Јас Б6 си пијам секое сабајле. Пиев кога повраќав за да ми го смири жекудникот прекинав ама па приметив дека понервозна сум и сега секое сабајле штом станам. Ако сакаш нешто на природна база знам дека чај од маточина помага за смирување. Мене бебе деновиве ме клоца ненормално, се познава на стомаков кога се врти дури и чудно ми е на моменти непријатно зошо доле ме удира, а мм е жив радосен само у стомак ми гледа
Ме интересира што ќе биде ако ми е ниско железо? Бидејќи кај мене ми е 12 а минатиот месец имав 20.имам доста слушнато ако си бремена треба да биде над 20. Инаку сум 17та недела. Пс прочитв некои пијат секој ден пијат магнезиум и тоа два пати во ден а кај мене не, дека кога ќе ми текне тоа пијам дали е во ред?
Магнезиум се пие за да немаш грчеви не е за железото, ќе ти каже матичен што треба да зимаш за железото ако ти е слабо се со консултација.
Se zavisi i hemoglobinot kolku ti e, ne go gledaat samo zelezoto zasebno ama jas bi pocnala da pijam kakao da sum na tvoe mesto 17 ta nedela a 12 zelezo, nisko e. Ili ima eden lek od madjun, taan i organsko kakao se masaat ovie sostojki vo podednakvi kolicini se soedinuvaat ubavo i sekoe utro na gladno po edna lazica se konzumira. Toa mnogu pomagalo. Vredi da se proba kako i da e
Мене на 11 ми падна тука околу 17-18та недела, а хемоглобинот на 119, мат ми даде да пијам Ферсан форте, пред 2 недели контрола правев и железото е кренато на 16 ама хгб е паднат на 108, мат ми рече до крај да ги пијам... Сега сум 24та
Мислев најбитно е железо затоа спомнав. Инаку HGB ми е 118. Баш бев на матичната се е во ред,и ништо друго не ми спомна. Значи да побарам кај второ мислење?
Па ти паѓаат изгледа, мене ова матичен гинеколог ми ги дава, кај општа матична немам отидено. Мислам ќе треба да почниш нешто да пиеш, сепак и тебе рано ти почнале да ти паѓаат. Еве со терапија хгб паѓа кај мене. Јас направив и мед со семе од коприви и какао мешано, ама неможам да го јадам. Сега почнав со смути со овошје на сабајле со аронија 15тина зрна, плус овес, тоа бар можам да го пијам. Побарај си и др мислење оти тек допрва ќе паѓа, бебе си зема се за него
Kanasten vaginaleti dali poveke od tri dena ste koristele? Mi pomogna malku fala Bogu no osekam kako uste da imam sekret apred dva dena go zavrsiv.
Нема тука исти.. прво бев на една кесичка што ми ја препишаа, па пред месец дена ми покација на 2 оти не се подобри.. не знам сега како ми е ама деновиве се пораѓам
И мојата е денес потивка помирна,до вчера неможев позиција да фатам од нејзе никако.Претпоставувам денов таков е,овде е никакво врнежливо може си вика чекај ќе ја оставам нека се наспие ноќеска ќе се журкам.
Не мила не се секирај, имаат такви денови, шетај, јади нешто кисело или зачинето, па одмори после, ќе те чукне. Ја нема ни мојава денес, од 8:30 сум излезена, пред малце дојдов, нозе ми паднаа, кичма немам, сег да ми рече ајде мама спремна сум да илегувам, јас сила немам два чекори да направам.
Знам мама, сите будно ја следиме темава за тебе. Ама имам чувство дека ќе си тераш до термин, ако не и над. Само леснотија Бог да ти дава, сѐ како песна да помини, живи и здрави да сте и ти и бебе. За железото ќе продолжиш со препарати после породување.
Еве ја се јави мојата таман легнав ќе одмарам почна да ми шета стомакот лево десно.Одвај чекам да ја гушнам
И јас отварам прво тука да не имс новости @Bubish26 Денов година, вчера лето денес есен глава боли цел ден.
Se iskapiv da mi olesni nesto denot ne mi e denes najdobar. Eve go pred malku sutna. Kolku i da boli poveke sakam da me sutira rastura, otkolku da go nema. Mozebi pa i vecer ke luduvame