Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Не знам, јас пијам магнезиум од старт, магнезиум на крвна слика намален. Исто имам грч, трпки да не праам муабет.

2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Густо беше, се тегнеше како белка од јајце. Само немаше боја. Досега не ми се случило вакво нешто затоа и се исплашив.
    Денес 34+3 според термин.

3. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Јас имам скоро секоја вечера грч на листовите на нозете, некогаш на лева нога некогаш на десна... Џабе и магнезиум пијам не помага... Кога ќе ме фати у сон, ѕвезди бројам....

4. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Колку густо? Оти немам ни ја течнен секрет туку густичко е ама кај мене чепот беше прст скоро густина, бааш баш густо, дадов пример црв ама не црвит е слаб. Ништо, ќе гледаш како поминува времето дали има некоја промена, само чепот си се обновува така да ако не е скроз паднат, не е ни близу процесот.

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Мене па гаќиве пошо 2 саати сега наваму-натаму бев, скорооз водени. Не можам да проценам што е, првиот пат ми пукна водењакот високо и не течеше така млаз, не ни знаев дека е пукнат се додека не проверија. Почнав секоја промена да ја толкувам како почеток на процес од пуста желба да стаса беба побрзо.

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ова ме теши најмногу, не беше голема количина, колку нокт од мал прст. Се надевам дека ќе се обнови, рано ми е :worried:
    Па пробав со хартија да го допрам да видам и се тегнеше, не беше онака да не може да се тегне.

7. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Јас како првородка не знам што симптоми да очекувам за да знам дали процесот е почнат... 38ма недела ја почнав.. Последниве неколку дена се осеќам како некоја желка дека одам, ептен сум успорена, тежина ми е ептен сум бавна..
    За болки у колкови не зборам, зошто стварно боли доста... Посебно навечер при спиење вртење од една на друга страна ми е претешко и болно... Неможам многу да спијам на лева страна, ме притиска и ме боли, повеќе си ја користам деснава, и позгодно ми е а знам некогаш да се разбудам и легната на грб... Осеќам и доле болки во коските околу вагина... Последното цтг беше мирно, следно имам во недела... Не знам кога да го очекувам мали бебо, скоро се исперив, ја спремив туку речи тробицата, уште за него алиштенца за излегување да припремам и за мене...

Ме фаќа по малку страв, збунета сум, мислам како ќе биди... Се мислев дали да земам од тие трудничките курсеви, ама си реков све пишува на нет, отвори прочитај види, башка и мислам дека дополнително ќе ме збунат, сепак мислам најбитна е соработката со Докторките на самиот чин на породување. Немам преференци за продување, дали царски дали природно, како ќе донесе моментот така, докторката ми рече има услови за природно ама јас не сакам да си правам филмови зошто имам случаеви со познанички така беа убедени дека ќе е природно на крај завршија на царски и се разочараа со тешки пост породилни депресии само заради тоа дека не успеале да се породат природно...
    И друго се плашам од природното ради многу распукување... како ќе биди после тоа, не верувам дека ќе е исто по закпренувањето...

За тој мукозниот чеп секогаш паѓа пред да почне процесот или немора да е индикација, може процесот да почне и само со честите контракции?

На Viveki и 0ли им се допаѓа ова.
  8. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    1.639
    Imav I jas, I jas mislev deka e cepot ama ne e, uste e tuka, na pregled mi kazhaa..
    Mislam deka e normalno da ima razlicen iscedok, ne se plasi. Isto go imav vo ovie nedeli kako sto si ti, mislam deka teloto se sprema I laci nesto

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.233
    Допаѓања:
    24.676
    Мислам не е чепот, кај мене беше дебело колку мало прсте и како мевце, како ѓупски полжав/гол полжав околу 2-3см.

10. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Dobro ne sakav da kazam bas od sega sega, tuku deka nema sporedba so Dimcev.

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Не знам искрено дали мора да падне за да почнат контракции, не ми се верува, некои не ни приметиле дека им паднал.. кај мене беше све најнормално првиот пат, немав еден симптом деќа ќе биде, само пред легнување отидов до вц уштњ еднаш и видов чепот, набрзо почна се. Аа еве сега второротка, недела дена ќе се напраи како на вечер имам менструално јаки и во кичма, па се смируваат и преспивам ноќ мирно, сабајлњ како ништо да не било. Тоа првиот пат го немав. Тогаш само се помочав и мислњв дека е водењакот хахах па бев со торбицата на болница :rofl: испадна дека ослабени мускулите и не можев да додржам, а реално не ми се мочаше.. само си го испуштив. Мочла ме викаше мм после тоа хахах аа еве сега имам мокри гаќи и не знам што можит да значит. Све е различно. Ама болкии, она правии тоа нема промашај ни под разно.

12. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    1.639
    Ne se zamaraj kaj kogo sto pravis I koj sto kje kazhe. Gledaj da bide onamu kade sto se cuvstvuvas najsigurna, najbezbedna I najmnogu veruvas. Sekade plakjas pari I nema zosto nekomu da mu davas otcet ili da razmisluvas kako toj kje se pocustvuva..
    Simonida e odlicna doktorka, ne bi se zamarala so toa, takada teraj si I kaj nea I kaj Dimcev. Isto kako sto odime kaj maticen pa skrining pravime na drugo mesto. Ti si si sega bitna I tvoeto bebe, ne drug nekoj sto kje pomisli.

На rikimiki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Ceneva @Bubish26 @Sun&Moon @lackygirl
    Фала ви многу за одговорите. :f:
    Деновиве сум на контрола и за брисеви, па се надевам дека сè ќе е во ред. Да не трчам сега штом немам ни крвавење ни болки. Ако продолжи пак да излегува, ќе и' пишам на докторката да видам што ќе каже.

На Ceneva, Sofi.ja и lackygirl им се допаѓа ова.
  14. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    2.801
    Исто како јас да се читам пред да се породам :D јас од старт бев за природно и и кажав на докторката , како почна да наближува денот една фуфка ме имаше фатено стташна :D мислам дека кога ми рече најдобро да одиме царски нема потреба да те малтретирам , зошто немаше никаков знак дека ќе почнам да се отватам а бев 40та недела , мислам камен од срце ми падна :D толку многу лесно поминав , што за два дена буквално бев како да не сум царски породена , на крајот не е важно како ќе биде , да биде само се во ред ,затоа најдобро да оставиме на докторите да не посоветуваат како е најдобро за нашиот случај, сепак сите сме различни :) со лесно :l:

15. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    :inlove:

16. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Мешиња ќе сака ли некој да ми објасни за прво ЦТГ на Гак како идевте? Дали знаете кој ден кој др. е во амбулантата?

На Pamuk dete му/ѝ се допаѓа ова.
  17. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Ako si prelezala nemozes nikogas veke da fatis ne se sekiraj i da fati detero cim si prelezala zastitena si. Za koja sipanica se raboti, varicela li?

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.017
    Допаѓања:
    8.500
    Se obnovuva toj ne se sekiraj. Ali jas sepak mislam deka ne e cepot. I mene mi e zgolemen iscedokot vo posledno vreme. Se nadevam brisevite ke bidat cisti. Utre treba da se javam da vidam kako se.
    Inaku normalno e da se zgolemi iscedokot pred poragaj za da moze bebe da lizga niz kanal i polesen da bide poragajot. Toa imam citano :)
    @Homme @Bubish26 pijam magnezium nekogas i po dve paketcinja mavam. Nemam provereno preku krv kolku mi e ali iskreno ne ni planiram uste 3 nedeli do termin. Majka mi veli mozebi od otocite mi e sto pocnuvaat da mi se javuvaat samo fala bogu sto ne se golemi. Pritisok ok. Sekerot ok, go kontroliram. Taka da otocite mi se verovatno od samata bremenost i normalno 9 ti mesec najmnogu promeni ima.
    So lesno neka ni e na site ;)

19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    3.212
    Абе може за тебе. Секој со свое искуство.

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Ич не е битно како ќе се породиме, само здрави и живи да сме со бебињата, тоа е најбитно, но колку што не ги сваќам тука (странство) што чекаат до 42ра недела за природно, толку не сваќам што таму одма одат на царски без да почекаат кој ден или некој саат ако веќе почнат процесот.

На Srcka28, Sofi.ja, Lavender13 и 2 други им се допаѓа ова.