Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Zosto zreenje koga vo deveti mesec si vo beznedna zona?

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  2. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Stvarno mn ne jasni raboti se slucuvaat pa duri I da ne se zavrti I da e carski zosto vo 38 nedela.. jas imam Eden carski mi go zakazaa za vo 40 nedela za porano ne sakaa ni da slusnat ama toa bese pred skoro 10 godini Sega mn se izmenile rabotite

На Ceneva и sheis им се допаѓа ова.
  3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    35+1 ми беше мерено 2170г за какво зреење прави таа муабет жити Бога. Колку треба да има на 35+5 ццц не се потресувај жити све. Јас дури со намалена плодова вода, бебе мерено толку
    На 37+1 мерено 2600г, плодова вода повторно на граница, не ми ставија провокации нити зреење, царски ни на видику. Еве издржувам од утре сум 39+1, имавме среќа со водата си додржа беба супер долго, дури прогнозираа дека ќе се породам порано ама еве си тераме. Ти си имаш ради позицијата на бебе индикации за царски ама и тоа може да се смени, не се гарантира ама се е можно. Како напредува бебе освен што е "слабичко" по некои нејзини убедувања? Стагнира ли на килажа, па затоа се брза со царски или? Ако си качува, а се води како помало, ич да не се секираш.

На sheis, deniz333 и Ceneva им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Pa toa i jas se cudam... Zosto dve nedeli porano. Ako si e se vo red so plodova voda, protoci. Da ima nesto radi sto mora porano ok ama vaka iskreno ne gledam pricina da se brza. Mk nesto site nesto brzaat. Eve ovde vo srbija ctg mi zakazaa za 39 ta nedela a da bev mk veke ke pravev. Kaj nas samo da te traumatiziraat iskreno.

На sheis, Bubish26 и deniz333 им се допаѓа ова.
  5. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    И јас едвај најдов во Farma Plus провери ако ја имате таа аптека

6. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Najdov, fala vi :)

7. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Јас сум 30 недела и цела сум потечена, како бумбар сум :(

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Мајки со каков детергент планирате да перете? се мислам помеѓу персил прашок сензитив бебешки и ариел течен бејби.

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Jaz zemav ariel senzitiv skin tecen :)

10. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    И ариел и персил течен сенситив ти се супер.

11. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    245
    Навистина и мене многу ме збуни со тоа со здреење, си викам ајде доктор е знае повеќе од мене ама не сум слушнала до сега здреење во 9 месец зато прашав тука за искуство... сега ќе видиме за две недели што ќе каже :^) Ви благодарам на сите :l:

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Јеиии :party:
    Жив, здрав и од Бога благословен да е синко. ❤️
    Поскоро опоравување мама, уживај сега со два света во прегратки. :hug:

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    806
    Малата ми се роди 36+1 со 2080, на последниот преглед ми беше 3недели назад никој не ми спомна зреење, 4ца доктори ме гледаа, разбирам да има некој проблем порано да треба да се породиш ама ова со зреењево ми нема логика

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    1.597
    Користам персил сензитив само без омекнувач се десило да ги облечам бебињата и непеглано не ми покажале некаква реакција.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    Дали бебе може нешто да се вознемирило ? Не знам како да со го објаснам ова, нели пишав неколку дена умазад дека бутка со главче надолу, изгледа зазема позиција, тие удари беа стваарно болни, осеќај како да ќе излезе секој момент. Пишав и дека кога е активна, активна е максимално, нооо ова денес беше повеќечасовна активност, уште по болни удари,од силното туркање долу добив болки јаки менструални во стомак, кичма и кај анусот, највеќе ме чуди оваа болка кај анус. Конечно се смири после саати мавање. Многу језиво.

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.112
    Кај мене болката кај анусот беше стандард пред да почнат контракциите. Не би рекла вознемиреност туку баш како што треба:hug:

На Bubish26 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  17. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    И јас имам вакви движења последниве недела/две, многу се језиви и болката и притисокот во ректалниот дел ми се најлоши, само менувам позиции додека се смири малце пошо е неиздржливо. Кај мене се обично навечер кога ќе си легнам, или после долго седење на пилатес топката. Притисокот е најлош, како секој момент да треба нешто да пукне, така осеќам.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.697
    Бубиш може тргнало бебе да се раѓа :)
    Јас се породив првата бременост во 39+1,со лесно нека е ако почнал процесот:f:
    Ние паталци со краток цервикс се плашиш цело време,лежиш,квачиш и на крај ќе го молиш да излезе:D
    Кај мене оваа бременост е добар,а утре сум на контрола за фанелингот па ќе видам што ќе каже докторката,дали е успешна терапијава.
    Утре ќе сум 30+4,да спомнам ли за инекции за зреење?
    @Alishan30 ќе те тагнам,изумив дали ти примаше во претходната бременост?

Оли сакав да те прашам за позицијата-трансверзално. И на мене така ми искоментира докторката на ГАК на последниот преглед, ма да знам дека се вртат и тоа е само моментална позиција. Иако сега ти е во прилог за да не те притиска на цервикс, има надеж за спонтано породување?

На Alishan30 и Bubish26 им се допаѓа ова.
  19. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Нека ви се здрави и живи бебенцата на тие што се олеснивте овие денови,се радувам како за себе кога читам дека веќе се гушкате,среќа неизмерна,да даде Господ само убави мигови покрај нив секогаш! Инаку мене брат ми ме изненади,резервирал авионски карти за мене и синовите,со Господ напред во среда тргнувам за Франција,Кан поточно.Моите живеат таму и реално многу се израдував само малку сум скептична ради бременоста,во среда веќе ми почнува 30та недела,ама и престојот не е долг,3 недели,па се надевам да оди се како што треба.За во вторник закажав кај матичната,да направам уште едно ехо пред одење и толку. Апетитот инаку досега не ми се врати,сеуште сум точно +4 кг,,понекогаш се загрижувам,се плашам околу развојот на бебето,ама штом досега немав некој проблем се надевам до крај така да биде.

На KonstantinaM, *Milicka* и Viveki им се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    За летот воопшто не се секирај, доколку имаш уредна бременост, се ќе си е во ред. Како некој што во двете бремености имаше над 8 летови, можам да ти кажам дека е се безбедно. Не значи дека некој ќе ти побара, пошо мене ни еднаш не ми се деси да ми побараат потврда, сепак обавезно имај си ја со себе, не смее да е постара од 1 недела, посебно кога летот би бил за назад во Мк, пошо тогаш би била скоро 34та недела, а после 34та недела некои авионски компании не примаат трудници, некои после 36та.
    За апетит и за кг, исто не гледам причина да се секираш, јас имам 6кг качено до крај, стагнирав 2 месеци ни грам не ставив, некои паа многу помалце од мене ставиле до пораѓај, родиле бебушки здрави и прави.

@Sofi.ja @danichap ја чекам секој момент да се одлучи кога ќе тргне, само интересно е како секоја болка престанува кога ќе заспијам и имам мирна ноќ, сабајле како ништо да не било хаха сигурно процесот почнал со спуштање ниско, правење место, барање правилна позиција амаа контретно уште ништо, ќе биде.. само се уплашив оти буквално туркањето беше како да сака да излезе кроз 2 напони, преболно и прејезиво. Активноста исто ме вознемири оти со чаасови не беше смирена, еве сега јас си дежурам од несоница ама е мирно се.

На *Milicka*, Asja, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.