Zdravo 10 nedela sum ,na urinokulturata mi se pokaza enterokoka dali ste imale vakov problem I kako go resivte
Честитки @Lavender13 @Homme @Маја Т @sanji4444 @*malenavolena*87 Да ви се живи и здрави бебињата, уживајте во најубавите моменти и лесно опоравување за вас
Како сте мешковци, изгледа немаме ништо ново за да пишиме хаха празна е темава. ете пример кај мене е така, ништо ново, ништо шо можам да се пожалам, ништо ни за да се пофалам. Едино што многу потешко одам денес.. сега пред малце се прибравме, почнав да се клатам лево десно, а за време на одеше ме притиска долу бебе и стомакот е камен. секој ден одлагаме и денес решивме конечно да монтираме корпата за дневна и коритото, на крај испадна дека пола делови се кај мајка ми, пола кај нас, штрафој фалаат ии хаос, на сред соба ми стои така разминтирано и ме фаќа нервоза. Едина позитива што мала не посака да влезе во кората, а транспортерот веќе го испроба. Четврток теек имам цтг, тогаш ми е и терминот. Нешто не верувам дека ќе биде пред термин. Бааајги и се заарни, порано, малечка, вака така, момата ужива да плива. @Sun&Moon има ли нешто?
Jas denes cudno se cuvstvuvam. Kiselini na najjako, ama i nekoj cuden pritisok dolu cuvstvuvam. Da mu tekni da izlezi ne veruvam mnogu mi e visoko se uste bebeto, bas me pritiska na zeludnik. Edvaj cekam da pocne da se spusta. Mislam i kiselinite ke podstivnat. A aktiven e mnogu majkin toj. Ama i kako boli. Maz samo me prasuva so ti e sega. Mu velam sto samo me prasuvas, veke go znaes odgovorot, ili od kiselinite si ofkam ili od bebe sto mrda, ili od sto edvaj se vrtam vo krevet. Teska kategorija Denes fativ zimsko ona najdebelo sto nema da se obleci veke vakumirav, utre ke peram letni alista.... Si otvaram i jas rabota . Oti posle so bebe mislam deka nema da imam tolku vreme toa da go pravam. Da spastram toa i da bidam raet Vie kako ste ?
Sega se vrativ od bolnica. Od 19h nekade pocnav da dobivam bolki, ne se menstrualni, kako nagon za vo wc, kako pecenje, kako pritiskanje.. mnogu cesti na 5min I postojani. Otidov vo bolnica, ctg mirno, ne sum otvorena, se vrativ doma, bolkite ne prekinuvaat I se cesti... ne znam sto da pravam I sto znaci ova...
Мила, мене со болки ме вратија дома.. со плачење се вратив тогаш оти стварно имав болки, па чекав од 12 вечерта до 8 сабајле да се смени смена за да отидам пак и тогаш ме задржаа. Ако цтг не регистрира прави болки и не си отворена не задржуваат. Само ќе си дремеш таму.. види движи се, па ако се поинтензивни тогаш отиди пак. Нели мора да се појаки болките за да се сметаат за прави. Мислам дека ти почнал процесот само шо немаат причина уште за да те задржат.
Mene drugarka sto se porodi sega skoro bas taka mi opisa deka se bolkite kako da ti se odi vo wc i zasiluvaat i zacestuvaat. I posle i puknal vodenjakot. Malku cudno ctg mirno sto ti bilo iskreno. Neznam sto da te sovetuvam. Jas bi se vratila na bolnica mozebi.
Ама не и се до тој степен јаки, туку е на почеток, процесот почнат само што не е време за да ја задржат. Посебно ако не е отворена.. со 3цм негде примаат, бар кај нас. Само од болка на почеток како напон и болка кај 5-6 прсти отворено е голема разлика, буквално тога како да ти се дели горниот дел од долниот. Еее сега некои имале среќа и се се одвивало брзо и не така болно амааа мое искуство е тоа. Затоа кај мене е пишано 18саати, од кои 10 саати активно, што значит кога ме вратија дома, не го сметаат за активен пораѓај туку само прво фаза, втора фаза е отварањето и примање на болница.
E mojata drugarka se porodi kako pesna. Da moze site takov poragaj da imame bi bilo mnogu ubavo. Jas ne mozam da kazam zatoa rekov deka ne mozam da ja sovetuvam. Mene ova mi e prva bremenost. I neznam se uste sto da ocekuvam . No od pred eden saat cuden prtisok osekam vo vaginata i nakaj anusot. Ama toa mi se slucuva samo koga bebe mrda. Pa predpostavuvam deka e od negovite udari toa. Neka ni dava bog na site lesen poragaj samo toa posakuvam i zdravi bebinja
Даа и јас таа болка ја имам кога мрда, ептен боли долу кај вагина и анус, мислиш секој момент напон ќе даеш и ќе излета бебе. Потоа кога ќе престане да мрда, немам болки. Ете мене второ, а прв пат вакви болки.
Да си се пожалам и јас Бебе со ноџињата ми мава во желудник дијафрагма скрос горе па сега после јадење и желудник ме боли и киселини ми се креваат а од овие гастрогард рупурут ништо не смеам и само си трпам(сода помага понекогаш), знае и доле накај вагина и анус да бутка ваљда со главчето и е мноогу непријатно чувство.
Zosto ne smees gastrogard, rupurut? Inace da mnogu e neprijatno cuvstvoto tocno kako da se turka nadolu ... A mozebi i se turka. Ama vaka kako denes ne mi e bilo. Neka posedi uste malku, ne se cuvstvuvam spremno uste a znam deka nikogas nema ni da se cuvstvuvam spremno ama ajde neka si posedi uste malku
Моево со некои движења ми причинува болка Особено во јајник кога ќе ме мавне кога се превртува Многу е активно,првото или не беше до волку или сум заборавила. Битно е нормално да е активно,ми потврди докторка, ми вика грижи се кога нема да биде активно,се до тогаш е во ред. Од денес 31 недела,8ми месец почнуваме едвај чекам да се запознаеме со бебе бр.2. Мешко веќе почна да се испрчува нанапред,а на вага скоро 3-4 недели не сум се качила,ме фаќа страв. @Bubish26 овие денови се уклучувам на кратко и одма ѕиркам во темава да не си се олеснила,ми се чини ти си најблизу до термин
Поради високите дози на калциум што ги содржат, ми предизвикуваат напад на бубрег. Ќе поседат уште малце , јас за мене си викам барем уште 10 дена да влезам во 9ти
Јаа сум даа хаха прва на список ми го водат според други мерки, не според менс. Според нив 11ти ми е термин, според менс 15ти. Кој датум ќе е попрецизен ќе видиме. Едвај чекам да се олеснам, некако сум и нервозна овие дена, а по природа сум лаганица, па све си мислам дека тие денови во болница ќе ми дојдат супер пред лудилото кое тек ќе ни следи. Со првото спиев се изнаспав тие дена додека не дојдовме дома, мир,тишина ухх ќе ми фали малава ама мозокот малу да одмори не ќе е на лошо.
Jas sum 37+5 utre ... Moze da izlezi vo sekoj moment mojov nemirko. Probaj kisela voda, bademi, jabolki, zrno ziv oriz da goltnes.... Mene po malku mi pomaga kisela voda i bademi. A bas koga me stegnuvaat kiselinite pijam caj od matocina.
Da toj smiruva. Kaj mene koga pocnuva da boli i zeludnik i koga i crevata mi se voznemiruvaat togas obavezno pijam. Plus uspevam da zaspijam i dosta smiruva. Inaku nema na sto, se nadevam nesto ke pomogni.