Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    76
    Zdravo pisav i pred nekoe vreme,može ke se povtoram vtora bremenost vcera prv pregled, 5+ po doktorat,7+ po moi presmetki . No problemot e sto imam 4 miomi edniot 6 sm. Maticniot uste pred da ostanam nesakase da se operiraat ,demek nemalo da mu nastetat na plodot,a i mislese deka nema ni da mozam da ostanam bremena. Sega vika ne se plaši može se ke bide ok, jas pukam od misli,i se raduvas od edna strana i se plašiš. Nekoj da pominal,I kako pominal da se utesam.

2. bebe2023

bebe2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2023
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    397
    I jas denes go zemav rezultatot od urinokulturata mi stoi deka imam urinarna infekcija so streptokoka vo vtornik sum na kontrola kaj Mitko Ivanovski...Inaku sum 10 nedela I se nadevam ke ja izlecam I nema da mu nashteti na plodot

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    76
    Prva bremenost pred 9 god.uredna bez nikakov problem

4. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Kako lecite kandida? Sto najdelotvorno se pokazalo? Dva pati ja imam do sega |(

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Или Микорил вагиналети, Микотрит маст или канестен. Мене Микорилот печење ми правеше и мислам дека минатат бременост уште толку отеков доле. Канестенот е подобра опција. И се што содржи шеќери отфрли додека ти е стабилизира али во бременост е доста застапена.

6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    19.729

Никако, од 13 недела ја имам на брисови. Ставав вагиналети, пиев течности сега сум 25недела веќе ја има па ја нема на две недели, се друго ми е чисто и уринокултура и урина ама ете таа си стои. На мм мајка му ми вика со здравје да си ја носиш. Благо треба на нула да донесеш, многу вода и чаеви за да не се размножува. Ама па оди не касни некогаш благо, јас си се помирив дека ја имам. Никакви симптоми немав и немам ни исцедок ни мирис, чешање ништо. На брисови ми излезе

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Канестен 3, па вагиналети пробиотик Вагилакт една кутија.
    После ова ја немаше.

8. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Брисеви чисти :party: следната недела прв скрининг 13+ ќе сум, едвај чекам :inlove:

На Isabel, lackygirl, Carolin. и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.222
    Допаѓања:
    26.240
    Беше ли? Како помина?

10. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Немам искуство со миоми, ама некако 4 ми звучат многу. Мислам дека треба да отидеш на повеќе мислења, специјалисти добри гинеколози ида видиш што ќе ти кажат. Може нема да биде проблем за бебе, ама за тебе бременоста да ја износиш може ќе е потешко. Не знам лаички зборам најубаво е да си побараш повеќе мислења. Со лесно и со среќа ❤

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Провери во Бети аптеки, јас последно од таму земав, во Железара.

На sencuk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    И јас си ја влечкам уште од први брисеви. Нема нешто што не ставав канестен, микорил, микотрит ништо џабе. Два пати ме чистеше матичната, нема тоа е ми вика нормално е да е присутна во бременост. Не знам само за прирден пораѓај како иде тоа, дали ќе може ако е присутна кандида?

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Zdravo potreben mi e sovet pak za hemostazata denes proveruvav ddimeri I hemostaza pak posle Eden mesec I pak vreminjata se skrateni ne tolku kolku sto Bea na pocetokot no pak Se skrateni se konsultitav so simonida taa mi rece deka se kratat I od bremenost vreminjata cim bebe e Dobro I Dobro napreduva nema problem da si prodolzam so istata terapija aspirin preku den I metiliranite vitamini... No jas nekako ne sum mirna Eve go rezultatot od denesnite rezultati I Dali nekoja trudnica primala kleksani samo poradi skrateni vreminja I pokraj toa sto bebe napreduva dobro

Прикачени фајлови:

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.019
    Допаѓања:
    8.503
    Ne sum bila.... Uste se mislam za koga da zakazam. Dali da pocekam ili porano da otidam. Mi deluva deka bebeto mi e voznemireno od moite creva. I crevata mi crkorat od premnogute kiselini sto gi imam. Tesko izleguvam vo wc i koga izleguvam mi e mnogu meka stolicata. Jas se cudam i kako ke dadam za ispituvanje. A toa treba da go zavrsam slednata nedela.

15. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    19.729

И јас тоа се мислев ама си викам има време штом докторкава не е загрижена многу ваљда има начин

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    406
    se javiv vo betty kaj drzavna imale tamu,blagodaram na pomoshta

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    806
    Јас имам ама само еден си го влечам со години, ми го открија кога бев бремена со второто, немав никаков проблем, ама го пратев на гинеколог секои 6мес, 9 години, сега се породив со 3то немав ни сега проблем, да отидеш на уште некое мислење сепак 4ри се во прашање

На 21kike21 и Viveki им се допаѓа ова.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.503
    Допаѓања:
    12.745
    Вие што имате покачено ТСХ пред бременост, дали во бременоста секогаш под 2 го држете со терапија ?

19. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Mene mi bese postojano okolu 3.70 pa 3.50 I Sega koga veke sum beZ terapija mi padnat na 2.. inaku sum 15 nedela

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2021
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    525
    Jas ja imam so simptomi, mirizba i sekret nekoj valda zosto celo vreme mi se mokrat gakite. Na brisevite ja nema bas denes gi dobiv rezultatite, kolku se tocni neznam no sigurna sum deka imam. Dole ednas se poglednav so ogledalo belo imav, koga gi mi gi zemase brisevite doktorkata rece imas, koga gi nosev brisevite duri i na stapceto imase belo. Kako moze da ne izleze na brisot? Zar mozno e tamu vo javno zdravje da gi pomesaat, so mene imase uste edna sto davase brisevi :worried: Se molam daj Boze Simonida da me spasi, nadezta vo nea ja gledam dosta bese macenje i nerviranje ;(