Uste malku da, ama mnogu mi e tesko nema da lazam. Kiselinive mi se tortura. Mi nedostiga da legnam legnam a ne da sedam i spijam, ako mozam da kazam deka spijam. Prege preku den sum zaspala za cudo. Pa maz mi vika aaaa ti se odspa. Mu velam da zatoa cela nok dezuram. E sto da mi pravel, koj mi bil krv. Velam ti si kriv, ti mi go napravi ova , a ti si spies kako bebe. Mi se idi da go turnam od krevet koga go gledam kako si spie a jas po cela nok samo si ofkam i davam od kiselinive
Мешиња јас се породив, мојата втора среќичка дојде на свет. На сите ви посакувам лесна бременост и лесен пораѓај.
Мојот беше баш баш активен пред да ме фатат болките. Лудуваше и пред да ми пукне водењакот. Сите викаа последниот месец послабо активни се, но кај мене тоа не беше случај. Иако сум породена со царски рез, ден пред царскиот добив породилни болки и ми пукна водењакот, бебето на секое цтг од толку активност ги туркаше ластиците од цтг-то
Обично кога почнуваш со прегледи на ГАК треба прво да отидеш во соба 36. Таму ќе те видат на ехо и зависи од докторот ќе те пратат на цтг. Според некои доктори од 38-39 се оди на цтг ако е се уредно на првиот преглед. Ако правиш цтг ,со резултатот се враќаш во истата амбуланта да ти го прочитаат. И јас кога зимав приоритетен за 2 скрининг за соба 28,немаше ни број на соба ни доктор на него.
Ова вчера ми го кажа докторката. Вели во 9ти месец му се побавни движењата ради тоа што немаат многу место. Но пред да почне процесот почнуваат да се многу активни, односно на 2 саати одрпилика 10 пати ќе го почуствуваш, тоа значело дека веќе почнува да турка и да се спрема за излегување... И сеа штом почнува да мрда одма се фаќам за телефон да следам саат и мрдања, пуста јас не сум да ми кажеш нешто
леле не ми се верува дека следен месец е јуни. следниот месец ќе имам бебе! ме фати возбудата готовооо а богами и страв по малку
Ednas mislam tebe procitav za kiselinite i imase pisano deka si imala problemi i pred bremenost so zeludnik… cisto za edno olesnuvanje da imas za naredna bremenost Jas imam cel zivot problemi so zeludnik. So prvata kiselini imav premnogu, spiev vo sedecka polozba i jadev sladoled haha samo toa pomagase. Sega ni kiselina ni nisto. Bukvalno nisto. Si se cudev sama na sebe…taka da, da znaes ima nadez da nemas kiselini sleden pat Ti posakuvam lesen poragjaj
Ни мене, кога ќе почне да лупа кај мене нема застој и тоа си трае месеци уназад, аа со туркањето со главчето оваа недела почна мада пак не контам како да мерам движења.
Jadam i jas sladoled ama nisto. Jas sum bas nacarana. Imav cir na dvanaesetpalacno crevo radi obolena zolcka i vospalenieto od cirot mi se prosiri vo zeludnikot i mi stvori hronicen gastrit za cel zivot. So godini me lecea od zeludnik dur ne zavrsiv na bolnica i vidat deka celiot problem mi go pravi zolckata. Ja izvadiv zolckata i zaboraviv sto e bolka i sto e kiselina. Ama koga ostanav bremena kiselinite pocnaa uste prviot mesec i se pointenzivni stanuvaat. Eve cela nok pak ne spiev. Kaslam ko luda od niv mislam zeludniot ke si go pluknam. Samo radi niv posakuvam da preletaat ovie 3 nedeli i da se porodam i da se spasam od niv. Inaku mi fufka od poragajot po malju. Pocnav da mislam ke znam li da disam kako so treba ke uspeam li da turkam pravilno itn. Da stavam epidural ili ne. Mi e strav od takvi anestezii. I da recat da mora carski ne daj boze radi nekoja pricina nema da dozvolam spinalna ke baram da me uspijat Daj boze site da imame lesen poragaj i da si gi guskame bebusite veke.
Ние вчера бевме на ехо, 30 недела. Бебчо сеуште си го крие лиценцето со рачињата, изгледа е срамежлив на татко му (или инает на мене). Се е во ред инаку, за сега е во добра позиција. Ми спомнаа само дека ноџињата биле малку пократки по мерките, но дека било нормално и така. Се обидувам да не го мислам, за некоја недела имаме пак ехо па се надевам ќе е се во ред. Инаку бебчо веќе има косичка. А јас киселини, па може има некоја поврзаност сепак.
Ma ne ni znam kako bi go pravela toa. Da mozam da vi postavam video od mojot stomak da vidite sto pravi mojot nemirko. Non stop si mrda, eve go sega ika
Мојот трансверзално ко што беше поставен, цела глава излегуваше од стомак кога туркаше. Во 9ти месец веќе не беше ни пријатно тоа да се гледа