Jas se poragav kaj nea prviot pat t.e go vadese plodot I sum prezadovolna! Grizliva, smirena, otvorena, dostapna na telefon sekogas... pre,pre,pre! Moj sovet: da se poragajas kaj nea!
Blagodaram Milicka Dali piese nešto + Mene samo vitaminski mi dade,ako sum imala nekakva bolka odma na Kontrola. Jas duri i se zaboravam deka sum bremena nemam nikakvi simptomi,isto kako i so prvata
Ti blagodaram planiram sekako i drugo mislejne,I dr.taka vika nema na bebe nisto da mu nastetat,no dokolku ne se razvivalo dobro da go abortiram,I toa onaka si go kažuva kako nisto da ne e pa bebe e toa ne kamce . Jas sakav da se operiram pred da ostanam,no mi rece da čekam i eve... Sega za sega e dobro nemam nikakov problem.
Витамини и примав клексани поради постелката. Ќе следат докторите ќе ти кажат ако има потреба. Мене после ме исплашија дека ќе се пораѓам во 30,та недела примив и два пати зреење ама со лежење изгурав до 37+5. Со лесно
Edniot e na vnatresniot , a dali imaše bolki ili ili drug problem,dr.me pisa kako rizična bremenost,I da se pazam duri i kako stanvam i sednuvam. A mene rabotata mi e na noze i plus ima i krevajne,kako ke pominam neznam
Отвори патолошка чим ти кажал така. И внимавај на исхрана многу. Верувај чуда се дешаваат од веге исхрана за организам.
Vi prepisaa terapija samo poradi skrateni vreminja.. Jas veke ne znam Kade da.se obratam nemame nekoj izbor na transfuziolozi pa deka sum I od drug grad se e potesko dostapno
Терај сега и аман не мисли отсега за тоа кој ќе те пораѓа. Имаш време и ќе си донесеш одлука таму на крај.
Haha ne e problemot koj tuku kako. Za carski sum a sum alergicna na anastezija, pa sega vidi ti zosto mislam odsega
Ќе си разговараш со докторот што ќе одлучиш да те породи и ќе ти даде насоки што ќе се прави. Самиот доктор ќе зборува и со анестезиологот, сите ќе се запознаени со ситуацијата.
Фала голема е веќе мојата 5 ќе прави Не дома лежев ама одев два пати неделно на преглед. Не се секирај слушај доктори и ќе биде се во ред.
Denes gi napraviv i drugite analizi, za priem vo bolnica sto gi baraat. Se nadevam deka se ke e vo red. Vo ponedelnik ke gi imam rezultatite.
Кажете нешто за болка у кичма Полна 15та недела не се издржува ова... А малце сум поактивна одма болки и од кичма и у стомак па ќе легнам па само у кичма ги осеќам. Гради зголемени ептен и во прслуците за доење одвај ме збира, стомак ко 6ти месец јес да подувана сум поише гледам сабајле не сум страшна а дојде вечер огромен ми е. Веќе го осеќам бебуш поголем е за неделите, ама немам сила за ништо. А ме фатат болки готова сум. На ехо се во ред, брисеви чисти, ама болки во кукови навечер, нозе и преку ден кичма Има чаре или само полошо иде???
Nema care i menee kolkovi me bolat na strana koga sum legnata, opaskata me kine koga sedam, ajde ke sednam nekako ama za stanuvanje mnogu boli. Malku mi pomaga za kolkovite da spijam so pernica megju noze sto povisoka. So prvoto leviot but mi trnese i mi bese zdrven i nekolku meseci posle poragjaj.