Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    епа еве кај мене друг случај
    " Док носам рез од димери ,носам и рез од лабараторија во 35та недела вика не ми треба ништо од тоа правиме тазе лабараторија на ден на прием " Кога прашав долу пошто уплаќав авансно за пакет царски ми рекоа дека спаѓаат во цената сем брзиот ковид а картончето оригинал од К Група од Жан Митрев пред 4 години не го прифаќаат
    јас пак се ке однесам на ден на прием ама ете така ми рекоа

2. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    јас сум се на лева страна и цело бебе е на лева и на цтг лежам на лева
    последниве денови се разбудувам на грб веројатно затоа што левата нога скроз ми се укочува па во сон ке се свртам ама од кога сум 3то тромесечие посебно од 8ми навака лежењето на грб ме гуши до толку да баш ко што викаш се губам

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mini 23

mini 23 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    46
    Девојки искуства со паднат чеп.Јас мислам дека сабајле ми падна.После колку време се породивте ?

4. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Е така,немам намера со цицките надвор на изволте некој да ми упаѓа дома или да идам јас по соби да се кријам во своја куќа за да си наранам дете.Нема шанси.А за помош по дома нека фала ич,нит помогнала нит прашала.Кога крварев на почеток на бременост и лежев цело време еднаш не праша дали нешто треба,јадење дали имаме.Не сте виделе човек таков камен да нема осет жал за ништо.Не ми треба ич да ти кажам многу ми згрешиле со првото со сите муабети и клетви дури,и не ги сакам пак истите тензии макар и по цена да не прозбориме никад веќе,арно што им прозборев и после тоа. Чекам да видам како ќе биде,здравје само да се породам да сме добри.Ако почнат пак ќе им речам више никад да не ми дошле ако доаѓаат само за правила да кажуваат и бабини деветини.
    @Ceneva И јас живеев во заедница. Последниве две години сме сами, си направивме куќа и фала богу колку толку мирна сум,иначе до сега некој ќе настрадаше сигурно :D

Последна измена: 28 април 2023
    На Viveki, LiquidLuna, Bubish26 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. sanji4444

sanji4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    498
    Јас за првото бев во заедница и многу стресно ми беше. А заплакало бебе таа ми влегуваше во соба, да не ми требало помош, зошто плачело... Сега здравје не сме во заедница мислам дека ќе сум раат барем од "контроли на 5 минути".

На LiquidLuna, Brpbrp и Ceneva им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.013
    Допаѓања:
    8.488
    Pa jas gledam da prekutam ne deka nema raboti sto mi smetaat ... Sigurno i niv nesto im smeta kaj mene. Toa e se normalno. Ama brzo ke se selat vo stanot nas ke ni ja ostavat kukata. I sakam da si gi zacuvam odnosite kako do sega. Belkim ke uspeam :)

На Viveki и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.220
    Допаѓања:
    26.232
    И јас мислам дека процесот е почнат, се чекаат сега само редовни контракции. Иначе те разбирам подполно пошо и тука не одат со провокации, царски да не правиме муабет, до 42ра недела си тераат. 2 дена е нормално да се пораѓаш.. старосватицата Германија е, ситна е ептен, 2 дена по ходници беше да не се предаваат за царски, кога видоа кога видоа дека е скроз изнемоштена тогаш прифатија царски, а реално бебе и крупно беше за неа, за нејзина килажа и висина. Жената ја премачија.
    Ништо, оди на болница ненајавена и речи имам многу болки, мораат да те прегледаат, ќе те вратат дома ако не си спремна за останување.

8. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.220
    Допаѓања:
    26.232
    Абе и мојата не ме остава ништо кога сме Мк, они и таму не се со нас во заедница ама кога ќе дојдат на посета оти во друга град живеат, не ме остава ама мене тоа ми смета, мене ме гуши гужва, ме гуши плеткање ама тоа е. Јас не се жалам од неа дека не ми прави ништо, напротив и ја заигрува малава ама е терс карактер, јас викам дека малава мора манџата да ја изеде, она и вели дирекно бабаа ако не сакаш па има пудинг и после се лути кога ќе и се пререче, малата да не патела битно било да не е гладна само, мореееее.
    Уште еден пример: од роденден остана тортата, на малава и даваме парченце многу мало, Нина ми вика мама сакам уште јас и викам доста е не можи повеќе, она зема и огромно парче и дава ко јас да сум фриждер и мојот збор не се слуша, епааа и да чисти и да готви, шо сака нека прави све да ми е под конец ама тоа однесување не се простува. И тоа го прави кога не е маж дома, па кога ќе му пренесам после крената во носон оти ја одпеал. Дај Боже да не ти се мешаат ама баш во ништо, ни за менување памперс оти полошо нема, џабе ќе ти поможи за остатокот ако не знае за граници.
    Ама кога веќе ќе се понуди некој за помош, нека биде помош низ куќи, без коментари за дете/бебе и грабање бебе од раце оти сакало да разгледа, тоа кутрото све му се мати пред очи, ќе гледа (facepalm)

На *malenavolena*87, Sofi.ja, Ceneva и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Да, најверојатно телото само покажува знаци кога нешто не е во ред.Во секој случај лежењето на лева страна е најдобро, ама кога почнувам да се здрвувам се вртам и на десна.Јас вечер сум на цтг пак, па ќе видиме како ќе биде.

На *malenavolena*87 и Starchild им се допаѓа ова.
  10. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Се мислам да изиграм така викендов, да се јавам во болница барем едно цтг да направиме да сме начисто.
    Имав еден вагинален преглед и едно цтг во 36та мислам, до ден денес сум убедена дека беше по грешка пошо никој од познаниците тука не добил таков преглед без причина. И тогаш одговорот беше дека цервиксот е затворен и нема некои знаци за почеток на процесот. Сега минатата недела кога бев со температура, ме викнаа да проверат случајно да не има некоја инфекција, јас мислев ќе ме прегледаат вагинално, тие само крв ми земаа од прст и црп проверија и толку(facepalm) некогаш си мислам ко ептен да се удрени на штедење, не знам шо кошташе уште 5 мин работа да ме прегледа вагинално или барем едно цтг да ми направи, посекако ме примија веќе. И тука чекаат до 42ра, не знам искрено, би чекала до тогаш ама да имам барем преглед измеѓу, да ми потврдат дека се е во ред да ми е мирна главата.

11. mini 23

mini 23 Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    46
    Кажи им дека не го осеќаш бебето ,одма ќе те прегледаат,јас така направив денеска инаку нема шанса за преглед ,бидејки ми падна чепот морав да смислам нешто

На Lavender13, Bubish26 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.220
    Допаѓања:
    26.232
    Само така, јас так имав болки нередовни тогаш и со трчање на болница, после термин бев, и ме примија одма, проверија дали ми е пукнат водењак, цтг, пипкаа долу и видоа дека нешто се дешава ама не сум за задржување и ме пратија дома. Сега оти нели водата намалена бев на преглед на 20ти, иначе ќе чекав за преглед до термин, ме остадоја сега без контроли као ок е, во безбена зона си, дојди на денот ма термин, ако тогаш на термин не биде за 1 недела пак ќе имаш преглед. И јас планирам ако нешто нема конкретно да изглумам оти на мисла ми е со водава..

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pamuk dete

Pamuk dete Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    289
    Mene na poslednive brisevi sto se pred poragaj, mi izleze edna bakterija, zatoa mi gi prepisa tie, mislam treba brisevi prvo, vaka na nevideno neznam...

14. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Fala mama :hug:
    Nee tezinata ne ja pogodija, ednino plodovata voda so bese vo izobilsto ja pogodija :D

15. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Sea se vidov so ogledalo dole :$ imam bel sekret mnogu. Kandida li e neznam, ama ne me cesa, samo mirizbata sto e.. Da si gi zemam jas sepak Poliginaks ili Kanasten da zemam :^) nekako strav mi e za Poliginaks imam citano deka predizvikuvaat krvarenje, a sum 15 nedela :(

16. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    125
    Здраво, бремена сум 16+4 прва бременост денес ги земав резултатите од брисевите и ме интересира дали има некој искуство/мислење за Уреоплазма..

Прикачени фајлови:

17. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    1.636
    Denes se iznarasetav, si napraviv shopping, si kupiv obleka za izleguvanje od bolnica, posleden den mi bese na rabota, ispeglav I isprav edna tura I sega sednav.
    Da si posedi bebe uste malce, majka mu da odmori malku, da ispie nekoe kafe, da se vidi so lugje i da proseta pred da se posveti na nea :D
    Vo sreda sum na pregled, uste sea se plasam sto kje mi pika prsti I ke shiri grlo na matka, mislam mnogu bolno kje e...
    Toa od mene za denes :inlove:

На MinnieM, Alishan30, Luminary и 3 други им се допаѓа ова.
  18. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Ми се свиѓа пристапов. Ќе морам да соберам и јас храброст за вака. И јас сум со трауми од првото. Мајка ми ќе дојдеше од раб неколку саати да испере, испегла, да донесе ручек, бебе фаќаше да смени пелена или да ми подаде и викаше се знае бебе ако не е кај мајка му ќе лежи у креветче или во количка. А свекрва ми ќе се квакнеше цел ден и цел ден сакаше бебето у раце. Дека јас у најжешкото породена одма ми го зимаше и го покриваше со ќебе демек ја лошата мајка по боденце го држам само на 30 степени и дојде до степен да ми го зоврие она оверхитинг, кога го земав омлитавено со темпер 37.7 одма го расоблеков и на цицка да се врати у нормала. Збеснав. После педијатар ми кажа дека тоа е мн опасно. И после ќе ми каже не доаѓам ја да чистам доагам бебето да го видам пошо за неа го родив нели. И секој ден од 9 сабајле до 10 вечер квакната тогаш ако не се фрлив од тераса не знам кога. Сега да научам како да се понашам, ако сака некој да помогне ручек на врата нека остаи толку.

На sanji4444, Viveki, *malenavolena*87 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    166
    И јас ги користев Полигинакс ама со претходно земени брисеви на кои излезе Гарднерела.Не ми предизвикаа никакво крварење, ама според мене треба прво да те провери.

20. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    524
    Znam deka treba, ama momentalno sto da pravam do togas prodolzen viked e. Drugava nedela i ke odam kaj Simonida vo Remedika kaj nea bremenost ke vodam ama do togas da si sedam vakva li :(