@Starchild Да, со распоредот на @Sofi.ja се сетив дека Данева е понеделник во амб.28 Ако добро се сеќавам овој распоред е залепен на вратата на амбуланта 28.
И со првата и со оваа бременост имам страшни главоболки. Темна просторија , стегната марама околу глава,кафе ,мноогу вода. Во краен случај гинеколог ми дозволи рапидол с.
Значи во 28 се оди за ехото? Јас ич незнам како иде цела процедура првпат ми е да стигнам до цтг просветлете ме
Јас само би советувала да одиш кај доктор на кој му веруваш. Сите тука имаме некакво искуство од некој доктор. Ете на членката Димчев нешто не и видел, а Симонида видела. Кај мене пак, Димчев виде, Драшко не виде, Котларова (не знам дали она е Симонида), не виде, иако им беше укажано, Ливринова виде…така да сите овие доктори се стручни ама за жал ете и вакви работи може да се случат. Затоа, не можам да кажам, ех таа не виде, не е ок. Знам дека е добра докторка и дека многу одат кај неа. Затоа оди кај доктор кој ти влева доверба и потруди се да уживаш во бременоста. Мене оваа бременост ми беше страв нели после се што се случи, ама си викав, ќе биде се добро, ќе биде, одев кај доктори на кои им верувам и тие самите ме смируваа и влеваа надеж. Ти посакувам лесна бременост
Еве ме, пиев 2 чаши вода, лежам во темно, се напив парацетамол и Б6 и сеа чекам да помине...кај мене е проблем што сум алергична и овој период ми е ужасен, затната, плус многу ги чувствувам промените на времето, еве утре ќе врне и сè собрано...хаос сум..фала мамис на совети
Што ти пишува на упатот, која амбуланта? За таму кај што те закажала матичната, таму треба да одиш. Мене ми даваше упати само за во 37 и во 28.
Не пишува амбуланта,одвај упат извади имаше проблем со системот со мој термин.Ќе видам утре што ќе ме крстат таму на лице место.Фала ти многу
Ништо, изгледа ќе отидеш само на цтг, тешко дека без амбуланта некој ќе ти го прочита резултатот, требало матичниот да одбере амбуланта иако упатот е без термин. Цтг-то е кога ќе влезеш лево, веднаш до амбулантата за итни приеми, влези си и кажи им дека си за цтг и прашај дали ќе може да ти го прочита резултатот некој од докторите. Со лесно и кажи што ќе направиш
Taка е скроз се согласувам. Најважно е да се оди кај доктор кај што ќе си опуштен и во кој имаш доверба. Секогаш некој пропуст може да се случи, затоа ако видиш или почувствуваш дека докторот во нешто не е сигурен, колку и да е најдобар доктор, не е на одмет да се побара второ па и трето мислење од други доктори.
Како е глупава сестрата кај матичниот добро што извади и упат.Нема везе ќе видам утре што како ако ништо друго ќе ми кажат што да правам па ќе идам ќе се расправам со нејзе по незнам кој пат.Ми е смачена,среќа на крај сум па неморам више да ја гледам така често
Mesinja.... Bebeto mi e mnogu aktivno ... Dali toa znaci deka se blizi momentot ili si nema vrska toa? Pocnuva se poveke da mi se mota vo glavata deka uste malku ostana. Me faka nesto neznam dali e strav vozbuda ... Kasa popara mozokot Bitno torbata e spremna ... Barem toa ne go mislam
Па не баш.. чим се стишит значит заземена е позиција. Покрети мора да се осеќаат ама не преголема активност, тогаш значи се ближи крајот. Мене ми беше преактивно прошлава недела, баш пишав дека со главата надолу буткаше силно и тоа беше ептен болно, цел стомак ми се деформираше од ноџињата.. вчера и денес е умерена, ќе се јави дека е добро и ја снемува. Туку, мене ме болат ептен денес стидниве усни кога стојам. Вени имам набабрени ама сега имам и болка некоја чудна, изгледа оти ме притиска, имам под гради цела ракаа простор, се спуштила значи.
Bas bas e aktiven. A za bolka da ne zboram koga mrda. Tesnicko mu e veke mi se cini niz papok ke iskoci koga ke se isturka so gazeto tamu. Bar mislam deka e gazeto Ako se spustila veke se blizi momentot mila. Sigurno i polesno se dise.
И моево бебе е преактивно дење ноќе еве веќе една недела, големка е веќе и ми го поместува цел стомак Ајде ти уште некоја недела имаш и ќе се олесниш