za novorodence moze i ne treba do tolku silen moze i Nosefrida sto e so smukanje t.e ti da vleces so usta.
Nemam iskustvo so tematikata iskreno. Nemozam mnogu da komentiram okolu toa. Samo so lekarite sekogas moze da bide mec so dve ostrici. Eve si istrazuvala dosta i ke si odlucis
Lele ista sum potpolno te razbiram. Eve dolgo vreme se mislam istrazuvam kaj koj doktor da odam do kraj na bremenost.
види како ке направиш ама од мое искуство Систина не признава ништо од надвор За Ремедика не знам да не ти излезат џабе брисевите од матичната .Вика имаме ние лабараторија и ја правиме на ден на прием за царски и целата лаб сем ковид тест ти е во цената за пакетот царски
Jas pocnav da se budam na grb. Sega stavam pernica pozadi grb i valjda ne se vrtam. Inaku koga ke legnam na grb mi e najubavo. Uzivam, nisto ne me boli ako prethodno na strana me bolelo ke se svrtam na grb sve pominuva.
Ете мене највеќе ми прија на грб, нит имам притисок на карлица,можам да дишам, одмарам така повеќе со нозете на горе, јас на лева страна умирам од болка, повеќе го гмечам бебе така имам чувство. Не знам.. две бремености на грб истерав. А за душекот, шо не ќе измислат ново аман веќе, да не треба оти така препорачувале на меко, да се менува дупеш ако е тврд. Глупости. Не знам таму кај тебе како е ама ова шо има го прават Мк е претерано според мене, ги отепаа од еден куп информации, препоракии, разни витамини, разни прегледи, само стресови.