Jas pesacev i do sega ama max 3 km i tolku cekor poveke nemozev da dadam. Sega gledam kako da mi e olesnato odenjeto pa ke go iskoristam toa. Pa i ubavo vremeto taka da ke si fatam pat pod noze . Maz nesto celiot e nastinat denes posebno se zali, ne znam dali da go izbrkam da spie na drugo mesto. Ne si disime v lice, toj bukvalno bega od mene mu e strav da ne me udri pri spienje i ne mi e nikogas zalepen. A mi e grev da go pustam vo drugata soba ne e ni ukluceno greenjeto tamu a ne e bas za taka da se spie seuste. Nastinat pa i vo ladno. Aj belki bog ke me socuva.
Др.Бранко мислам се викаше анестезиологот, многу позитивен и пријатен доктор. Со него прво разговарав. Кај мене ситуацијата беше поинаква, јас абортус требаше да правам. Правев кожни алерготестови на клиника, за анестетици и аналгетици пред интервенцијата. Жал ми е за твоето искуство, само да ти кажам дека дебелината нема никаква врска со реакцијата на анестезија. Само не сфатив како знаеш дека си алергична, како што те разбрав спиналната не ти фатила добро па морало да те успијат? Кај мене на пример се покажа дека немам никакви алергии, а на пораѓај од епидуралната ми се качи пулсот, имав нагони за повраќање, не ми фати добро на едната страна, немав напони кога требаше да имам. Тоа се нус појави, се случува некогаш. Ама затоа имаш анестезиолог на пораѓај да реагира за било каква компликација, за тоа да си мирна. Па дури и за алергија да станува збор, тука се веднаш да реагираат. Скроз те разбирам што се плашиш ама мораш да си најдеш начин да не мислиш на тоа сега и да се избориш со стравот, па ако треба и психолог да си посетиш. Нека ти е лесна бременоста и верувам дека на крај сѐ ќе пројде во најдобар ред
Честитки да е живо и здраво бебенцето големо да расти Кај мене нови болки долу ниско кон вагина ново за мене во оваа бременост, во првата немав такви болки. Вчера мн непријатно ми беше кога мрдаше, како да ми копаше внатре низ цел стомак поактивно и од првото испадна ова @Маја Т јас го мислам моментот со големово, за него најмногу ми е како ќе го прифати, мн емотивно дете е, малку повлечено, срамежливо, само за него ми е мисла најголема.
Da spinalnata ne mi fati i morase so opsta. Dva pati do sega imam primano opsta i dvata pati isto, dali e alergija dali nesto drugo neznam, no tesko reagiram na ne, na carskiot anasteziolog iznerviran bese, dali uplasen neznam ama kaza alergicna si i na toa ostana. Kako ke bide neznam samo na dobro neka e...
Леле исто се чувствувам.Дури ми се плаче последниве денови.Мојата е 22 месеци ама исто многу е емотивна, плус дека нема кој да ни ја чува додека сум тука, ја пратив кај моите 5 дена, претходно цела недела беше во Козле, а сега ќе има друго бебе дома.Душа ми се кине за неа.Верувам дека сите се чувствуваме вака со второ дете.Ама пак им носиме братче/сестриче домаеден ден ќе ни бидат благодарни, се надевам
Колку ќе се твоите разлика? Јас имам палавче дома, инает, активност 24/7 шо се вика. Од старт сме со разговори дека ќе биде голема дада, кои ке се нејзини као обрвски и е присуствува во апсолутно секој момент што е поврзан со бебе, од прегледи до купување, па и склопување креветче. Баш ќе видам како ќе е во пракса, очекувам некоја доза на љубомора и тоа е скроз ок и нормално ама ќе се трудиме да имаме и јас и мм време само посветено на неа. Така да, мислам дека најважно од се е да нема забрани некои детето околу бебето и да учествува во секоја работа поврзана со бебе, за да се осеќа дека не е одфрлено. Јас палавчево ќе мора некако да го скротам хаха иако со радост кажува дека ќе пристигне бебе и ме гали за стомак и нема ден да не рече леле колку те сакам бебенце ама дете е.. шо ќе му текна кој знае во моментот на вриштење и будење од спиење. А за болките, и јас оваа бременост ги осетив и е дефинитвно поактивно бебе од првото.
4 год и 8 месеци ќе бидат разлика, се разбира, му кажувам и јас од сега, ме прашува сега повеќе дека веќе имам стомак, мамо тука е бебето па ќе ме погали, па ми го зема тел и на апликацијата што ја имам со бебе го гледа таму и прашува што е вакво јас му велам ќе го капиме заедно, ќе го облекувсме, ама ќути не зборува, па и машко само количиња го интересираат за љубоморен знам дека ќе биди и очекувам многу да биди ама здравје како ќе биди дури не се родат не знаеме, можи ќе изненадат иначе мирно дете е и дома, а од 3 до 4 год ужас беше, најтежок период, после 4 како др дете.
Mila da ti e zdrav i ziv i od boga blagosloven. Tebe ti posakuvam brzo oporavuvanje. Pa da mi pises kako pomina koga ke najdes vreme
Клексани ти препишаа?? Бебуш со мерки како е? Јас имав постелка со лакуни и бебе не напредуваше па клексани примав ме породија во 37ма.