Pa mislam deka dokolku go dois vo prvite sest meseci prima antitela od tebe preku mlekoto. I da fati toa e nema drugo. Mojot preleza na 6 godini lesno pominavme fala Bogu, ama za malo bebe neznam stvarno, mozebi potesko ke bide toa sto nema da razbira deka ne treba da se cesa i sl.
Прво ЦТГ со упат од матичен и кога ќе ти закажува се гледа кој доктор кој ден е, на упатот не пишува кај кој доктор имаш термин, кај матичниот на термини ги пишува и докторите.
Jas vo prvata bremenost redovno se farbav nemav problem ovaa bremenost isto redovno se farbam isto sum plava pred Eden mesec mi se sluci vo plavata boja stavile crna farba jas sama se farbam inaku toa go primetiv posle 10 Tina minuti I tamu Kade sto Se imav farbano veke bese fateno I morav na flizer so blansh da mi ja izednacat pak da mi bide ista fala mu na boga nemase nikakov problem togas bev nekade 11 nedela
Jas se blansirav koga imam ostanato bremena a ne znaev. I posle se blansirav pred vencavkata. Ne go pravis toa sekoj mesec pa da nastetuva. Moe mislenje nema nisto da bide. Slobodno odi sredi si se
Само што влегов во 13та недела правев балајаж. Не ми сметаше мирисот и се беше океј ,само што се укочив на столчето 5 саати..
Понеделник и четврток Ана Данева е во амбуланта. Јас кај неа одев и топла препорака за неа, жената е златна. Ако во тие денови одиш на ЦТГ она ќе ти ги види резултатите, до кај 10:30, максимум 11ч е во амбуланта. Еден ден е во амб 37, еден во 28, само ич не се сеќавам кој ден во која амбуланта беше ама прашај си, ќе ти кажат.
мешиња дојде и мојот дечко ме породија денес во 11 на сите ви посакувам леснотија и полни раце убавини
Јас имам сликнато еден распоред,но не знам колку се придржуваат до него. @rikimiki аман жено, одлучи се за доктор и отиди на преглед. Во сите теми неколку дена само за тоа се збори,па 100 пати се предомислуваш и правиш анализи кој каков бил Сите со некој доктор имаме различно искуство,додека не отидеш ти нема да знаеш каков е за тебе.
@Iris-1234 @Sofi.ja Фала ви девојки многу,се договорив да одам утре па ќе видам баш кој е во амбуланта @*malenavolena*87 честитки голем да расте мами
@deniz333 @Ceneva @Larea фала ви многу, ми олесна многу. @*malenavolena*87 жив, здрав и од Бога благословен да е дечкото. Побрзо опоравување мама, уживај во најубавиот мирис на светот.
Женски, јас имам страшни болки во плешката и врат докторката ми одобри Кетонал, ама јас сум 9 недела и некако ми е шујбе, дали некоја имала искуство и што ви помогнало?
Уф ја не знам за кетонал, а да одиш на киропрактичар?? Мене ми беше одобрен у бременост и стварно видов раат, а мачкав онаква лута крема и за болка парсцетамол. Не знам чим ти одобрил гинеколог ова??