Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Јас сум алергична на повеќе лекови па кога прв пат требаше да правам интервенција во Ремедика, кај Симонида, уште на самиот преглед ѝ кажав и ми викна дерматолог и анестезиолог доле во ходник да се консултирам на кратко. Некако после тоа осеќав дека сум во сигурни раце, анестезиологот особено многу ме смири. Така да, не се плаши, навистина се одлични и спремни доктори, отворени се за секакви прашања.

rikimiki likes this.
  2. deniz333

deniz333 Популарен член

Probaj so magnezijum citrat na solgar I b6 jas gi imam istite bolkite vo kicma od Sam start I isto Kako sum poaktivna I stomakot me boli ama od koga pocnav da go pijam magnezijumot I b6 barem se izdrzuva Kade Kade se poblagi bolkite inaku ne Se izdrzuvase

3. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Pijam magnezium citrat na now i b6 pijam dva pati na den dzabe....

deniz333 likes this.
  4. rikimiki

rikimiki Истакнат член

Koj anasteziolog? I mene mi vikna ama nekako ne mi vlea doverba zatoa sto rece ke pravime kozni testovi, koga ja prasav neli trudnici nesmeat kozni alergotestovi ona rece auu da ne mi tekna na toa... Jas epten sum padnata psihicki so anastezijava, mnogu mi e strav, sto ako nedaj Boze se sluci nesto..doma ke me ceka uste edno detence ;( na samata pomisla samo placam, znam mu stetam na ova vo stomakov no posilno e od mene... Na prviot carski vo Cair anasteziologot bukvalno ko zivotno me tretirase, samo sto se razbudiv (fala mu na Boga i za toa) odma pocna da mi se dere nemoj da si pomislila vtoro neznam sto, vakva, takva, debela edna... ;(Jas sedum godini ne se nafakav na vtoro iako tolku kopneev, no ete bilo pisano od samo eden odnos da se sluci.... Oslabev premnogu od togas, no eve veke imam staveno bajagi kila ovie cetiri pet meseci, ednostavno mi se jade, dupka imam vo zeludnik, me razbirate znam i vas vi se jade. Ne sum ko sto bev, daleku od toa, no do kraj kolku... Sto ima vrska alergijata so debelinata ne mi e jasno, spinalna ne mi fati kao debela neli, morase opsta bebeto gubese tonovi, snaa mi 50 kg pa i nea ne i fati spinalna... da ne zboram sto nikoj nekese da me porodi dve nedeli nad termin ko topka me predavaa od doktor na doktor. Od koga se zavrsi doktorot sto me porodi dojde vo soba i rece da zakasnevme 5 min tolku ke bese, nedaj Boze...
    Sto jadete vie, kako se kontrolirate?...
    Sto ti pravea tebe, sto ispituvase za anastezijata?

Sega mozebi ke me razberete zosto tolku sum zagrizena ovaa bremenost, koja i onaka pocna turbulentno...sreka ja pronajdov Simonoda, Gospod mi ja prati pa kolku tolku znam deka bar bebeto ke bide vo dobri race...

Last edited: May 5, 2023
    Pamuk dete, *Milicka* and MartinaMM like this.
  5. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Некоја од вас ако сака лп да ми пише

6. Krissty

Krissty Истакнат член

Zdravo
    Bremena sum 33 nedela, denes na pregled utvrdija deka bebeto ima voda vo plukjata. Posleden pregled mi bese pred tri nedeli koga se bese vo red.
    Narednata nedela mi zakazaa pak pregled da vidat dali sama od sebe ke se povlece vodata ili ke go izgubam bebeto.
    Inaku bremenosta ja vodam co sistina i me gledaa trojca doktori koi se so ist stav.
    Dali nekoja majkase soocila so vakov problem i kakov bil ishodot?
    Preplasena sum

7. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Moras da mislis na pozitivnata strana, ne samo na onaa koja ti ja rani stravot. 50-50 se shansite za dobro I za loso. Pomisli na se dobro sto moze da se sluci, veruvaj vo svoeto telo, vo sebe, vo doktorot, najdi si nekoja zanimacija, filter, zboruvaj, pisuvaj... vadi go stravot od tebe, ne go sobiraj. Site pominuvame niz promeni, hormoni, srekja, taga, stravovi itn, ama razmisli na se ona sto TI mozes da vlijaes I deluvas a veruvam ima mnogu. Go pravis ova za ubavo, za bebe, za nesto srekjno I za neizmerna ljubov, kje bide dobro, moras sama na sebe da si si drugar koj kje se sovetuva I kje bide tuka koga se plasis. Se kje pomine I se kje bide dobro. Verba!

*Milicka* likes this.
  8. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Beba mi e nesto mirna, a vcera besneese vecerta vo stomak...
    Da ne e zatishje pred bura? :D Kakvi se pred da izleguvaat?
    @Bubish26 da ne ima nesto novo?

9. Ma4eangor4e

Ma4eangor4e Активен член

Zdravo mamicki. 29 nedela sum, denovive osekjam bolki vo dolniot del na stomakot... na momenti i mnogu mi se stvrdnuva, pa ke pusti po izvesen period i pak e mek... bebe e najverojatno dolu, stomakot mi e nadolu nekako.. Ve molam za iskustva dali e normalno?
    vo sreda sum na kontrola pa me interesira mislenje do togas

10. 0ли

0ли Форумски идол

За Утрогестан не знам кој пишуваше дека не може да најде, во аптеката во Систина добиле денес.

simpleewa likes this.
  11. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Е, истото ми се случува последниве два дена, буквално. Дури и блага болка во јајниците, те лево, те десно, а некогаш и така во долна зона, и наеднаш како грч. Не е континуирано, ама 5-6 пати во денот се случува. Консултирав матична, ми рече дека е нормално, се растегнува матката, сега расте поинтензивно.
    Не знам, нека кажат поискусните. Матичната ми препорача Pregnamax, ако сакам да земам.

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

@Ceneva фала ви женски шо ме мислите, нема ништо кај мене, се е супер и мирно и кај мене како за чудо хаха користевме само петочки убаво време по ручеци и паркови со последните сили и после заспивање на малава, сега фаќам телефон. Сабајлето ме држеше некоја нервоза не знам ни ја зошто, па игнорирав се пред себе за да не се испокараме.. како сте вие?

mal.ecka and IRBBB like this.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Само се надевам дека на крај ќе испадне се во ред :l: искуство немам, само ти праќам сила и гушкање :inlove: се надевам исто дека постојат опции.. не сум стварнп запознаена со таков случај ама предпоставувам дека може бебето да се спаси, сепак ќе си 34та недела и ваљда е можно итен царски..? Не знам..

Luminary and Krissty like this.
  15. Viveki

Viveki Истакнат член

@Bubish26 мислевме се пораѓаш готово :)
    @Krissty душичке биди јака имај верба дека се ќе заврши како што треба. Те гушкам најсилно ❤❤❤

Krissty likes this.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Dobri i nie ... Denes gi zavrsiv poslednite obvrski okolu analizi za vo bolnica. Vo ponedelnik ke gi zemam rezultatite se nadevam deka ke bidat i tie vo red kako brisevite. Se izdepilirav i sega mozam da si kuliram :rock: i da go cekam momentot :)
    Od utre ke fatam da pesacam poveke, malku kako da mi e polesno vo toj pogled. Ne boli tolku prsacenjeto, pa mozebi ke pocne poleka da se spusta bebus malku polesno da pocnam da disam.

Bubish26 and Маја Т like this.
  17. mini 23

mini 23 Активен член

Devojki jas se porodiv ,dojde na svet moeto sonce :inlove: .Vi blagodaram na site za podrskata :l:

joy1, sencuk, Luminary and 28 others like this.
  18. Маја Т

Маја Т Популарен член

Девојки да не ве тагирам сите посебно, само да ви кажам дека многу сум ви благодарна на сите за прекрасните честитки.И покрај тоа што само виртуелно се познаваме, навистина многу ми значи секој убав збор од вас, имав преубави 9 месеци поминати тука со вас:):inlove:
    Верувам и знам дека сите ќе си ги дочекате своите убави бебенца со лесно и со среќа.
    Ние поминавме супер во Ремедика, утре не пуштаат.И покрај тоа што не избрав апартман, сепак целиот престој си го поминав сама во соба:)Ако на некој му значи информацијата, нема многу гужва и мислам дека сите сме сами во соба.Инаку не знам зошто, ама чувствувам некој неоправдан страв што утре си одиме дома, и покрај тоа што не сум прворотка, сепак сум преплашена, а не знам зошто:)Верувам дека само вие може да ме разберете како се чувствувам, затоа и пишувам тука:)

Pamuk dete, Luminary, Martka and 19 others like this.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Маа каквии хахах јас ќе си терам до термин како ништоо, ајде четврток сум тек на цтг, па ќе видиме што ќе биде, туку Лавендер ни ја нема, она е последна од април, кај и да е ја очекувам..

@Ceneva почни со пешачење, јас немам време за одмор па еве ништо не ми се дешава.. ама денес оти маж се погоди да е нон стоп со состаноци и да не можам да фатам ништо дома, одма нервоза ме фати залежана, одма мрза бело светска, конечно после тоа излеговме и пуштив нозе, иначе без 4-5км не сум на ден, остај то што сум опседната пред да заспие малава да е све под конец дома, згора над тоа на мисла ми е ако морам да викнам брза помош, а не сум стасала се да наместам :rofl: вака физички преку ден се осеќам супер ама кога ќе легнам ме фаќаат болки, сабајле петициве ме болат ужасно додека се навикнам :^) баш му искоментирав на маж дека едвај чекам да се олеснам и да одморам од нив двајца на 2 дена хахах

lackygirl, Viveki and Ceneva like this.
  20. Starchild

Starchild Популарен член

Alvogen ORS smeeme da pieme? Denes ednav denov go prezivuvam