Логично е да нема логика. И нема правила. Јас немав никакви болки во половината, а отидов со менструални болки, со 6 прсти отворена. Еве втора бременост, па од прв ден имам болка во пубична коска и тоа трае 8 месеци веќе. @Sun&Moon честитки, да е здраво и живо
Aaaaa pubicnata koska i mene me boli. Kako vlegov vo treto tromesecje pocna da me boli. Sega malku mi e popusteno inaku 10 cekori i kako nekoj da me raspara dolu tolku me bolese. Edvaj odev. Ama majki se ke izdrzime
Si gi zemav rezultatite mesinja, se e vo red, od brisevi do krvni analizi, urinokultura, stolica. Zdrava prava mama, pu pu da ne se urocam, moze bebe sega koga saka nadvor bezbedno e se
Затоа и реков, сите различно минуваат. Ние од првите бремености советуваме но незначи дека ќе биде како кај нас што било. Битно е со лесно да е само. А за пубичната коска од прв ден буквално ме боли и не ми помина, сега во трето тримесечје е уште повеќе, за разлика од тогаш што ме болеше само пред пораѓај.
Не е ништо по книга. Еве и јас гледам колку само се ми е од старт различно и како целиот процес сега на крај различно се одвива. Тогаш ми беше прелесно, болки никакви и само падна чепот и почнаа за саат време болките. Аа сега еве имам болки во кичма, менструални, анус и тоа две недели уназат и ништо конкретно не се дешава. Тогаш се отварав споро, сегаа се надевам на брз пород хаха
Јас исто мислам.првиот пат патолошка ја одлежав, а имав лесно отварање, а потежок пораѓај природен, овој пат скроз различно па се надевам и јас како тебе за побрзо да биде процесот По можност за 1 час да ја родам, експресно брзо
I mene me isplasija 21 nedela deka ednoto bubreze bilo malku pogolemo od drugoto megutoa posle edna nedela doktorkata vo sistina mi objasni deka se vo granici na normala kako kaj tebr do 4 mm i obicno kaj maskite poradi tenkata prostata posporo izleguvala urinata i zatoa taka se gledalo kako ednoto da e pogolemo . Taka mene mi objasnija posto i jas se ispaniciv
Фала ти ептен за споделеното! Мислам дека шизнав од мисла, а до другата недела на скрининг сигурно ќе полудам мислејќи Јас не го знам полот на бебето, но читав дека кај машките е почесто тоа задржување урина. Која недела си сега? Нема никаков проблем? Матичната и не ја сфанав добро, дали 4мм е бубрегот, дали толку е насобрана урина
Inaku kako ste so zelezoto vie sto ste pred poragaj ... Mene mi e 17.24 mislam deka e top za 37 nedela
Здраво Можеби има друга тема конкретно за ова но не успеав да најдам.. Сакам да прашам дали некој има искуство со полип во бременост. Јас моментално сум бремена 8 недела, имам полип кој се појавил како резултат на бременоста. Матичната ми вика нема чепкање, без односи цела бременост и да внимаваме при земање брисеви и дека може да имам кафеав исцедок во текот на бременоста.. Мене искрено ми е страв, како се ова да не ми е ново па и полипов мораше баш сега..Дали има некој искуство со ова и се да било во ред на крај?
Во првата бременост докторот следеше хидронефроза на едниот бубрег, убаво ми објасни дека е чест случај особено кај машки, и до породување обично се средува. Така и беше. Кога се роди на ехо беше во ред, после еден месец пак му правевме ехо и беше во ред. Само не' советуваа на секоја покачена температура да проверуваме урина, и толку беше. Само треба да се следи, во најмногу случаи се' е во ред.
Девојки пиете ли магнезиум во текот на бременоста.Во првата бременост знам ги пиев,сега не сум го прашала докторот.
Јаа пијам по препорака на гинеколог од прв ден кога на ехо го докажаа плодот и сеуште пијам, еве 31гн, 2 пати дневно по 400мг.
Za zelezo sekade se isti merkite, jas u globala sekogas sum imala jaka krv. Pred bremenosta zelezoto mi bese i 30 a hemoglobinot 143,145 a sega mi e hemoglobinot 129 ili nekade go pisat 12.9
Женски да ве прашам дали ви се случувало заради примање на клексани да имате почесто протекување на крв, односно пукање капилари од разни места? Дали ви го замениле клексанот во тој случај?