Јас викав за мене дека сум миле паника. .. веруваш дека секој ден мислам дека кај и да е кога ќе одам во вц дека ќе видам крв заради тоа што сега цело време имам исцедок и си правам филмови... специјалка сум значи стварно ама пусти страв .....
Не се секирај, може и да се хемороиди и тоа внатрешни.Јас мака мачев со нив цела бременост и тоа крвишта, цела шолја, чим е запек претпоставувам дека се тие глупави хемороиди.Позз и без паника
Не се хемороиди сигурна сум од вагината беше баш провери, и имасе како кафена крв во тоалетот и на хартијата.Сега строго мирувам и се смири.Ама во понделник мора на др да одам,
I jas ke pisev deka se hemoroidi stom si napnuvala ama vikas od vaginata bila krvta Ne se sekiraj, samo smireno i odmaraj, ne si ni prvata ni poslednata devojka na koja i se ima sluceno krv vo prvite nedeli id bremenosta
@m.i.g се разбираме и јас на секое трчам да проверам, а сите ми велат уживај во бременоста ама пусти страв што ти прави. Се надевам при крај ќе се опуштиме, ама тогаш па други мисли и така без крај. Паничар си е паничар..
Devojki jas sum 9+4 i imam kako bockanje vo stomakot non stop neznam dali e normalno iskustvo nekoe ve molam....
За да биди иронијата поголема, јас никогаш не сум паничар ама баш никогаш и сите ме знаат како таква...дури и блиските ми викаат демек тебе ништо не те плаши и си многу храбра ама изгледа ова мајчинствово барем за сопственото бебе ќе ме смени. Откако сум бремена само во бебето ми е паметот и се пазам за да не и се случи нешто неа, а за се друго сум уште ладнокрвно суштество
Девојки што имате проблем со ниско железо и хемоглобин, ви препорачувам да си купите замрзната аронија и секој ден да одмрзнете и јадете по 10 зрна, а после тоа да каснете и 1 портокал. Ќе се изненадите од резултатите Мене железото до 6ти месец ми беше супер - 24, а хемоглобинот 13-14. После тоа нагло ми падна железото на 10 а хемоглобинот 11. Не сакав да земам лекови, сакав на природен начин да ги покачам. Секој ден јадев по 10 зрна одмрзната аронија и веднаш потоа и 1 портокал (може да јадете и цреши, јагоди, праски, кајсии...и тие се богати со железо). После месец и пол направив крвна слика и железото беше 17, а хемоглобинот 12. Денес повторно испитував крв и се изненадив - железо 21, а ХГБ 13 и тоа во 9ти месец од бременост. Така да ви советувам да пробате, нема што да изгубите а и природно си е природно.
Mene postelkata mi bese na preden zid i niednas ne go vidovme bebus na 4D, taka po malku zirkase samo ufceto i golemiot obraz i stvarno koga se rodi edni obraziiii ogromni hahaha a samo se macese doktorkata da ni go pokaze , ama dzabe.. sekoe odenje na pregled se nadevav deka kje go vidime ubavo, ama postelkata smetase
I jas vo prvite nedeli imav malce krv,taka preplasena vednas trgnav na dezuren pa primiv edna inekcija za zadrzuvajne na plodot i nekoi apcijna mi dadoa iako nemalo potreba od ni(ne ni trebase da gi prifatam) bidna sto bidna,koga se vrativ vo italija za sluckata mi rekoa deka trebalo da se ispita pa posle da se primi inekcijata,pomina i toa. Jas bi ti dala sovet da si miruvas i nikako da vrzis rabota niz doma se do kraj na bremenost nikako poteska rabota,se razbira ponedelnik na kontrola i neka vidat sto i kako. Mnogu trudnici imale krv vo prvite nedeli od bremenosta ne se plasi,ama odmorot tie najdobro resenie vo bremenosta
Ова како за мене цела бременост се борам со слабокрвноста и претходно ама сега потешко оди покачувањето на вредностите
Zdravo devojki eve me I mene posle dolgo vreme ve citam redovno no ne mozam da vi pisam, cestitki za site novi majki mozam da za Mislam kako se Sega custvuvaat, jas mnogu povrakam, of deneska sum 13+0 no nikako da pomine sekoj den po 3-4 pati mi dade doktorkata nekoi novi tableti no nema efekt I ne mozam veke nisto da jadam Imate li nekoj sovet
Jas pijav bedoksin b6 po preporaka na sestra sto raboti vo bolnicata kade sto ke se poragam I drugarka koja e aptekarka (plus e I bremena) I mi bese podobro. Po 2 na den, na sabajle I na vecer ne e stetno za bebeto uzivaj
И јас имав пρоблем со повρаќање мила! Следи се себеси и увиди што ти смета! Јас од κафе многу повρаќав, дуρи и од миρисот! И ниκаκо не останувај гладна подолго! Обавезно гρицκај нешто здρаво! Овошје, гρицκи, двопеκ, зеленчуκ! Уште малκу и ќе ти помине! Веќе влегуваш во дρуга фаза од бρеменоста! Издρжи!
Многу ми е жал мила, ама таκа тρебало да биде, пρиρодата си пρави сама селеκција затоа му пρестанало сρценцето на бебето да чуκа, и сеκаκо бебенцето било со аномали. Κиρетажата била неизбежна, малκу глупаво звучи κога ќе пρочита човеκ абоρтус ама аκо види малκу поназад во твојот пост ќе види деκа бебето веќе било мρтво. Ќе помине вρеме и болκата психичκа ќе се намали, сега ние што и да κажеме за утеха џабе е...
Јас имав missed abortion во 10-та недела...најпрво открија дека нухалниот набор е преголем ,а потоа и срцевата акција престана....и бесе неизбежно,мораше.сега физички сум ок,ама психички катастрофа.сите ме тешат како ете си имаш две керки не го свакај толку трагично,ама кој не поминал низ сето ова неможе да знае колку е тешко
Јас сега се враќам.Пак одив на брза помош, бидејќи сабајле пак крварев.Докторката ме преглрда и виде ембрионална кеса со димензии 8x8x4мм и со ембрион од 2 мм.Вика ништо не можеме да направеме.Можно е да е се во ред, но може и да има генетска грешка и да не се развива нормално ембрионот.Мора да чекаме и да видеме дали ќе добие ембрионот срцева реаксција.Ми рече да одмарам, ама да не се врзам за креветот и да не дигам тешко(со ова не се согласувам и мислам дека во овој момент не е пожелно да се движам многу).Во понеделник пак да одам на матичен за дополнителни испитувања и резус фактор.Јас сум сигурна дека сум позитивна, ама тука немам документи за да го докажам тоа. Исплакала сум се едно убаво кај доторката и малку ми олесни.Гледа ме целата испаничена и вика оди дома и чекај до понеделник, ама ако ти притребаме знаеш каде да не најдеш и дојди во секое време.Сега сум дома лежам цело време и така.Надевам се дека ќе биде се во ред.