Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Japonka9

Japonka9 Истакнат член

Лазаревски ми ги препиша мене исто некаде 14 недела мислам, заради клексаните.

Cherry blossom89 likes this.
  2. Macemece

Macemece Истакнат член

Maticniot genikolog mi rece da ne zemam ideos sekoj den posto mozelo da se napravat kalcifikati vo bubrezite , dovolno bilo na 3 dena

3. 0ли

0ли Форумски идол

И јас во првата бременост помалку земав, двапати неделно. Но сега секој ден. Баш го прашав гинекологот за бубрезите, ми рече нема гајле и да земам секој ден.
    Плус испитувам и не ми е калциумот висок.

Japonka9 likes this.
  4. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Па знам дека има пракса да го препишува калциумот, ама ќе си почекам да видам од кога ќе ми каже да ги почнам :$

5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@0ли од кого земаш упат за да испиташ калциум? Матичниот ми рече дека не може тој да ми даде, да му побарам на гинекологот што ми препишува клексани, ама последен пат кога бев по извештај тој не беше тука, се имаше сменето со друг шо сакаше само да ме откачи и ми рече дека не може ни тој да ми даде упат, шо знам дека не е точно.
    Преку општ матичен можам? Или мора да е специјалист? Преку трансфузиолог?

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Колку често се вртат бебињава во стомак? Имате некоја информација од доктор или да сте забележале самите?
    Знам дека беше надолу со главче, го чуствував и икањето ептен долу кај срамните влакна. Имаше некои движења попладнево и денешното икање го чуствував странично десно,како да се извртело бебето.

7. Starchild

Starchild Популарен член

Кај мене до пред некое време знаеше да се сврти неколку пати во ден.Сега веќе нема место да се врти така.Инаку за икањето ко што гледам по положба на ехо мислам дека најмногу кај што пулсира е стомачето не главчето.И јас мислев така ама испадна мешето.Мене ми е госпожа карлично еве 35+3 не мрда си дреме така и така ќе си остане и она ко брат и икањето доле го осеќам скроз.

Asja and Sofi.ja like this.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Мене ендокринологот ми ги испитува тие работи кога одам на контрола за тироидата, липиди, шеќер, коскени маркери и сè што се испитува на Ендокринологија.
    Моево ниту еднаш не е свртено досега, цело време е попречно, не мрдна во друга положба.
    Икањето го осеќам кај папокот, главата и' е лево, газето десно, а нозете точно долу на бешика.
    Така беше и во првата бременост, малиот дури во 36-37 недела конечно беше со главата надолу, инаку цела бременост попречно. Ќе видиме дали и женскава воопшто ќе се сврти.

Alishan30, IRBBB and Sofi.ja like this.
  9. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Кајмене беше со главчето на долу некаде од 28 недела, потоа во 33 недела на ехо беше карлично, потоа по 1 недела пак си се сврти со главчето на долу.
    Цело време дури е свртено со главчето надолу го осеќам икањето лево најдолу, а нозете десно најоре

Sofi.ja likes this.
  10. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Kako si zadovolna od nea? Jas skriningot sakam kaj Dimcev da go pravam nema sansi kaj drug covekeot e profesionalec za toa, iskreno ona sega pocna so skrininzi... A za vodenje bremenost sakam ona, valda nema da se luti za skriningot? Kakva e? Ne sum bila nedelava imam zakazano pa ke vidime.

11. Easter

Easter Истакнат член

Нема зашто да се лути , она ме праша првично дали сакам таму да го правам скринингот. За втор скрининг и јас се мислам за кај Димчев..
    Јас сум искрено задоволна од неа, фина , коректна, отворена , прегледите и траат околу пола саат, крева на телефон за било какво прашање ..сакав уште од почетокот да ме води ама кога се јавив имаше термин тек за еден месец , па не ми се чекаше и два пати бев кај Гордана Петровска- Систина .

rikimiki likes this.
  12. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Симонида не е почната од сега со скрининзи, напротив. Од пред некое време е и раководител на одделот за гинекологија во Ремедика. Жената е професионална и не верувам дека ќе се "налути". Ко што имам забележано колку е зафатена и колку пациенти има, не ми делува дека има време за да се лути за глупости :D
    Инаку цела бременост ја водев кај неа, сите скрининзи и прегледи ги направив кај неа, серклаж ми ставаше и она ме породи.
    Со ризична бременост од сам почеток бев. Ќе и бидам благодарна секогаш. Беше човечна, со бодрење и позитива од почеток на бременоста, па се до пораѓај на бокс.

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Кога ви почнаа болки во колкови и половина? После пешачење или од работа кога си одам почнаа мн да ме болат :worried: а само 23та недела сум. Како распадната се осеќам, мг земам ама нема ништо подобро. Денес како воз да ме има прегазено се осеќам.

14. 0ли

0ли Форумски идол

На бришење утрово малку лигаво нешто имав, мал нокт. Аман, само чепот ли е лигав? Првпат вакво нешто имам.
    Не беше некоја голема количина, како проѕирно и ептен малку.
    Не ваљда дека сега тоа ќе ме снајде :worried:

15. Love10.03

Love10.03 Активен член

Ви се случувало да имате болка околу папокот? Синоќа ме разбуди јака болка, не можев да земам позиција за спиење, сега само ме боли долниот дел од стомакот...
    Пиев магнезиум пред да си легнам
    Малку сум и под стрес никако да се смирам, не знам што ми е.
    А ме загрижува таа болка во папокот....

Asja likes this.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Не мора. Јас со првото бев кај Елена за скрининг прв, втор немаше место и бев кај Афродита, трет начекав пак термин кај Елена и она ми го правеше. Сега оваа бременост бев за скрининзи само кај Афродита, а знаеше дека бременост си водам на друго место. Не си обврзан како сакаш ти. Кај Симонида ми се падна кога бев итно во Ремедика оти прокрварев, жената е прееефина, детално се ми објасни, многу смирено и убаво се осечав, сакав искрено да продолжам кај неа ама ајде реков.
    @Sofi.ja моите уште на втое скрининг беа наместени со главчето долу и така си останаа до крај ама мислам дека до 8-9ти месец е нормално да си бара позиции, тогаш се нели поголеми и е малу потешко ама се вртеле и така, знам на една членка неколку дена пред термин и се сврти карлично и потоа се намести пак во правилна позиција и го роди природно.
    @Love10.03 да ми се случило повеќе пати, многу болно, јас испаничена бев исто првиот пат реков леле кила оти не се чувам ич ама ме прегледа докторката после кога бев на преглед и ми рече дека бебето ме притиска. Мене ми беше скроз цврсто, со саати ме болеше, на допир посебно.

Sofi.ja and Love10.03 like this.
  17. One Life *

One Life * Истакнат член

Бремена сум , 9 ти месец веќе и прележана сипаница како мала
    Кај другото детенце во група во градинка почна сипаница да се јавува, колку може да биде опасно за бебето ако ми префати од баткото :wasntme:

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Cepot e ligav da ama gust i ne e bas proziren barem mene drugarkive sega sto se porodija taka mi objasnija. Kako rozevo kafenkast najcesto bil. A moze da bide i zolto zelenkast. A imas i sliki na net da vidis kako izgleda. Ne panici odma. Iskreno ne veruvam da e cepot

Last edited: May 2, 2023
    0ли likes this.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Не е чепот, имам лигаво нон стоп посебно последниве 2 месеци. На бришење и тоа многу ама не изгледа како чепот, со првото ми беше со крв ама стваарно густо. Брисеви се чисти, шо значит тој секрет е нормален, чепот е густ како конци дебели буквално, како црв :rofl: не мора да значи дека би имал крв, но најчесто е така.

lackygirl and 0ли like this.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Jas snosti imav pak grc sega vo drugata noga. Mnogu bilo bolno toa, jas nikogas ne sum imala problem so grcevi. Malku toa i me zagrizuva od sto moze da se javivaat?