Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Kade odat odma na carski? Vo Gak i Cair carski samo ako ima indikacija ili ako e itno inaku ke si cekas do 42. Vo privatnite da.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Da sekoj so svoe iskustvo. Ama ko sto gledam duri i od strana doagjaat specijalno za nego, a ne pa nie makedonkive...

3. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Женски 15та недела меко грло ама цервикс добар 49см, докторката прво рече аа меко грло да измерам цервикс ама после рече добар е. Сеа ме загрижи што рече меко грло... Некој искуство??

4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.790
    Мешиња ве фаќа напнатост нервоза и сл. кога неможете да најдете нешто низ дома? Мислам дека најголем проблем ми е што не ми текнува кај сум оставила и се превртев џабе :( хормони ли се, стравот ли е незнам ама ич не се чуствувам ок ;(
    (Морав да се пожалам)

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.221
    Допаѓања:
    26.233
    Од познанички без врски дури се породени со царски као не се отварат брзо да не се мачеле, а цтг добро. Вие појќе знаете за таму де, тоа што ми кажале пишувам.

6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    10.468
    Мене и во приватна ќе ме чекаа до 42. Неколку пати докторот ми напомена дека тогаш е крајниот термин, а не 40 недела кога е уствари најверојатниот термин. Само се оди на два дена на цтг и ехо после надмината 40 недела.
    Во приватна можеби зависи само од докторот, а реално и сам да си побараш царски, може ќе те посоветува да причекаш, ама ако запнеш нема да те одбие. Тука е разликата барем од тоа што имам увидено.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не, му препуштам на мм да се замара да бара, а јас може само предлози да давам каде би можело да е :D
    Не се нервирај за глупости, ти е гајле :)

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Jas ti kazuvam od licno iskustvo. Vo Cair me matkaa do 42 nedela, a ne trebase, na kraj radi toa zavrsiv so iten carski. Mozebi cekaa paricka...

9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.487
    Допаѓања:
    8.899
    За првата бременост Симонида ми виде на ехо нешто што Димчев не го виде. И за односот кон пациент нема споредба, Симонида за разлика од него убаво ми објасна сѐ. Од кај Димчев со плачење заминав, од кај неа смирена, во ист ден, иако не беше добра работата. И кај неа од страна доаѓаат, колку пати имам начекано пациентки од Косово, Германија..додека сум чекала во чекална.

На rikimiki, Starchild и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Мешиња сакам ваше мислење.
    Следната недела сум на свадба кај брат ми, пребитен настан ми е. Во косава сум подрасната прилично и имам доста бели влакна.
    Закажав за обновување на балајажот, ама како што се ближи терминот ме јади црвот што би било кога би било. :|
    Влезена сум во втор триместар, во претходната бременост редовно се фарбав на месец и пол. Ме јади тоа бланширањето и тоа што целиот процес трае 4-5 саати.

11. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    И јас ова не го сфаќам. Пошо и да си 0 цм отворена, кога ќе почне процесот може да се отвориш од 0-10 за еден ден. А може и на 2-3 да останеш со недели, нема правило нели. Тука викаат дека терминот е надминат во 42ра, МК со полни 40 се тера на царски. Јас во мое опкружување мк немам познаничка што се породила без провокации, и на 3-4 прста отворени одма се форсираат провокации, некако како ептен да се брза, не знам зошо вака.
    Дури и знам за муабет во МК, во една болница, да не ја именувам, кај шо се тераат родилкте да даваат напон за туркање на 7-8 цм, демек побрзо ќе било отварањето. И сите после испукани и шиени. Процес е, си бара време, 20-30-40 часа тука го даваат како скроз нормална рамка за прворотка.

На Bubish26, Luminary, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. One Life *

One Life * Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    130
    Да да јас сигурно имам прележано , за варичела станува збор
    Повеќе сум за толку мало бебе како би било ако го префати

13. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Mozebi gresham so prasanjevo bidejki ne sum bremena za da e vo ovaa tema, no ve molam za sovet, mislenje i dali e seriozno...
    Pravev brisevi od vagina i cervix, na rezultatot vo vagina stoi candida species e izolirana. Nemam cesanje, iscedok.
    Matichnata me pregleda pred 5 dena ne zabelezi nisto pod spekulum, a sega eve problem
    Ke odam utre za terapija da mi dade sekako.

14. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Јас мислам не е толку страшно, чим си се фарбала претходна бременост и се било ок зашто не и сега, а и битен момент е свадба на брат. А и кога ќе видиш со сретства секакви чистиме, телефони со нас телевизори, микро не зрачи се живо и диво, воздух загаден, храна вештачка...Јас се фарбав ама не ми фати дека плава :)

На Srcka28 и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Може да имаш кандида и без симптоми. Ако не забележала матичната ништо под спекулум зошто те пратила на брисеви?

16. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Ne e nisto toa nemas potreba od panika I grizi candida imat skoro site cim nemas cesanje I iscedok znaci deka e mn slabo skoncentrirana pa duri I da ne zemes terapija ne ti pravi nikakov problem

17. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Nemam praveno brisevi godina ipol, a tolku vreme nemav praveno ni pregled, nitu pap.

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Fala mnogu

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Не е страшно сепак оди кај матичната со резултатите од брис.

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Претходно црвена се фарбав, сега плава. Се надевам дека ако појдам барем ќе фати, да не ми е џабе и изложување на ризик и горење на косата.

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.