Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    @Sky-butterfly cestitki da e ziva I zdrava Tamara samo radosti da vi nosi, bravo za poragjajot brzo, lesno site mesinja neka imat lesen poragaj, @nana dobredojde vo trudnickite muabeti jas samo folna pijam kako ja picnpo 7nedela mi pocnaa macninite I :puke: sekojdnevno nekogas tolku me malaksuvaa od krever ne mozev da mrdnam, soleno mi pomagase se trudev ovosje, zelencuk riba ama se povrakav duri sum placela se sekirav za bebeto deka nisto ne vnesuvam vitamini a ono super si napreduva, bez griza odmaraj, normalno si raboti samo ne usisavaj I ne digaj tesko so sreka:inlove: :hug:

На Sky-butterfly и Nana19 им се допаѓа ова.
  2. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    @Sky-butterfly неκа ви е жива и здρава ќеρκичκата само убавини во животот да ви носи. Супеρ што си поминала лесно, на сите им посаκувам лесен поρаѓај:hug::hug:

@milamila988 зошто да не усисава?? :o Јас дома сеκојдневно поминувам со пρавосмуκалκа и џогеρ па еве ништо не ми е. :) За тешκо κρевање ноρмално деκа не, ама за усисавање пρв пат слушам :D
    @Nana19 добρедојде во κлубот на мешињата:D со убаво и со лесно да си ја истеρаш бρеменоста:sun:

На Sky-butterfly, okcenzi и Nana19 им се допаѓа ова.
  3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.756
    Ви благодарам за топлото добредојде...Се надевам ке ббидам среќна и ке примамам уште мноогу трудницци...
    За некој ден идам на гиниколог да потврдам бременост се надевам дека тие неколку милиметри во мене се во ред дај ббоже...
    Кажете ми ве молам некој совет повеќе?
    какви прегледи се прават првиот пат ?
    што треба д практикувам ?
    што да јадам што да не ?
    позз

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. milamila988

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    @<3 pleza4e <3 taka mi imaat kazano , deka poveke se tegnat muskulite koga se usisava otkolku koga brises prozorci pa sega kolku ima vistina vo toa neznam jas mu ja ostavam taa obvrska na mm isto I kadata ja cisti da ne se navednuvam neka pomogne I on vo domasnite obvrski ;)a drugo si rabotam :)

5. milamila988

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    @Nana19 sto ti se jade mila toa ne se stegaj sega si trudnicka,jas ne praktikuvav nesto posebno pisav I prethodno mnogu malku jadenja mi odgovaraa, se ke bide vo red bidi si pozitivna I se ke si bide vo red :*

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Сега кога @Sky-butterfly ни се породи, по термините на породување јас сум следна :dance: немој некој да ме претрка, редот да ми го земе, едвај чекам.
    Еве вечерва и торбицата си ја спремив за во болница, уште да се нашминкам и да тргнам :makeup:.

п.с ајде да прашам уште нешто
    дали знаете колку коштаат онакви влошки за градите и дали ми требаат за во болница.
    и дали знаете каде има поевтин градник за доење и исто дали ми треба да го понесам во болница.

На awl, Sky-butterfly, okcenzi и 5 други им се допаѓа ова.
  7. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    @milamila988 Искрено стварно прв пат слушам, инаку и ние си ги делиме обврските пола пола за што и да е...ама баш правосмукалкава ми е прво нешто што правам кога ке станам од спиење и после да си седам на чисто...затоа се зачудив :D:D Барем кај мене нема негативни ефекти :D
    Искрено многу глупости се изнаслушав од стариве за бременоста ама не ги практикувам зошто ми беа безврска

@Nana19 мила отвори си по интернетов имаш информации еден куп :D се што те интересира ќе си дознаеш, јас највеќе читав на сезадеца страната и рингераја ;). Исто така и на англиски доста информации барав ама ако ти е полесно на македонски и вака ќе си дознаеш :)
    Можеш и да ги разлисташ странициве на форумов имаш доста информации и искуства ќе си седнеш со ред полека полека имаш време ехеееееееее додека поминат 9 месеци се ќе дознаеш не се секирај :D

На okcenzi и Nana19 им се допаѓа ова.
  8. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Денес баш гледав во Еурофарм влошки за гради едни беа 190 ден. - 20 влошки, а други 470 денари 60 влошки. Не ми текнува на кои фирми беа. И јас се мислам дали ќе ми требаат такви за во болница, а и мене ме интересира каде има поефтин градник :)

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    @Nana19 голем број одбегнуваат односи во првото тромесечие, а од второто се практикува со кондом. Едно поради склоноста на трудниците кон инфекции и плус состојките кои се во машката сперма а го омекнуваат грлото од матката.
    Инаку бебчето си зема од твоите резерви и нема место за никакви нервози и доколку наскоро се појави лошење па дури и ако симнеш некој кг.
    Во однос на апчиња против болки или доколку примаш некаква терапија...ништо без консултација со доктор.
    Друго не ми текнува...

Инаку и јас имам прочитано за усисавање па му ја префрлив таа обврска на мм.
    @irena.1 мене уште не ми е верно се ова:smirk:
    Јас имам такви ги набавив во дм. Не знам дали има во скопје. Тие се за кога ќе почне да дотекува повеќе млеко...ама не верувам дека првите неколку денови кај нас ќе џрџа тече:tmi: па одма да ни требаат.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Дааа, ДМ скроз заборавив фала @danichap уште утре ќе проверам. и еурофарм ќе видам.
    инаку за правосмукалката мене никој не ми кажал, ама мојата е на вода и малку тешка, па не ме видила изминативе 8 месеци, тоа си е работа на мм, е арно ама од како влегов во 38 недела викам е сега јас се, не генералки, правосмукалка, прозори, купатила, тегни влечи виткај се. Ми е гајле, мм вика добро ти сакаш да се породиш, викам па нормално дека да :rofl:.па морам малку да ја спремам куќава за новиот член, ако сега не средам после со бебето уште помалку.

На Kaetana, podravka, <3 pleza4e <3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.342
    Ме изнасмеа.
    Мојов цела трудноча ко дамлосан да ме пипне. Де во око да не брцнел на дете, де трауми да не створел кај неродената ќерка ако видела што правел он во мене :rofl:...
    Ама кога му кажав дека кхм кхм помага за полесен пораѓај па и дека скај ни е породена се потпали човек.
    Понетрпелив е и од мене и наеднаш ништо што предходно кажуваше не важи|(.
    Е сега јас му викам е нема кхм кхм, чекам мама да стаса првен :rofl:

На Sky-butterfly, Kaetana, <3 pleza4e <3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    :rofl: е иста приказна, ај од почетокот не, ама после, бегај да не ти направам ова, да не ти направам она. Викам абе полесно ќе сум се породела, а он е како не многу знаат они :D
    Искрено и од моја страна не постои некоја голема желба, множеби дека сум огромна па не се осеќам нешто многу привлечно, ама па ќе пројде, таков е периодот.

На Kiflicka05 и danichap им се допаѓа ова.
  13. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Крајот на 8ми почетокот наа 9ти ја планирам генералката а сега избегавам колку шо се можи метам колку да речам дека сум пуштила правосмукалка без многу стегање и ја возам правосмукалката цревото за ново плачи :rofl: ама само кога нема кој да ме замени а за рибање и употреба на јаки средства цела бременост не сум ни помислила.Ама сепак пред да дојди бебуш мора да се дезинфицира и тогаш нз дали ќе имам замена ако морам сама ќе му штетат на бебуш средствата или од еднаш нема гајле?

14. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Уф јас избегавам тешки хемикалии во бременоста, а и маж ми не ме остава да чистам со нив да ги дишам, ако треба нешто обично ќе потрча он да направи само јас да не дишам тоа:D
    Ако немаш кој, тогаш барем стави маска купи си од аптека, колку толку да не ти биде директно

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Лелее за хемикалииве ме исплашивте,јас секој ден џогирам со доместос на работа мораам нема друг кој леле ...штетно ли е толку?;(

16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.869
    Допаѓања:
    189.786
    ја не би сакала да ве исплашам ама со хемикалии да си немате работа ,земете оцет бели сода бикербона направите паста и поминете со тоа[SPOILERдругарка моја и почина бебето у стомак во 9месец од како ден предходно го чистела вц со доместос ][/SPOILER]

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.376
    Допаѓања:
    42.204
    Ирена подобро земи си улошки за гради, па и да не надојде млеко првите денови, ќе си ги користиш понатаму. Многу непријатно чуство да ти се мокри спаваќата или да ти тече по стомак. Јас почнав уште третиот ден во болница да ставам.
    Од искуство Бејби лов од Дм се најевтини (85ден, 30 парчиња) а и супер квалитет се. Бидејќи јас трошев цела кутија за 3 дена во првите месеци, ќе банкротирав ако не ги открив овие :)
    Градник за доење слушнав имало убави во Стружанка за 500ден. Јас си ги плеснав парите во Лиска зашто незнаев за овие. Но во болница немаш потреба од него.

На MissDior, danichap и irena.1 им се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.988
    Jas do pred 2 meseci imav pomos doma, moite roditeli bea kaj mene, a mm raboti po cel den i sega sum sama so sinceto koe ima 2,5 god.i site domasni obvrski gi izvrsuvam SAMA!! Znaci cistenje, usisavanje, brisenje so djoger, brisenje prasina, sobiram igracki sekojdnevno od sin mi, istura voda toa mu e zadovolstvo u posledno vreme i jas kolku i da go karam ne razbira, pak si istura na masa , na tepih i ajde po nego da se iscisti, jadenje sekoj den gotvam za nas i za nego ako nesto saka plus, peralni sekoj den pustam, gi prostiram sama alistata, peglam 2 pati nedelno i veruvajte mnogu e tesko, otkako staneme sabajle 8, 9 casot pa do 11, 12 navecer koga zaspie jas sum po cel den na noga, odmaram samo vecer koga go uspivam i pred nego zaspivam od umor, a preku den koga go stavam da spie ne mozam da odmoram, togas gotvam ili izvrsuvam nesto po doma dodeka spie :whew: i taka sekoj den raat se nema. Zatoa vie site koi cekate prvo detence uzivahte dodeka se rodi, bemate pretstava sto se ce ceka koga kje dojde na svet, a pogotovo pa ako nemate pomos :worried:. Jas sum sega 21 nedela i srekja sto Gospod mi dava tolku sila da mozam da funkcionuram sekojdnevno bez nikakvi problemi, fala mu na Boga sto mi e vo red bremenosta pa mozam da gi izvrsuvam site mozni obvrski koi gi ima edna zena i majka. A da ne zaboravam deka izleguvame sekoj den vo park saka da si igra sinceto, vo supermarket, saka da se seta i toa dosadno mu e doma i pesacenje sekoj den ima......ajde kako Bog nikoj ne e ;)

Последна измена: 14 јуни 2015
    На MargaritaD^2, Едно Чупе, MissDior и 3 други им се допаѓа ова.
  19. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Јаκа ти душа жено, со лесно да ја истеρаш цела бρеменост:)
    Незнам што да κажам на ова, јас немам ваκов пρоблем ни сега а не веρувам деκа ќе имам ни κога ќе се ρоди бебето, κај нас дома обвρсκите се делат 50-50 за што и да е, нема машκи женсκи ρаботи, со тоа што сега во бρеменоста повеќе гледа да не се замоρувам јас таκа да има денови κога повеќе од 50% паѓа на него... за κога ќе се ρоди бебето пρвите денови исто нема да виκам мајκа-свеκρва на помош, маж ми одмоρот ќе го земе тогаш да биде постојано дома.
    Несаκам да звучам глупаво ама ваκа κога те читам ме интеρесиρа κога имаш вρеме за себе да се сρедиш κаκо жена, или вρеме заедничκо со маж ти?
    Зошто животот не е само чистење по цели денови....
    Јас мислам деκа може све да се постигне само аκо двајцата се ангажиρаат низ дома и обвρсκите оκолу детето, тогаш има вρеме за се...штета што на многу мажи им е испод част да фатат нешто по дома и фала богу немам таκов у κуќа:x

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Честитки пеперутче! Жива и здрава да е ќеркичката!

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.