излези од тој зачаран круг медицината не е математика 1 + 2 најчесто не е 3 а резултатот го знае само Бог
Vistinsko izmacuvanje e,pricinata za naseto odnesuvanje ja gledam samo vo izgubenata doverba vo zdrastvoto
Ova za dusekov mene mi nema logika. Site ortopedi preporacuvaat deka na tvrdo da se spie e poubavo. Jas na tvrdo spijam i koga legnam na meko stanuvam cela ukocena. Mene licno mek dusek ne mi odgovara. A toa na leva strana sto se preporacuva toa ne e samo vo bremenosta, tuku i taka. Togas teloto ima najdobar protok i cirkulacija. Ama ajde spij celo vreme na ista strana ima da ti skapi kolkot . Ako si napreduva bebe super jas ne gledam pricina zosto ne bi se spielo na grb ako ti odgovara i ne te gusi ili nesto. Na koj kako mu e zgodno neka si spie toa e moe mislenje
Tocno golema vistina kaza...ama tesko e na umot da mu naredis da ne misli da ne se zamara da ne bara odgovori, epten tesko
Од која населба си? И која недела си? Јас од почеток на бременост отидов кај Исјановски он ми ја води бременоста...ок е нема гужви, дава упати....за скрининзи одам на друго место(прави и он со мајка му ама на приватно наплаќа).
Gjorce. Jas ke se poragjam vo Sistina zdravje boze pa rekov i tamu da vodam bremenost i se kaj eden ist doktor da e. A ne vaka trcam od doktor na doktor bezveze...
Аспираторче за нос од Чико користев и супер беше, сега др здравје планирам ако има повеќе секрет да му го чистам со физиолошки и шприц, најуба работа, се излегува, чешле нз од чико мислам имав ама немаше ич коса немаше потреба Јас на грб немам воздух, легнувам малку и се гушам, а бебе е уште мало да речам пол кило е ама изгледа притиска кај што не треба, на лева исто тешко дишам, најубо ми е на десна страна, ама менувам
Јас прашав баш овде на форумот дали во Систина ќе ми прават проблем со анализи од други лаборатории во мојот случај државна и ми одговорија дека нема проблем. Стварно немав проблем ги покажав на докторката и ги прегледа..
Аспиратор од старт можеби и нема да ти треба, ќе си купиш понатаму. Јас Носко не сум користела, само јас сум влечела, сме немале потреба досега. За првата бременост брисевите ми беа од ГАК, а и сега докторката ми рече ако сакам да си ги направам кај матичниот. Не бараат да се баш од Ремедика, најверојатно бидејќи брисевите не влегуваат во цената на пакетот за припрема.
Abe i maticen baram da mojava za penzija e veke... Drakulevski e dobar da, mnogu mi pomogna fala mu. Neznam samo dali e ok i za carski... Jas sakam kaj istiot da si odam do kraj, dosta mi e od doktor na doktor. Taka i so prvata bremenost bezveze samo i na kraj nikoj nekese da me porodi vo cair
Носко ама не ми требаше од одма. На почетокот земав онакво округло , со пумпица ама не ми изгледаше практично, а немаше ни потреба. Тие каде што сама треба да влечеш искрено мене ми беа грозни и ден денес ми се.
И јас ги имам овие бубачки. Имам претходна бременост износена без проблем, никогаш не ни имав проверено хемостаза и д димери. После бременоста имав некоја стоматолошка интервенција при која што многу крварев и стоматологот се посомнева и ми рече да испитам гени за тромбофилија и хемостаза со д димери. Испадна дека имам и хомо и хетерозиготни мутации, вкупно 6, а ана, афа, хемостаза, д димери во ред. За терапија откако забременив се консултирав со тројца гинеколози, тројца трансфузиолози и имунолог. Еден од трансфузиолозите и имунологот сметаа дека не треба да земам никаква терапија, сите останати беа за клексани. Иако и јас мислам дека моите мутации не се за клексани, според тоа што го читав и според најлогичното објаснување од имунологот, сепак преовладуваше мислењето на повеќето специјалисти дека треба да примам и сега си се боцкам.
Не знам што се случило,но јас во двете бремености одев и одам кај повеќе доктори. Па никој не ми правеше проблем ниту за породување со породување со првото , ниту ми искоментирале нешто. Ме прашувале за скрининзите кој ми ги правел и кој ми е матичен.
Чешле и четка имам од бејбилав од дм, ем поевтино од тие на чико ги земав, ем според мене се поубави. За редовна тоалета на носе доволно ти е само да капнеш физиолошки пред цицање/пиење млекце, а за чистење секрет само носко за на правосмукалка. Сѐ имам пробано, како ноското ништо не чисти мрсули. И не е ич агресивен метод, баш дека е контролирана силата на влечење, за разлика од механичкото каде многу пати посилно повлекуваме со цел да извадиме повеќе секрет.
Zamisli da ne bila taa stomatoloska intervencija nikogas ne bi proverila I ne bi znaela ama nekogas kolku da vleze crvot malku treba I posle trpaj si glava sta bi bilo kad bi bilo
Ste koristele li Poliginax vaginaleti? Na niv pisuva nesmeat da koristat trudnici. Imam neprijaten miris dole i gakite celo vreme mi se mokri. Se javiv kaj maticnava i preku telefon mi kaza da gi zemam... Nekako skeptik sum..
Ги користев до 14та недела, здраво право момче родив. Чим ти ги препишал гинеколог користи ги ваљда нема да ти препише нешто што несмее трудница