Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    излези од тој зачаран круг
    медицината не е математика 1 + 2 најчесто не е 3
    а резултатот го знае само Бог

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Vistinsko izmacuvanje e,pricinata za naseto odnesuvanje ja gledam samo vo izgubenata doverba vo zdrastvoto

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.013
    Допаѓања:
    8.488
    Ova za dusekov mene mi nema logika. Site ortopedi preporacuvaat deka na tvrdo da se spie e poubavo. Jas na tvrdo spijam i koga legnam na meko stanuvam cela ukocena. Mene licno mek dusek ne mi odgovara.
    A toa na leva strana sto se preporacuva toa ne e samo vo bremenosta, tuku i taka. Togas teloto ima najdobar protok i cirkulacija. Ama ajde spij celo vreme na ista strana ima da ti skapi kolkot :?:.
    Ako si napreduva bebe super jas ne gledam pricina zosto ne bi se spielo na grb ako ti odgovara i ne te gusi ili nesto.
    Na koj kako mu e zgodno neka si spie toa e moe mislenje :)

На Маја Т и Starchild им се допаѓа ова.
  4. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Tocno golema vistina kaza...ama tesko e na umot da mu naredis da ne misli da ne se zamara da ne bara odgovori, epten tesko

На *malenavolena*87, *Milicka* и rikimiki им се допаѓа ова.
  5. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Од која населба си? И која недела си? Јас од почеток на бременост отидов кај Исјановски он ми ја води бременоста...ок е нема гужви, дава упати....за скрининзи одам на друго место(прави и он со мајка му ама на приватно наплаќа).

6. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Gjorce. Jas ke se poragjam vo Sistina zdravje boze pa rekov i tamu da vodam bremenost i se kaj eden ist doktor da e. A ne vaka trcam od doktor na doktor bezveze...

На *Milicka* и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.661
    Аспираторче за нос од Чико користев и супер беше, сега др здравје планирам ако има повеќе секрет да му го чистам со физиолошки и шприц, најуба работа, се излегува, чешле нз од чико мислам имав ама немаше ич коса немаше потреба :)
    Јас на грб немам воздух, легнувам малку и се гушам, а бебе е уште мало да речам пол кило е ама изгледа притиска кај што не треба, на лева исто тешко дишам, најубо ми е на десна страна, ама менувам :D

8. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Јас прашав баш овде на форумот дали во Систина ќе ми прават проблем со анализи од други лаборатории во мојот случај државна и ми одговорија дека нема проблем. Стварно немав проблем ги покажав на докторката и ги прегледа..

9. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Аха епа ок ја разбрав матичен бараш....Од Систина Дракулевски ми е мн.ок.

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Аспиратор од старт можеби и нема да ти треба, ќе си купиш понатаму.
    Јас Носко не сум користела, само јас сум влечела, сме немале потреба досега.
    За првата бременост брисевите ми беа од ГАК, а и сега докторката ми рече ако сакам да си ги направам кај матичниот. Не бараат да се баш од Ремедика, најверојатно бидејќи брисевите не влегуваат во цената на пакетот за припрема.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Abe i maticen baram da mojava za penzija e veke... Drakulevski e dobar da, mnogu mi pomogna fala mu. Neznam samo dali e ok i za carski... Jas sakam kaj istiot da si odam do kraj, dosta mi e od doktor na doktor. Taka i so prvata bremenost bezveze samo i na kraj nikoj nekese da me porodi vo cair

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Носко ама не ми требаше од одма. На почетокот земав онакво округло , со пумпица ама не ми изгледаше практично, а немаше ни потреба.
    Тие каде што сама треба да влечеш искрено мене ми беа грозни и ден денес ми се.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.444
    Допаѓања:
    18.694
    Зошто никој не сакал да те породи во Чаир?

14. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Imam pisuvano niz temite..

15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    И јас ги имам овие бубачки. Имам претходна бременост износена без проблем, никогаш не ни имав проверено хемостаза и д димери. После бременоста имав некоја стоматолошка интервенција при која што многу крварев и стоматологот се посомнева и ми рече да испитам гени за тромбофилија и хемостаза со д димери. Испадна дека имам и хомо и хетерозиготни мутации, вкупно 6, а ана, афа, хемостаза, д димери во ред.
    За терапија откако забременив се консултирав со тројца гинеколози, тројца трансфузиолози и имунолог. Еден од трансфузиолозите и имунологот сметаа дека не треба да земам никаква терапија, сите останати беа за клексани.
    Иако и јас мислам дека моите мутации не се за клексани, според тоа што го читав и според најлогичното објаснување од имунологот, сепак преовладуваше мислењето на повеќето специјалисти дека треба да примам и сега си се боцкам.

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.444
    Допаѓања:
    18.694
    Не знам што се случило,но јас во двете бремености одев и одам кај повеќе доктори. Па никој не ми правеше проблем ниту за породување со породување со првото , ниту ми искоментирале нешто.
    Ме прашувале за скрининзите кој ми ги правел и кој ми е матичен.

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Чешле и четка имам од бејбилав од дм, ем поевтино од тие на чико ги земав, ем според мене се поубави.
    За редовна тоалета на носе доволно ти е само да капнеш физиолошки пред цицање/пиење млекце, а за чистење секрет само носко за на правосмукалка. Сѐ имам пробано, како ноското ништо не чисти мрсули. И не е ич агресивен метод, баш дека е контролирана силата на влечење, за разлика од механичкото каде многу пати посилно повлекуваме со цел да извадиме повеќе секрет.

На princess5 и Starchild им се допаѓа ова.
  18. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Zamisli da ne bila taa stomatoloska intervencija nikogas ne bi proverila I ne bi znaela ama nekogas kolku da vleze crvot malku treba I posle trpaj si glava sta bi bilo kad bi bilo

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Ste koristele li Poliginax vaginaleti? Na niv pisuva nesmeat da koristat trudnici. Imam neprijaten miris dole i gakite celo vreme mi se mokri. Se javiv kaj maticnava i preku telefon mi kaza da gi zemam... Nekako skeptik sum..

На Pamuk dete му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    742

Ги користев до 14та недела, здраво право момче родив.
    Чим ти ги препишал гинеколог користи ги ваљда нема да ти препише нешто што несмее трудница:)

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.